時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

bopomofo2405 發表於 19-7-4 10:20
對的,我不應該與連自己都不尊重的人有交流。謝謝你提醒我。

又話唔引用,唔應我,唔嘥時間?
你哋真係好鍾意講一套做一套
口裡說不,身體卻很誠實

我寧可投票俾真小人,好過偽君子

大宅

我係支持反修例的,
但我唔會鼓勵衝擊立法會既行為, 因為犯法野我自己唔會做
所以都唔支持其他人做, 如果唔係, 我覺得自己好不負責任.
現在既然你地做了, 就要面對後果吧..

水晶宮

SunnyYan_ 發表於 19-7-4 14:04
你地講噤耐觀點都只係著眼於衝擊立法會破壞,有無諗過始作俑者係邊個,係政府。如果年青人一開始就用暴力方 ...

點解無咩人去參加政府既遊行,係因為理智既一群唔想俾議員利用,仲有支持撐警人士在街上派傳單,黃絲人就号召網友去搞事,好像撐警630集會,黑衫人又特登出現挑事端,因為自身安全問題好多人都唔敢出席,他們又不能帶孩子參與,孩子邊個照顧。
仲有黃絲咁惡,俾D黃絲朋友見到又圍,其實支持條例既人仕已經無咩自由空間啦

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主:

大家有冇發覺撐藍嘅藝人
好似犯咗死罪咁!
亞叻、梁家輝、亞b等等
不断俾Youtuber、網上討論區
俾人xYZ, 報章 誇張報道
又話整 爛人d唱片, 罷人地電影
大佬,人地政見同你吾同
好似要殺人全家咁,好無品!

呢d叫民主咩?

好多藝人都撐黃架,又吾見智藍人鬧佢地/封殺佢地?
做人吾好咁無品lor, 輸打贏要!
非黑即白!咩世界?

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

你地講噤耐觀點都只係著眼於衝擊立法會破壞,有無諗過始作俑者係邊個,係政府。如果年青人一開始就用暴力方 ...

叫佢哋自首賠錢先講其他嘢

珍珠宮

回覆樓主:

https://m.mingpao.com/pns/%E6%B8%AF%E8%81%9E/article/20190704/s00002/1562177437404/%E7%AB%8B%E6%9C%83%E9%A4%90%E5%BB%B3%E5%8F%97%E6%90%8D-%E9%99%B3%E6%BE%A4%E6%BB%94%E9%80%81%E6%B1%BD%E6%B0%B4%E9%9B%9E%E8%9B%8B%E7%9B%BC%E8%A3%9C%E5%84%9F

暴民們你地自己話冇破壞商店
人地間餐廳條數點計?
可惜我再睇吾到毒果點美化因為佢收费

男爵府

Exactly what I have in mind. Thanks for expressing the thoughts logically.

珍珠宮

cerealdrink 發表於 19-7-3 01:31
我開得呢度,已經事先聲明自殺式開帖,

我不打算逐個回覆

你第三四界嚟定係法輪功邪教人士?

個個平台睇哂
擺到明就係暴動加暴徒倒亂
TVB會播嘅已經係最和平

及早退會啦。。。Baby

珍珠宮

ICbaby 發表於 19-7-4 16:50
大家有冇發覺撐藍嘅藝人
好似犯咗死罪咁!
亞叻、梁家輝、亞b等等

撐警明顯係另一個勢力組織
都係加速撕裂香港
不要中計

子爵府

100萬人遊行又點?我及身邊人係支持修例,我自己有睇過逃犯條例資料,唔係睇懶人包,反對嗰班只識quote偏頗懶人包,不過我知你班自以為是又自私自利嘅從來唔會理會及尊重其他人想法,原本我仲覺得政府有考慮支持者想法,可是後來暫援我好失望,但我又唔可以破壞反修例者財物,我一直接受嘅教育冇呢回事
你們一直只要求人哋100%跟你意願,唔跟足就不理民意,616嗰200萬直接令香港漸死,最好笑嗰200萬當中某些人夠膽話自己其實唔支持暴力,我絕對與嗰200萬誓不兩立,既然嗰200萬一心撕裂社會,咁如佢哋所願。
唔知點解你們一直只識曬馬鬥多人,難怪除暴力諗唔到其他方法

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

ICbaby 發表於 19-7-4 16:50
大家有冇發覺撐藍嘅藝人
好似犯咗死罪咁!
亞叻、梁家輝、亞b等等

講漏咗,仲有譚詠麟

子爵府

最好笑係政府有$可以重新建設死物,所以暴徒可以破壞?咁難道有$買第二層樓、有保險cover損失就可以燒人間屋,偷人$嗎?請你攪清楚自己做緊乜嘢
嗰3位似係情緒病問題,以死相諫?
世界各地支持反送中呢點少自high了,你講嗰班無改變民意一向都係為反而反,佢哋有改變就真係新聞
警察被攻擊而自衛被d別有用心嘅人指責,係好慘,我唔會一口話警察冇使用過份暴力,不過我見比其他國家唔算過份
最後想講你們唔好再咁自以為是及自私,以為自己至係民意,成日想人代入你們,你們又唔代入人哋度諗?再笨拙地合理化無理暴力行為只是一直消耗別人耐性,未來唔係只屬於年輕人的

男爵府

cerealdrink 發表於 19-7-3 01:10
昨晚發生的,大家看一看,整個過程只針對政權,沒有傷害半個附近的商店汽車或途人。

入去了,一切文物完好 ...

咁你有冇叫D暴徒打爛嘢個陣,放低D維修費?
咁強烈的反修例行為,是否知道自己將會在內地犯法,怕引渡?

一日唔做犯罪行為,有乜好怕
仲要怕到發爛渣

首頁

尾頁

跳至