自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

cattz288 發表於 22-3-7 19:47
又唔係喎,最近果批幾日就收到

最近快測果d未報,d人又唔去做PRC,根本少咗要follow up
但今次呢個一出,就要做十萬八萬個wow!

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

karenlyk 發表於 22-3-7 19:32
反而想問打咗3針究竟第6,7日陰性已完成隔離,定要14日?
頭先填到最後一版令我猶豫,昨日話打3針可以7日 ...

你自己中,定係家人中你係緊密接觸者?

自己中,快速檢測呈陽性當日係day 0,打齊針的話,day 6 & 7快測陰性,就完成隔離。

大宅

traeh 發表於 22-3-7 20:01

自己中,快速檢測呈陽性當日係day 0,打齊針的話,day 6 & 7快測 ...

我同事都遇到呢個問題,佢唔敢accept, 因為佢打左3針,無理由要隔離14日

大宅

自己中,快速檢測呈陽性當日係day 0,打齊針的話,day 6 & 7快測 ...

我同事都遇到呢個問題,佢唔敢accept, 因為佢打左3針,無理由要隔離14日

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

剛剛試咗,一入就入到,不過政府話唔好今日報,所以走返出嚟。。
當時人數係198, xxx

大宅

jessicasiu 發表於 22-3-7 18:36
我6點15分入有三萬二千人等待中

6:10入時話前面有6720人

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

木土土 發表於 22-3-7 19:59
最近快測果d未報,d人又唔去做PRC,根本少咗要follow up
但今次呢個一出,就要做十萬八萬個wow!
...

雖然少,都keep住有人檢測中心出陽,仲要比得好鬼鼠
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

boaangel 發表於 22-3-7 19:51
就算核酸陽性25號到今天也沒有收過任何物資和電話

遠果批已好返,唔會再收野喇
放下自在

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我自己和屋企人都中
我3針,屋企人1針

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

請問是否即時有檢疫令或隔離令?

男爵府

c60300 發表於 22-3-7 20:21

衛生署做事我諗沒這麼快吧!

伯爵府

jessicasiu 發表於 22-3-7 20:22

衛生署做事我諗沒這麼快吧!

明白

象牙宮

c60300 發表於 22-3-7 20:21

upload n download
放下自在

伯爵府

cattz288 發表於 22-3-7 20:24
upload n download

明白

子爵府

cattz288 發表於 22-3-7 20:16
遠果批已好返,唔會再收野喇

記者會唔係咁講,係話陽性無論核酸定快速測試就會派隔離令/快速測試套裝/確診咩文件。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

karenlyk 發表於 22-3-7 20:17
我自己和屋企人都中
我3針,屋企人1針

你自己確診,打齊針,等day 6、7陰性就可以。

家人無打齊針,要等day 14陰性。

可以參考:
https://www.info.gov.hk/gia/general/202203/06/P2022030500718.htm

伯爵府

回覆樓主:

之前又話收到sms次日為第一日,而家又睇到sms為第一日,究竟想点计?

首頁

尾頁

跳至