家庭理財

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

畀面勳章

章太郎 發表於 23-9-2 23:01
優先理財免四季, 咁優先理財信用咭有無影响? 如果戶口唔夠100萬, 信用咭要收年費嗎?
...
你新開戶?新開戶優先理財只免二季,所以客戶經理講明半年定期到期後,一係取消戶口一係down grade, 唔係要比服務費。信用咭方面,睇你申請邊張啦,佢有d 係優先理財先免年費嘅,咁唔夠100萬時要收服務費架。以上資料,其實條款有寫明。

子爵府

tanping 發表於 23-9-4 10:02
你新開戶?新開戶優先理財只免二季,所以客戶經理講明半年定期到期後,一係取消戶口一係down grade, 唔係要 ...

大宅

tanping 發表於 23-9-4 10:02
你新開戶?新開戶優先理財只免二季,所以客戶經理講明半年定期到期後,一係取消戶口一係down grade, 唔係要 ...

你個 rm 都好「老實」喎 ...... 但無論取消定 down grade, 未收到嘅 cash rebate 多數都冇晒, 我以前嘅做法就轉走晒啲錢但唔取消亦唔 down grade, 直到啲 cash rebate 收齊先 close account, 期間一毫子都冇收過我.

水晶宮

畀面勳章

StiltonCheese 發表於 23-9-4 11:01
你個 rm 都好「老實」喎 ...... 但無論取消定 down grade, 未收到嘅 cash rebate 多數都冇晒, 我以前嘅 ...
我#34樓有講,係攞哂回贈後先down grade 或取消戶口的。

水晶宮

畀面勳章

章太郎 發表於 23-9-4 10:23
謝謝回覆!
就係話免兩季,但信用咭又好似寫明係話要優先而且要有100萬
不過我諗信用咭應該唔會知我戶口有 ...
我客戶經理有講,你咁情況信用咭係會收服務費的,所以佢話無100 萬就要cut 埋咭。你最好問清楚先。

章太郎    發表於 23-9-4 20:41

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊