想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆:splovebb 的帖子

恭喜妳!妳要休息多d呀!奇蹟已經發生在妳身上了。我d血都停咗啦,今朝如果照到胎囊,就可放心了!大家努力

大宅

瞓覺就冇流,但一起身就hur hur聲。再用紅d有深粗,比昨天深,CB show 2-3 week pregnant。

Tratrababy,
我想問下你流血嗰幾日d量多唔多?係咪持續?是鮮紅嗎?期間你有冇自己驗or抽血驗?. 血停了便好,祝你和小b一切安好!

大宅

回覆 splovebb 的帖子

加油啊. 食d飯 要有飯氣 飲暖水. 係床上聽下音樂啦. 中西醫都叫當冇事發生咁, 意思就係盡量放鬆啦. 唔好俾子宮肌肉收緊. 知易行難. 要支持住呵`

大宅

我基本上成日都瞓床,除咗有時去廚房飲水搵野食、去廁所同冲涼。每日睇電視重播嘅劇集、同埋上網睇電影,其實同之前嘅生活冇咩分別,只係移師係張床度。

不過仍然流緊血,始終有啲擔心。星期四再驗血,希望指數會勁升啦!

多謝大家關心!

別墅

Add oil!!

大宅

Splovebb 放心啦!星期四一定有好消息的!
我想請教你,你現在有冇肚痛或m痛架?我還未來m, 不過剛才抹有少許淺啡分泌,個肚右邊又有少少戚戚下。
聽日驗血,好緊張!

大宅

回覆:august2000 的帖子

加油呀!祝明天有好消息!

複式洋房

Sorry,咁遲先覆妳。因為今天的心情很低落。見咗醫生,但係照不到有胎囊!醫生沒有幫我打安胎針,只告知我的驗血指數是884。我不知道是多或是少?但咩都照不到,就好像bb要等死一樣。我好唔識feel

大宅

Tratrababy,

聽完你咁講,我都唔知講咩好…可能小b發育慢,唔好放棄!

你尋日抽血係放胎後day幾?之前有冇驗過?指數大約每兩日double。

加油呀!

大宅

回覆:tratrababy 的帖子

Tratrababy.. 加油呀!很多人支持你的!

大宅

august2000,

我前日朝早重有m痛feel,感覺子宮收縮,都幾痛,而且d血流得好多下,全日用夜用m巾。

可能個日要返診所第二次抽血,有些緊張,跟住又去咗中醫(佢當時冇野可以做到),跟住又要係starbucks等姑娘覆,知道度數升咗,再返診所攞藥,然後再去番中醫度針灸同攞藥,最後去埋買飯先撘車返屋企,所以個日流得最多血。呢兩日全程瞓床,好咗dd,希望快些止血。

我相信每個人情況都唔同,你幾時check呀?祝你bingo!

大宅

,splovebb 我聽曰覆診,希望有驚喜啦!話說噚曰抹到有很少啡分泌後,跟住一直都冇異樣,就算晚上塞藥都冇流啡或紅。今朝6點幾起身去廁所時,個胸又痛返,有少少漲,心諗會否有機!點知中午又有少少啡水連塞藥流出,現在又無再流。真係俾佢玩死!係黎m 就唔該快些,不要再俾些徦希望我!
我諗任瞓陣床就去仁安驗血啦!做女人真慘,我現在連自己再偷驗綠d 的勇氣都冇啦!

大宅

RE: IVF放胎後11天,Hcg只有28..(放胎後17天,Hcg有五百幾)

回覆 august2000 的帖子

醫生啱啱打比我,話我HCG升到五百幾(唔記得問EXACTLY有幾多),我話已經冇流血,佢話照塞藥,下星期一返去照,希望小B繼續成長,好擔心到時咩都照唔到...

大宅

RE: IVF放胎後11天,Hgc只有28(今日5W3D照到胎囊有3mm)

已經唔需要再驗血,照肚好快已經見到,今日5W3D照到胎囊有3mm,但醫生話SIZE細咗D...

大宅

恭喜你呀!奇跡已發生了!加油!不要放棄!

大宅

august2000,

Thanks! 不過剛剛又見紅喇,有小小肚痛可能我這幾天郁多咗,又要乖乖瞓床喇!希望bb乖乖地努力!

別墅

恭喜!繼續加油!

大宅

引用:august2000,Thanks!+不過剛剛又見紅喇,有

原帖由 splovebb 於 11-10-11 發表
august2000,

Thanks! 不過剛剛又見紅喇,有小小肚痛可能我這幾天郁多咗,又要乖乖瞓床喇!希望bb乖乖地努 ...
支持你!

公爵府

陪月勳章

回覆:IVF放胎後11天,Hgc只有28,是失敗了…

請問有無人知約放胎後15日β-HCG係將多度?

男爵府

回覆:vivi0707 的帖子

我14日驗542.77

首頁

尾頁

跳至