自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

hv245 發表於 13-9-29 16:05
係你保護兒童意識低啫!無論是不是獸父,教導及實行小朋友不讓任何異性掂及睇是最基本之性教育。父親都唔可 ...
幼稚園K3 已經教要喊唔好!小一常識已教要學懂保護自己私穩部位。
Bye

伯爵府

lumijuli 發表於 13-9-28 21:23
多謝各位關心女女 , 其實佢先在係一星期去爺爺度過一晚, 唔係日日去, 所以有時間諗, 因為以前仔同女放 ...
唔好比你既仔女去62度,獨留兒童在家都係咁話!

子爵府

引用:我罵個女係,+你噤大個人點可以俾其他人幫

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

公爵府

lumijuli 發表於 13-9-28 22:38
上次我罵我個女時唔同我老爺正面沖突, 係因為我怕我會拿刀捅佢。

我同我老爺沖突左好多次, 但係, 佢始 ...
如果你62性侵犯你個女,你捅佢都彌補唔番!

侯爵府

OKC 發表於 13-9-29 17:04
如果你62性侵犯你個女,你捅佢都彌補唔番!

伯爵府

small_130 發表於 13-9-29 11:59
未睇完個Post已經好忟 個女向你求助你仲要鬧佢唔知醜
小朋友諗嘢好直接 佢會以為真係自己嘅錯
個位媽媽仲要多多借口 反抗有幾難?個女係自己架好好保護佢啦!
我唔判斷爺爺心態單唔單純 但女女都話唔好你係咪應該做嘢而唔係一句拒絕唔到就算? ...
保護孩子,
父母有責!

子爵府

lumijuli 發表於 13-9-28 08:55
講開我真係好嬲, 我個女4年級啦,但佢爺爺成日幫佢沖。

阿女由小一就自己沖, 有時佢唔掂, 我唔得閒, ...

妳真係要好好阻止件事再發生, 有D阿伯真係好咸濕架, 真係會非禮自己孫女架!

當年我讀小3/4, 鄰居有個小朋友(女), 細我幾年~
我同佢分別畀佢阿爺摸, 我仲要係畀佢阿爺從後摸上又捽下面呀!
我仲從另一隔離屋既小妹妹口中得知, 個伯伯都有非禮佢!

妳女女都識SAY NO, 應該係感到件事令佢唔舒服, 妳就要諗辦法保護佢啦!
我有D懷疑你老爺幫你女女沖涼時, 都有乘機摸小朋友下面...

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

明白各位媽媽甚至爸爸的不安。會員lumijuli 已經提起勇氣將老爺幫孫女沖涼一事在本帖內說過。可事件來龍去脈我們都不是當事人,無可能完全掌握內情,所以請大家合作口下留情,給當事人喘息機會吧。幷希望大家保持網絡禮儀,再次提醒文責自負!

ZZdaphne  同意.  發表於 13-9-29 19:04
ZZdaphne  給時間該會員去處理事件, 暫且關閉.  發表於 13-9-29 19:04
生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

希望該會員要正視有關問題.

首頁

尾頁

跳至