自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

wan_sosin 發表於 24-2-8 23:46
咁都好,起碼中醫有幫助。

係呀,暫時冇乜唔舒服
食下中藥先,頭嗰幾日食完有肚痛
肚屙㗎 ,問過中醫佢叫我照食,食咗五日中藥 ,呢兩日冇肚痛冇肚屙,我見溫度現時好左D,而家暫時食住中藥先

珍珠宮

winwin3333 發表於 24-2-9 00:03
係呀,暫時冇乜唔舒服
食下中藥先,頭嗰幾日食完有肚痛
肚屙㗎 ,問過中醫佢叫我照食,食咗五日中藥 ,呢 ...

個中醫好似幾得

大宅

回覆 winwin3333 的帖子

只係普通感冒
醫生話發燒係免疫系統有反應身體打緊仗
只係我d菌比較勁 免疫系統禁佢唔住keep住打

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

winwin3333 發表於 24-1-31 09:15
我今個月8號開始體溫升高最高去過37.1至 37.8,但多數喺37.4/5
驗咗肺結核 驗小便 驗血 照肺x光 冇事
抗生 ...

幾多歲?

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 熱血勳章 畀面勳章

我之前都試過,低燒37.3至37.7左右,燒左2,3個星期,醫生都係開啲消炎止痛藥比我,痛博士,感冒藥之類,食左一個星期左右,後來又無野,都唔知點解

珍珠宮

我有時凍親或者熱親,頭痛食2粒止痛藥無事,但之後個人好易攰,少少熱但又吾係發燒,有時連埋腳踭痛,有時吾理佢,可以維持幾個月,睇親中醫都話我感親,即係感冒吾清,感冒傳裏,食完幾濟中藥就無事

大宅

amych 發表於 24-2-9 00:44
我之前都試過,低燒37.3至37.7左右,燒左2,3個星期,醫生都係開啲消炎止痛藥比我,痛博士,感冒藥之類,食 ...

你係24小時處於呢個溫度?
我開頭都係跟住大約半個月 晚上係落返36點幾,成個人舒服曬,但到下午就上返37,開頭西醫擔心係肺結核,連個中醫都問我,但係西醫嗰邊幫我check咗唔係 所以我都唔知點解

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 熱血勳章 畀面勳章

winwin3333 發表於 24-2-9 05:21
你係24小時處於呢個溫度?
我開頭都係跟住大約半個月 晚上係落返36點幾,成個人舒服曬,但到下午就上返37 ...

我都唔係好記得,因為無不停探熱,因為之前有睇過醫生話37.5以上先算發燒,所以我又無咩點理,係覺得個人有少少發滾,但見2,3星期都係咁,就去私家醫院睇門診,食左一星期左右藥就退左

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊