夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆:Dinper 的帖子

你個囡2歲要執書包做功課???我做囡4歲都未有功課

別墅

回覆:年初三,老公話要離婚。。。

睇曬了,樓主,你唔好介意所有jm嘅留言,佢哋所講係有道理的,直到而家,你完完全全無一句係關心你奶奶嘅說話,不斷埋怨,真的,你奶奶仍健在,應感恩,同好好孝順佢,癌症係唔知几時又復發的,我奶奶因癌症過世,我仲好掛住佢,好後悔佢在生時無好好孝順佢,當時佢住院,我日日去醫院同佢按摩,跟住就返工,日日如事,因知道佢命𣎴久矣,盡自己能力做。我自己都有兩個仔,我返工,仲要輪班的,我有工人,但好多都係我放工執手尾的,我唔會放手俾工人湊的,好明白你嘅辛苦,但而家不是只有你一個辛苦嘛!你應該同老公合力照顧呢個家同女女,而不是日日埋怨,成熟點,要識睇時務做人,你有屋企人,你老公都有,嗰時,我奶奶過生,我都唔會發佢脾氣,仲要少說話,多做事,你老公會睇到你的体量的。你覺得自己慘時,記住要諗下大把人仲慘過你呀!咁你就會舒服一點。加油
其實當我睇完你啲留言,我都好激气㗎!
點解你可以咁樣做呢?所以呢度所有jm都係為你好的,而不是食花生,睇戲的,等你覺得不是人錯而係你自己錯,否則永遠都覺自己是對的。佢哋只係提醒你不要一錯再錯啫。有几難聽嘅說話都要睇,唔通個個幫住你,話你對,你就覺jm先係為你好?就係3547先會同你講真話,你係大人嚟,識分析同識諗㗎嘛!希望樓主一家快樂生活,小朋友健健康康。我覺你老公係愛你的。你都要愛你老公,唔好下下講錢喇!

男爵府

引用:成件事成批布甘長。話說由於小朋友出世,係

原帖由 Dinper 於 15-02-22 發表
成件事成批布甘長。
話說由於小朋友出世,係2012年搬左返去同99住。99有兩個工人,因為佢有cancer, 一個負 ...
其實成件事好似你為自己諗太多,明知個工人唔好又換俾99,又冇俾啲空間你老公舒緩吓啲情緒,其實出席喪禮果啲好閒,俾你娘家湊一日都得啦!

別墅

一口氣睇完,實在忍不住留言,我也為人媽咪、亦是人工比c6高,子女生病故然擔心,但相比親人相繼離世作為一個有工作之人,緩急先後的概念不可能沒有,那一樣更為重要,沒可能分不到。

我信工作際遇是因人而異,有人好彩步步高升,年年加薪;有的人失意於工作,不一定與能力成正比,樓主比c6高收入也許是能力、也許是運氣,亦不代表一切。

男士較看重自身的價值,工作上得不到滿足相信心裏已很難受、得不到妻子的體諒及安慰更令他失去自信,接連不斷失去至親,打擊一個接一個,內心那種痛苦需要時間平服及摯愛的支持才能撐過去,到頭來反而被誤解被埋怨,試問c6可如面對及過渡呢?

大宅

睇完成篇野,覺得你老公好慘,你啲(我哭了)好煩,樓主,請檢討下你自己係咪有問題

子爵府

自找的

複式洋房

同c6求原諒吧la
係樓主一時沖口而出
有彎轉既

男爵府

睇左。
樓主,呢個世界唔係圍住你轉,你工人有問題,99都需要工人照顧,咁樣無了期換左,你有無諗人地點?
短時間咁多親人過身,你又扯c6出街唔俾空間佢,同你一齊好大壓力!
向c6道歉啦,應該唔駛離婚。
當然如果你仲覺得自己好有道理,就無野了。

禁止訪問

大宅

無事最好, 但以樓主的性格, 淨係諗自己幾辛苦幾辛苦, 唔諗下其他人, 你黎緊既婚姻生活點會開心? 好快你就會上黎呻下一個問題, 各位jm 咪浪費氣力勸樓主la

首頁

尾頁

跳至