自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

TingTing 發表於 22-9-9 15:30
83個女1歲,有點核突作嘔

Same same

Love and Kindness are never wasted.

大宅

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

alau2021 發表於 22-9-9 15:56
唔覺得囡囡條命有幾好,好大機會未成年爸爸已經唔喺度

唔係好大機會而係一定唔係度,正常應該唔會過100歲…

珍珠宮

kimasa 發表於 22-9-9 15:32
應該差不多2歲,但01寫係1歲

差不多2歲係1歲,冇寫錯
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

大宅

kimasa 發表於 22-9-9 15:28
現年83歲的國寶級鋼琴家劉詩昆在前年打破賭王何鴻燊78歲做爸爸的紀錄,第三任太太「琵琶公主」孫穎在美國為 ...

都幾浪費資源

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我朋友個老豆,包二奶,包頭一個,養大仔女,有仔女做醫生、律師既,之後佢中風,半邊身行動不便,二奶唔要佢喇。

轉頭返鄉下娶個18歲既窮鄉鄉下妹,男人當年剛過80架喇,之後仲生到個仔。

個仔幾個月大時,男人响旺角畀小巴撞死。結果要爭產。

因為朋友阿媽無註過冊,但有三書六禮,另一個就有响內地註冊(因之前無註冊,所以攞到寡佬証上去結婚,其實佢犯重婚罪)。

朋友幾兄弟姊妹唔信個B親生,驗左DNA,係親生。

所以劉詩昆有心有力唔奇。朋友老豆中過風不良於行都仲得。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

至於話女既貪香港身分證,咁呢單我唔認同。

女方响音樂界都極出名,加上佢本身都有錢既,攞專才,甚至投資黎港,易過借火。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珍珠宮

2024年龍年勳章

my005 發表於 22-9-9 17:22
我朋友個老豆,包二奶,包頭一個,養大仔女,有仔女做醫生、律師既,之後佢中風,半邊身行動不便,二奶唔要 ...

咁最後爭成點?點分?
希望每天開心渡過 ;-)

珊瑚宮

Jessy 發表於 22-9-9 17:29
咁最後爭成點?點分?

鄉下幢樓,(好似6層樓高)朋友阿媽送畀個鄉下妹,因見佢仔太細,女既又無咩學識既,算係可憐佢地。

其實個男人香港已無咩錢,啲錢早已落入左之前既二奶度喇。

男爵府

gingerszeto 發表於 22-9-9 16:20
學校見家長時, 老師話: 我請你爸爸黎,唔係叫你爺爺黎喎

老師矯正:唔係叫你太爺黎喎!

伯爵府

my005 發表於 22-9-9 17:25
至於話女既貪香港身分證,咁呢單我唔認同。

女方响音樂界都極出名,加上佢本身都有錢既,攞專才,甚至投資 ...

無論是為了什麼同現任走在一起,甚至結婚,生女。但這2位老人家對道德觀確實有問題,你話愛情至上吧!應該離婚再搞埋一起,沒人話你。搶人老公手段之高招,無人能比

珍珠宮

vespa 發表於 22-9-9 18:23
老師矯正:唔係叫你太爺黎喎!
老師,呢位係我爺爺嘅爺爺呀~
83歲/63/43/23/1

珊瑚宮

20091 發表於 22-9-9 18:26
無論是為了什麼同現任走在一起,甚至結婚,生女。但這2位老人家對道德觀確實有問題,你話愛情至上吧!應該 ...

佢地兩個的確做得唔啱,被人口實係自招。

琥珀宮

happy44 發表於 22-9-9 16:30
大把大陸女人都係咁啦

好嘔心

伯爵府

my005 發表於 22-9-9 18:32
佢地兩個的確做得唔啱,被人口實係自招。

但,國寶初來香港,好像幾貧困下,大婆要出去打工賺錢生活,除了教琴,不讓國寶做任何事情,因要保護雙手,照顧他好好,但當男人有錢了,以前的優點邊了味,傳媒一面倒,報紙出曬話他老婆好強勢啦,講到婚姻失敗完全是大婆,大婆貪錢啦,這樣,那樣,可憐的大婆。本來嘛,感情沒了,也可以好來好去,一切錢作怪。沒有大婆打理公司,他會甘多錢,聽聞最賺錢的是大陸教育果park

男爵府

減齡達人勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 Xmas吸收勳章

遲啲又要請多三個工人照顧老人家

子爵府

laukkk 發表於 22-9-9 16:25
可能有5個係照顧83歲果個

珊瑚宮

20091 發表於 22-9-9 19:27
但,國寶初來香港,好像幾貧困下,大婆要出去打工賺錢生活,除了教琴,不讓國寶做任何事情,因要保護雙手 ...

的確,國寶初來係窮困既。大婆功勞的確不可沒,所以國寶的確做得難睇。

公爵府

臭Patpat小B 發表於 22-9-9 17:02
二選一,含住金鎖匙出生老豆83,窮到窿未婚產子老豆17,我選一

佢有能力生有能力養 why not

侯爵府

pi0219 發表於 22-9-9 15:49
可能係人工既呢, 但如果係自然懷孕......又真係有點作嘔, 同個阿伯搞得落嗎?
...

真愛既野 真係識條鐵

公爵府

2024勳章 虎到金來勳章

SKLH 發表於 22-9-9 15:45
抱下個女都會扭親條腰

製造多個都用腰力

首頁

尾頁

跳至