自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

伯爵府

回覆:vickymok717 的帖子

佢點睇個b幾多日呀洗吾洗拎埋出世紙去食?

王國會長

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:我同個3歲囡食一個+tea+set+$60+左右,都未

原帖由 CarolVan 於 14-11-22 發表
我同個3歲囡食一個 tea set $60 左右,都未試過話有min charge ,都冇見到有牌寫住喎

...
係本menu係有寫,但無寫未夠一歲都要收

每日望住佢哋就充滿力量啦!

王國會長

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:下...咁即係食單球雪糕就唔可以堂食 +

原帖由 choi0112 於 14-11-22 發表
下...
咁即係食單球雪糕就唔可以堂食
坐低食一係叫menu入面嘅,一係要雙球

王國會長

引用:我經親的haagen+dazs也不多人,真唔明為何計

原帖由 abibo 於 14-11-22 發表
我經親的haagen dazs也不多人,真唔明為何計較bb min charge,你去的那間好多人等?

...
無人等緊位

王國會長

引用:佢點睇個b幾多日呀洗吾洗拎埋出世紙去食?

原帖由 樂癲肥熊餅 於 14-11-22 發表
佢點睇個b幾多日呀洗吾洗拎埋出世紙去食?
所以先話佢白痴

伯爵府

hashtag影視迷勳章

邊間呀?

王國會長

引用:邊間呀?

原帖由 mabel0416 於 14-11-22 發表
邊間呀?
太古城中心

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:我頭先去Haagen-Dazs食蛋糕慶祝媽咪生日,

原帖由 vickymok717 於 14-11-21 發表
我頭先去Haagen-Dazs食蛋糕慶祝媽咪生日,一早已經知有個人min charge, 但一般以為3歲以上先要,去到埋單嘅 ...
唔合理……你試下打去佢 office 問

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆:食Haagen-Dazs嘅不愉快經驗!

坐低食,有人黎落order同serve既部份係有每位$60min charge, 餐牌有寫架。自己去counter order至無min charge。不過一歲都收我都接受唔到。

“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

伯爵府

引用:我頭先去Haagen-Dazs食蛋糕慶祝媽咪生日,

原帖由 vickymok717 於 14-11-21 發表
我頭先去Haagen-Dazs食蛋糕慶祝媽咪生日,一早已經知有個人min charge, 但一般以為3歲以上先要,去到埋單嘅 ...
咁,你入坐前有無問幾多以下吾計錢?如果無,就係自己錯在先。

公爵府

2018復活節勳章

未聽過有最低消費,我試過同老公同1歲囝食約7x,但店員仲好好,有同我b玩

公爵府

其實我覺得自己都有責任,坐低前要問清楚收費先,因為我每次去任何地方食野都—定會問左先,尤其有小朋友,始終每間店嘅收費計算都唔—樣!

珍珠宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

寫明都話丫,又無寫,仲要一歲未夠,搞錯呀!

男爵府

2016畫展勳章

回覆:vickymok717 的帖子

如果門口有註明mini charge,我一定會問清楚幾大計。

伯爵府

引用:寫明都話丫,又無寫,仲要一歲未夠,搞錯呀

原帖由 littlezoo 於 14-11-22 發表
寫明都話丫,又無寫,仲要一歲未夠,搞錯呀!
有寫明要收min charge呀!

男爵府

一歲都計min charge好過份喎,我同囡去咖啡弄佢話六歲先計咋

琥珀宮

引用:其實我覺得自己都有責任,坐低前要問清楚收

原帖由 siuling0119 於 14-11-22 發表
其實我覺得自己都有責任,坐低前要問清楚收費先,因為我每次去任何地方食野都—定會問左先,尤其有小朋友,始 ...
雖然一歲都計有d過份,但人地餐牌有寫收mini chg,無特別註明小孩情況,絕對可以跟人頭收,就算初生都計都得,報警都無用!而家樓主嘈到話報警就唔收,只是店方熄事寧人!所以類似case客人應入座前問清楚,明知容易爭拗,唔明店員點解唔主動提醒!而且有無小朋友都好,客人落order唔夠mini chg,員工都應該出聲啦!

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 littlezoo 於 14-11-22 發表

原帖由 芝芝吉 於 14-11-22 發表
有寫明要收min charge呀!
咁又唔同,寫明左,雖然1歲都收又好似太嚴謹,不過寫明左,咁就願意先去食

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 芝芝吉 於 14-11-22 發表有寫

原帖由 littlezoo 於 14-11-22 發表
咁又唔同,寫明左,雖然1歲都收又好似太嚴謹,不過寫明左,咁就願意先去食

...
原來寫明有min charge, 但無寫未夠一歲都收。
其實bb一歲都未夠,我都接受唔到要收min charge

珊瑚宮

+3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

walk in 食嘢有 minimum charge

全力支持捐血行動~
Blood for Life 熱血使命 @ fb

首頁
23456...8

尾頁

跳至