跳至

首頁
12345...10

尾頁

別墅

Re: 2 歲生日會搞手?

蝦蝦:

唔該晒你為我地做咗咁多野, 我諗你統計日子都數到頭都大喇! 真係辛苦晒!!!

日子方面, 我認為你好難就晒我地所有mami, 個個都有特別原因, 一定冇共識, 而且容易順得哥情就失so意. 如果唔怕煩, 可以再俾兩個日期大家投票, 少數服從多數囖. 我個心而家籮籮luen, 主辦單位一日未訂日子, 一日都唔知阿囝參唔參加到...

大宅

我諗你地咁多人都認為29號好似遲咗些,咁不如決定22號啦!我都同意 marywmf 講好難就哂咁多人。

蝦蝦:如果你都贊成22號咁出個post話佢聽係22號舉行,跟住再點算實際有幾多大人幾多小朋友join吧!

公爵府

由於有媽咪新報名, 今日個 result 呼之欲出, 我地選 4月15日啦.

Imak 有冇問題? 如你 confirm 就照搞喇

4月1日 - 30人
4月8日 - 29人
4月15日 - 36人
4月22日 - 33人
4月29日 - 30人
[/url]

子爵府

請問報名full左未? 有位既話我可唔可以join? 唔該

公爵府

正在籌備中, 一切都未定, 只係用名單上名字統計, 決定日子 & 地點, 你可以留名先, 但遲 d 都要再 re-confirm & 報人數
[/url]

大宅

蝦蝦:

我剛剛數過22號係35人直至anita-mom,其實我咁多日都得。你會唔會等到報名人數達50時才決定那日舉行呢?如果唔係你或我現在已經可以決定那日再post問吓實際人數。

你認為如何?

公爵府

咁 post 15/4 or 22/4 啦. 我原本唔選 15/4, 但都可以參加. 開個投票 topic 先

唔等喇, 因決定左日子, 要公佈 & 要再報一次名 & 問實人數.

[/url]

公爵府

Imak,
生日會果日, 由於唔可以全數小朋友o係兒童天地玩, 各位家長又唔係全日o係餐廳齋坐食野, 果日既節目, 就要麻煩你搞掂佢喇

最好睇場時, 昅下有冇台 / 地方比班小朋友一齊玩啦
[/url]

大宅

蝦蝦:

其實我有問過負責人佢話間西餐廳內係有個台。只於有無其他地方可以俾小朋友玩,我到時去到再問佢啦!

你地上年玩過甚麼節目可以俾我參詳吓?

公爵府

其實過往既生日會, 曾經搞過, 選最上鏡 bb 囝 & bb 囡, 突出裝扮 .. 賽跑比賽, 好好笑架, 上下台介紹下自己, 小朋友睇下電視跳下舞咁, 大致都係呢 d

建議, 可以盡量搵個 corner 位容納 d 小朋友一齊玩, 睇下台附近安唔安全啦
[/url]

公爵府

Imak,
你自己只投 4月22日, 咁唔駛投票啦, 因你係搞手, 要就你架嘛

咁不如 confirm 4 月 22 日啦, 你要做決定喇
[/url]

大宅

蝦蝦:

你所說在coner位俾小朋友一齊玩,咁需唔需準備甚麼在這地方?我會到時視察吓。多謝你的提點。你所講的比賽咁係咪全場入去投票定係有評判的?

大宅

蝦蝦:

壞消息!我剛剛同餐廳負責人聯絡,她說buffett個度現在只有一個menu價錢,大人hk$158,小童hk$98,這個價錢不用再加一。同樣包廳min charge係hk$8000。待她fax了menu給我,我就再email給你看看吧!

FYI 西餐廳可容納超過100人。

公爵府

Imak,
我諗呢個價錢唔係問題既, 最緊要有地方落腳o者, 但佢包場有冇限定幾點至幾點?

你咪答我啵 ~ 你只投 4月22日, 咁不如決定 22 號啦, 唔好再投黎投去, 因 15 號你都唔 ok, 你係搞手嘛.
[/url]

大宅

蝦蝦:

oh sorry!其實15號都得架。如果個日真係多人選可以係個日舉行。

不過我剛剛睇過22號應該會係多人選些,如果你都可以22號出席咁你可以post決定22號吧!

我問過負責人話3個鐘無話定幾點,你們認為幾點start?我suppose這個係lunch buffet,如果可以我會想約12點或1點鐘到開始。

公爵府

Imak,

ok ~ 咁 confirm 4月22日啦, 而家比較多人揀呢日, 唔再拖拉喇.

時間, 我諗大約 1 點左右好 d.
[/url]

大宅

蝦蝦,

Please check email for revised menu.

Thanks.

公爵府

Imak,
收到喇, thx. 你自己覺得如何呢?

1) $158 比之前生日 buffet 貴左 dd, 不過多左少少野, 都好岩小朋友食, 可以接受丫.

唔見佢 list 手帶, 係咪都係會比手帶我地?

2) 會唔會有乜野咭 / 會員有折呢?
[/url]

大宅

蝦蝦:

有關你所提及的問題我會再問負責人的。同埋我會confirm佢22號。歡迎提出其他問題。

我同意食物同飲料都比之前好。

你認為我們應該共接受幾多大人同小朋友呢?我想都要set吓個人數跟住計吓個budget。個場地可容納多個100人。

你有無想過今年個party有甚麼節目想玩呢?

公爵府

不如叫餐廳比個 limit 人數我地啦, 因而家每個小朋友都會掂一個位, 所以可能要掂多 d 凳, 唔同以前可以坐車仔 / 手抱.

節目呢 .... 我建議少少就夠, 因到時會好混亂, 主要係有個位比 d 小朋友一齊o者, 佢地會招呼自己 而媽咪都會傾計都傾唔切

其它媽咪可以開始諗下有冇咩節目可以建議下咯
[/url]

首頁
12345...10

尾頁

跳至