自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

bb 好陰公.....

大宅

好媽媽勳章

一定要告

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

大宅

畀面勳章

原來醫院做錯野報警係冇用,咁以後搵報館咪得囉:;pppp:

大宅

見由希希爸爸提供的片, 希希的下體可以說是嚴重燙傷, 體無完膚, 可以話係淥到半生熟, 真係好可憐, 涉事的女護士又講大話,又無親身道歉, 更「閃電」復職, 政府真係好離譜.

男爵府

醒目開學勳章

咪係囉, 就算唔係做護士呀, 普通沖涼之前都會搵手試下有幾熱先直接淋落個身到架啦!! 真係千諗萬諗都諗唔明, 點解會有D咁既事發生既!!!

原帖由 豬仔mami 於 10-4-10 13:51 發表
佢似乎真係冇乜資格做護士喎,燙到甩皮啲水一定好熱,我地普通人都知要試水温啦,何況係護士,(佢都唔知有冇試就放BB落去),做錯重唔肯認,咁不負責任,如果佢繼續做呢份工都唔知重有幾多人受害,如果我係BB父母一定追究到底 ...

男爵府

真係愈睇愈慶
而家正苦係咪食左x呀!!仲俾呢條友復工, 係咪嫌d市民唔夠怨聲載道呀, 係咪仲俾人嘈得小呀!!
真係好想同呢位姑娘講, 你選擇得做護士, 唔該你俾個心出黎啦, 莫講話你拎緊3皮野一個月, 你都盡番d責任啦, 仲有, 唔該做錯左唔認, 你過意得去咩, 你都係女人, 你都會有小朋友架!!!!!!

仲有o個d醫院高層, 唔好咁白痴啦, 查咩查咁耐, 唔該人為做錯就要罰架啦, 仲俾佢復工, 都痴架!!

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 SandyKL 於 10-4-10 14:50 發表
有點匪夷所思,係得兒科做,冇可能唔知道如何替嬰兒沖涼,步驟理應一清二楚,而且抱BB沖涼一定係先洗頭仔,手會觸及熱水。

警方未有調查結果前,不敢置評,不過如果護士疏忽係事實,希望佢轉行唔好做護士,醫管局管方亦應該用最嚴厲 ...

係呀,簡直不知所謂
如果係我囝,C6一定告到佢地nut 肺

男爵府

簡直想拎個護士去打把~!!
如果政府推卸責任!我地去facebook起個群組聲討!!!!!

大宅

你們知道佢地為咩做護士 ??
就係為左買名牌 !!!!!
我聽到果時,個心實晒,都 5知講咩

水晶宮

好媽媽勳章

支持希希,
一定要追究到底
間醫院不知所謂
一d責任都無

男爵府

醒目開學勳章

希望BB快d好番啦~

公爵府

個nurse唔單止冇試水, 佢重可能冇抱住bb落水, 如果個nurse有抱, 佢隻手一定會接觸到d水, bb一定唔會咁傷, 而個nyrse就一d事都冇, 個父母一定要追究呀!!

公爵府

我唔識開 群組, 如果有人識開, post出黎, 我一定join, 同埋一定要醫院公開交代 bb之後既情況, 唔係醫院又炸炸第冇左件事~~

原帖由 ddaa 於 10-4-13 17:08 發表
簡直想拎個護士去打把~!!
如果政府推卸責任!我地去facebook起個群組聲討!!!!!

大宅

醒目開學勳章

睇到呢D新聞真係好唔開心...
如果唔係通知左傳媒,
真係唔知係唔係就咁就不了了之..........

大宅

個護士都死嘅,有咩理由啲水熱到可以令個 BB 二級燙傷都唔知架?佢無感覺架? 有無搞錯,佢係唔係一路幫啲 BB 沖涼一路發跟夢呀。個 BB 好可憐,無端端要受皮肉之苦。個護士應該要坐監,呢啲事根本唔應該發生,係個護士唔小心。如果今次只係警告或炒魷,以後一定會再有同類事情發生,一定要殺一警百。

男爵府

開心吸收勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

點做護士呀?????
沖涼......大人都要試水溫啦,何況bb.........
諗曝腦都諗吾明個護士點解feel吾到d水溫

祝希希快d好番!!!!

首頁

尾頁

跳至