烹飪搵食

跳至

首頁
12345...12

尾頁

珍珠宮

有冇jm可以現場直播

珍珠宮

其實我想問現在邊度平D值得買?太古吉XX做到幾時?SOGO,5時又平到點架?其實我未買過見到BK好多JM話好用,其實係唔係咁好用?我屋企D鍋花哂,掉哂,整返一隻肥媽牌子既28CM鍋,咁我應該買邊隻款先呢?唔好意思好多問題,唔該搵JM幫幫我,THX

瑪瑙宮

hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

lowblei 發表於 13-8-14 13:37
想買24,見加299多個18,超抵呀!
呢 set 真係平, 可惜我已經買咗 24 喇

kikitam16  我都係上個月先買左 =M=  發表於 13-8-15 14:16

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

hallonatalie 發表於 13-8-15 10:52
呢 set 真係平, 可惜我已經買咗 24 喇
ME TOO!

大宅

有朋友預左去, 肯幫我買呀!!!!
但24+18定20好呢?

18/20要來整煲仔飯. 想要多個大既煲湯. 但24好似有D細...

kikitam16  湯煲28啦,放多料都唔驚  發表於 13-8-15 14:17

瑪瑙宮

hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+kiukiubb+於+13-08-15+發表係

原帖由 牛牛bb 於 13-08-15 發表
好明白呀!

上次我買咗staub返去,佢以為係LC,我話呢隻平過LC架,佢問我幾錢,我話唔好問啦!你點都會覺得貴 ...
噚日有一天風假,我就用 staub 煮咗餐簡單晚飯,6299 都喜出望外,不過 99 都係嫌重,唔太願用

瑪瑙宮

salafu 發表於 13-8-15 10:53
有朋友預左去, 肯幫我買呀!!!!
但24+18定20好呢?
24 滾湯就得, 煲湯 26 好 d

如果我有得買齊晒 d size, 我會買 18, 22, 24, 26

kikitam16  我有24,28, 28蜂巢鍋 , 17oval , 差個18咋  發表於 13-8-15 14:22

複式洋房

off topic一問 美食博覽有冇焗爐賣呀?

男爵府

引用:Quote:原帖由+kiukiubb+於+13-08-15+發表係

原帖由 牛牛bb 於 13-08-15 發表
好明白呀!

上次我買咗staub返去,佢以為係LC,我話呢隻平過LC架,佢問我幾錢,我話唔好問啦!你點都會覺得貴 ...
我通常會答唔記得,佢就唔出聲 , 跟住會同亞女講個煲一定好貴。

子爵府

引用:Quote:原帖由+牛牛bb+於+13-08-15+發表好明

原帖由 hallonatalie 於 13-08-15 發表
噚日有一天風假,我就用 staub 煮咗餐簡單晚飯,6299 都喜出望外,不過 99 都係嫌重,唔太願用
好想食呀呢兩個咩size?

大宅

回覆 hallonatalie 的帖子

咁即係20 ($999) 一定買, 26 ($1999) 都可以諗啦...24+18係抵, 但唔岩用就無謂啦.

kikitam16  我之前買28都係1999  發表於 13-8-15 14:18

珍珠宮

hallonatalie 發表於 13-8-15 10:58

想問以兩個乜野SIZE呀

大宅

今晚老公比我去買一個返屋企玩下, 我想問下買以下邊個好用D呢?

(1) Round cocotte 20cm/2.2L $2499 NOW $999
(2) Oval Cocotte 23cm/2.35L $2499 NOW $999

kikitam16  你想用黎整咩先......  發表於 13-8-15 14:19

瑪瑙宮

牛牛bb 發表於 13-8-15 11:15
好想食呀呢兩個咩size?
23 oval + 28 蜂巢鍋

瑪瑙宮

sawyerc 發表於 13-8-15 11:06
off topic一問 美食博覽有冇焗爐賣呀?
好似無焗爐賣喎

複式洋房

冇送貨

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

kiukiubb 發表於 13-8-15 11:09
我通常會答唔記得,佢就唔出聲 , 跟住會同亞女講個煲一定好貴。

我多數答唔駛錢

瑪瑙宮

ICYM 發表於 13-8-15 11:33
今晚老公比我去買一個返屋企玩下, 我想問下買以下邊個好用D呢?

(1) Round cocotte 20cm/2.2L $2499 NOW ...
我買咗 23 oval 貪佢大少少, Sales 話 oval 可以整到隻細雞喎

複式洋房

28cm round及teapot(細嗰款,好似係方型),可有BK朋友知道會場價錢呢?

珍珠宮

chingchingma 發表於 13-8-14 23:50
太古吉xx有啲products 做特價,同食品節啲價只差100,吾駛迫又有現貨。ok 㗎!

...

我想問大古城吉之島做梗乜野優惠?24南瓜幾錢呀?

首頁
12345...12

尾頁

跳至