網購天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主

我29出岩岩收到啦
集3單入面得2單
吾見左一單
佢話比2星期佢搵喎 搵吾到就賠

大宅

你們29號出,先啱啱收到。。。我重期望我2號出嗰啲,明天收添。。。

公爵府

2018復活節勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

sumsumbear 發表於 17-12-12 18:46
恭喜你!
我雙11d貨,到今日雙12都未收齊
我第二批是30/11按發貨,幾日前才轉出貨,到 ...

點對點有講過,今個禮拜內會派哂,希望妳聽朝收到派遞嘅電話!

男爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

nsxbobo 發表於 17-12-13 01:18
我的感覺是:

他們分派的運送是以區域劃分, 而不是先齊單就先出貨. 那天老細和我在電話裡表示, 該車來港島東, 所以應該那幾天會收貨. 當然他們沒有自取點, 全部都是送貨, 分區域來運送是可以理解的.阿老細伉儷如果您看到我這個post 而我的推斷是錯誤的,請指正.

題外話, 今日翻看支付寶帳單, 當日雙十一為了消耗雙十一紅包而需要合單來購買(不同店鋪), 原來我的三條xx 完全被紅包抵銷了, 加上p2p當日免首重 -$35, 所以三條xx變了全免(免貨價,免運費), 哈哈, I love 雙十一& p2p!!!

雙十二我買了很少量的物品, p2p暫時不接新單和不要細貨, 喔, 真令人懷念.

大宅

回覆樓主

12月5集的,幾時送?????

大宅

回覆樓主

應該唔會再用,慢到,1號話左貨到今日13日都仲未收到,話8-10會收貨,打去問仲話只計工作天(emoji),唔通日日係屋企等唔出街,

公爵府

2018復活節勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

saiwanho 發表於 17-12-13 01:28
我的感覺是:

他們分派的運送是以區域劃分, 而不是先齊單就先出貨. 那天老細和我在電話裡表示, 該車來港島 ...

我双12完全冇買嘢,整體氣氛比唔上双11。
我以前用開順丰 送貨快又方便,不過好多嘢唔送。
點對點係我第一間用嘅私集,咁好彩一開始就俾我揾到間收港幣 唔收體積重 咁盡責有禮嘅集運,我實在轉唔到其他…所以今次双12冇買嘢或多或少係因為點對點停收

公爵府

winnie-p 發表於 17-12-13 13:24
應該唔會再用,慢到,1號話左貨到今日13日都仲未收到,話8-10會收貨,打去問仲話只計工作天(emoji),唔通日 ...

高峰期果陣連星期日都送 不過佢哋話過今週會派哂,可能未到妳果區 希望妳都早日收貨!

大宅

回覆樓主:

大圍仲未有消息,繼續等

大宅

nsxbobo 發表於 17-12-13 01:18

我到今日仲未收到送貨的電話

大宅

回覆 sumsumbear 的帖子

我都未

複式洋房

回覆樓主

12月2號集到而家都仲未收到貨

公爵府

sumsumbear 發表於 17-12-14 19:39
我到今日仲未收到送貨的電話

我上次收貨係電話打嚟45分鐘內送到,好彩果日冇出街咋 我諗你係呢一兩日架喇 希望有你好消息

大宅

7號㩒出貨
今日(15號)終於轉status 「已出貨」
希望冬至前收到齊件!
咁我棵聖誕樹就不用等下年先開出來用了

大宅

我11月30日按出貨,12月9日收貨,以為可收埋雙11最後一round貨,點知收貨少緊件!whatsapp同佢哋講係咩貨咩運單號,然後音訊全無了!

大宅

回覆樓主:

我28號按出貨, 這星期一顯示已出發, 但到今日我都未收到電話送貨。

大宅

回覆樓主

我5号按出貨,剛打电話黎話7件得6件。。。
問我送唔送住先,我話送呀。送左先,唔該。
有張沙發係4舊的。唔見左一舊都唔知點裝

大宅

2號出嘅貨,今日收到啦~yeah~~~雙十一,全齊貨啦。

大宅

cann5 發表於 17-12-15 15:18
我11月30日按出貨,12月9日收貨,以為可收埋雙11最後一round貨,點知收貨少緊件!whatsapp同佢哋講係咩貨咩 ...

Me2 , 我件貨等你很多日還未派。
今天忍唔住messager問下下落。
佢竟然話到左hk好多日,要查下點解仲未派
話會覆我,但至今仍未有回覆

大宅

GGie 發表於 17-12-15 19:20
我5号按出貨,剛打电話黎話7件得6件。。。
問我送唔送住先,我話送呀。送左先,唔該。
有張沙發係4舊的。唔 ...

黑仔!真係漏左沙發個架,沙發塾就收齊。。。。。
已留言,未覆

首頁

尾頁

跳至