自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

SIUBKT 發表於 21-4-9 21:53

可能你唔識數數?驟眼睇都六個,其他唔再無謂cap。

真係去數人地第一個comment 講你

已經三千個like你又睇唔到?
有d常識野唔使存異,唔好講到自己好特別
另外唔關政治事
明明係你小家又要人認同你偉大

男爵府

牛年勳章

木土土 發表於 21-4-9 21:46
「佢話會買晒所有嘢,我估應該都會買過量,因佢份人都計較。」

如果佢朋友真係比佢講中有買過量,相信樓 ...
食唔飽...

琥珀宮

SIUBKT 發表於 21-4-9 22:19
我覺得咁多個回覆最過分無理係你,咩叫衰左就唔出聲?這是比拼嗎?
當日我地食唔飽,完左聚會後,我有否上 ...

你話我好豐富幻想力,係呀,跟你呢到言行去幻想出來架!
咁你又認唔認自己當初係幻想力咁豐富去話你朋友係計較之人會買過量食物(即要你夾錢搵你著數)?

珍珠宮

goosy83 發表於 21-4-9 22:32
真係去數人地第一個comment 講你

待人處事永遠唔會得一種方式,無人講到自己特別,但好明顯係依度表達唔同意見會被人批判得一文不值。我從來無要求人讚同我偉大,係有d有心人無限LOOP,政治係比喻,強行要人認同自己同黃絲完全冇分別。

狐狸 你要的是我嗎?
如果 於漆黑中相擁 沒說話也不可怕

珍珠宮

木土土 發表於 21-4-9 23:06
你話我好豐富幻想力,係呀,跟你呢到言行去幻想出來架!
咁你又認唔認自己當初係幻想力咁豐富去話你朋友係 ...

我當初係見到有人分享佢地朋友特登買過量,預計佢都有機咁做。
事實上,佢買得好少,仲臨時叫我地幫手再買(前一日問明明話唔洗),我地都冇計買上去嘅錢。不過陳述事實,都會被你地依d有心人無限放大,被人屈係唱人。所以呢,你地慢慢啦!我唔會再理你地。
狐狸 你要的是我嗎?
如果 於漆黑中相擁 沒說話也不可怕

男爵府

睛靈勳章

回覆樓主:

樓主,我無睇曬全部留言,我出席無數朋友家大大小小的聚會,大概佔3成要夾錢,我係接受的,無乜所謂。7成的主人家都不用夾錢的。如果我邀請朋友來我家聚會,我亦不會要朋友夾錢。

子爵府

SIUBKT 發表於 21-3-31 22:47
話說有人邀請我同朋友去佢偏遠地區家聚餐,之後係whatsapp講明買完嘢之後再夾番錢
依個朋友比你印象係點?
...

我會走前自動問幾錢,每家夾返,除非事前講明佢請
Sweetheartb

首頁

尾頁

跳至