自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

Chunyan 發表於 23-7-17 09:55
我第二次植牙,唉!我其實好好照顧牙齒,奈何都裂左兩只要植。一只在深圳,幾千,一只在香港,兩萬多。當 ...

補完骨粉,牙醫有冇開消炎藥給你

大宅

333s 發表於 23-7-17 09:26
同一時間6-8 隻拔牙種牙
你參考 youtube / facebook 吧。

不是我,是我的uncle

大宅

333s 發表於 23-7-17 08:48
想係自有光做。 beame x 深圳自有光口腔
收港紙。距離羅湖口岸 10 分鐘路程。廣告好勁。youtube & fac ...

你意思想係自有光做,但現在未做,我因門牙2隻鬆鬆地同有牙肉萎縮,現睇開醫生建議我拔掉,但佢果間植牙太過貴,要2萬幾起一隻,所以想搵一間口啤唔錯既牙科醫生

子爵府

Anka 發表於 23-7-17 10:26
補完骨粉,牙醫有冇開消炎藥給你

沒有

象牙宮

hoohoo20000 發表於 23-7-17 11:27
你意思想係自有光做,但現在未做,我因門牙2隻鬆鬆地同有牙肉萎縮,現睇開醫生建議我拔掉,但佢果間植牙太 ...

不是在自有光做的。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

子爵府

333s 發表於 23-7-17 22:54
我 不是在自有光做的。
想問最後在那間整呀?

象牙宮

yaoyao 發表於 23-7-27 10:46
想問最後在那間整呀?
深圳德贝美口腔

7月,我上顎第4牙套吃牛河似崩左。但不痛,
27/7去德贝美,牙角斷掉,要我抜掉,3个月植牙。補骨粉。
考慮去其它口腔詢問。
31/7會去愛康健,看有冇更好方案。

牙齒有事,最好問几个口腔處理方案。接近自己想法。去那里做。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

子爵府

333s 發表於 23-7-27 12:23
深圳德贝美口腔

我之前在愛康健整,唔錯但貴.
見諾德齒科廣告好平>>德國全包3888

333s    發表於 23-10-12 09:35

侯爵府

333s 發表於 23-7-16 16:51
深圳鵬程口腔醫院
全瓷牙套1880一颗

你好,想問下維港口腔ok嗎?我book左去洗牙

象牙宮

yaoyao 發表於 23-7-27 12:55
我之前在愛康健整,唔錯但貴.
見諾德齒科廣告好平>>德國全包3888

愛康健,我都有做過。唔錯但較貴 太近口岸。
诺德齿科,唔差。

我的牙崩左,在香港整,香港牙醫,唔比你考慮。
人要有選擇權。先係人。

任何牙出事, 至少問3家。那一个和自己理念接近, 就在那家做。

理性討論交流者。

象牙宮

露比EE 發表於 23-7-27 13:08
你好,想問下維港口腔ok嗎?我book左去洗牙

未去過,應該可以。
你洗牙,再告我。

理性討論交流者。

珍珠宮

333s 發表於 23-7-27 12:23
深圳德贝美口腔

如果唔植牙的,會考慮做假牙嗎,因植牙是手術,有風險,而且手尾長。。。

象牙宮

TingTing 發表於 23-7-27 13:30
如果唔植牙的,會考慮做假牙嗎,因植牙是手術,有風險,而且手尾長。。。
...

上顎#4牙 己經是"牙套",崩左一角。不痛。食物易進入牙里。做假牙可以的。用不用牙套也可以。 
天生牙很差,牙好易出事。

想救隻牙。

理性討論交流者。

子爵府

333s 發表於 23-7-27 13:39
上顎#4牙 己經是"牙套",崩左一角。不痛。

做假牙可以的。 食物易進入牙里。
我明你感受,我都係天生D牙好差.

象牙宮

yaoyao 發表於 23-7-27 14:12
我明你感受,我都係天生D牙好差.

广东拟规定种植牙单颗不超4500元”一般性种植牙不會少于5千。算CP值高。
年長上顎多數須補骨粉。成本增加。
口腔科地點,都在地鉄附近。離口岸遠收費相對便D。坐車時間長D。
你牙差,80歲以上的長者至少應該要有20顆保護生理需要的功能牙。

理性討論交流者。

子爵府

333s 發表於 23-7-27 22:03
广东拟规定种植牙单颗不超4500元”一般性种植牙不會少于5千。算CP值高。
年長上顎多數須補骨粉。成 ...
明白

侯爵府

333s 發表於 23-7-27 13:16
未去過,應該可以。
你洗牙,再告我。

評語係:細心,認真,洗前洗後會拍照做對比

333s    發表於 23-7-31 08:32

子爵府

其實深圳牙醫都貴,試過中山平好多

男爵府

Chunyan 發表於 23-7-17 09:55
我第二次植牙,唉!我其實好好照顧牙齒,奈何都裂左兩只要植。一只在深圳,幾千,一只在香港,兩萬多。當 ...

請問你在深圳那間植牙?
效果好嗎?

男爵府

回覆樓主:

我四隻牙先崩後斷晒,有幾隻已經斷淨牙腳。

舊年九月開始分開三次開刀剝牙。

第一轉比牙肉recover 咗幾個月再落莊,大概三四個月後做模,再過一排先上牙

第二三隻,九月尾到落莊時牙肉都唔夠厚,所以落莊前先加牙粉。而家預十月尾做模,之後再上牙。

暫時開刀剝牙大概五千蚊隻,種牙每隻三萬,另外落牙粉每隻五千。

前期檢查費就唔太記得要幾錢了,全部係香港整,平貴唔知但安全妥當舒服。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊