夫婦情感

跳至

首頁
23456...35

尾頁

公爵府

道歉啦!再改下啲霸道性格,學識要體諒身邊人,除左愛c6,亦要顧及長輩感受,身邊除左bb重要,其他至親都重要!

珍珠宮

回覆:年初三,老公話要離婚。。。

暫時唔好理誰對誰錯,為咗bb快D和C6床頭打交床尾合,加油,C6現在心情唔好比多D空間佢,多D體諒多D溫柔

伯爵府

樓主人工多佢老公成皮,大當家……

子爵府

想講既野前面jm 講晒

小可愛11    發表於 15-2-22 15:36

伯爵府

妳想挽回個家,唯有妳先道歉,好好同佢傾下,改變妳心態&行為!
過好,每一天!

男爵府

我覺得你有問題多過你c6
你都幾自私。
1. 你99 有病 要兩個工人照顧 你搬入來 都好好咁比一個你 你自己又煩 少少都唔忍 搬出去。
2. 自己唔好彩 請個差工人 就同99調 真係好有問題 仲要惡人先告狀 話人要番個工人。 好心你就同公司請假啦。

禁止訪問

子爵府

你自己攪屎棍,怪得誰?人家長輩喪禮都夠膽話唔去,極度不尊重,有心既搵娘家或朋友幫手湊2個鐘也可出席,但你就索性話唔去。至於入長洲,也不算是玩,可能之前長時間照顧長者,過咗身後趁假期入長洲行下散下心,你就屈人講到人哋慶高彩烈去玩,有心去玩就報團出阜啦,

好多嘢都係你搞出來,玩嘢,只依自己心意去做,而無顧及其他人需要和感受。

男爵府

嘩 原來係你自己話離婚
標題以為你老公做主動

真係只能怪你自己

伯爵府

畀面勳章

自己拎黎

子爵府

相信樓主哭到眼盲也無人可憐,而見到啲不知所謂既人現眼報,講真,確實很心涼

子爵府

回覆 恩庭寶貝 的帖子

我都好奇怪呢點,如果窮人無工人,又揍 B 咪唔洗攪葬禮?

大宅

回覆:Dinper 的帖子

樓主你......兩個字.......過份

複式洋房

看了樓主其他post,感覺似乎有女就大曬,只專注照顧女兒,不care夫妻間關係,(但奇怪的是女兒又不“痴”她喎,情願跟工人都不跟她)。

可能你覺得生左小朋友應該專注係佢身上,但問題是你除左身為母親外,你更加係人地既妻子,除非你打算只係需要丈夫打種,錦樣請你帶埋你囡囡離婚啦,你跟本無心維繫呢個家。

看你字裏行間,發生問題只會怪別人,怪老公不成熟,怪奶奶不借工人比你(但個工人根本就係人地一直用開既,係你格硬同人換),怪人地唔探你個女,怪人地去長洲唔去你屋企拜年但無檢討過自己自私既行為。

當初你同老公結婚自認為條件比佢好,佢係宅男,唯一優點係肯遷就你,愛你,所以你一直覺得佢高攀你?依家佢頂你唔順,你自己提出離婚佢順水推舟我覺得好理所當然。

如果樓主真心希望維繫呢段婚姻,請好好檢討一下自己既心態,希望你學一下點樣做一個妻子同母親。

小可愛11    發表於 15-2-22 20:41

伯爵府

睇到有 D 頭暈

好多「因為」,好多理由,好煩
優悠在澳洲

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

你老公冇錯仲好可憐

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

引用:看了樓主其他post,感覺似乎有女就大曬,只

原帖由 wood_doorhk 於 15-02-22 發表
看了樓主其他post,感覺似乎有女就大曬,只專注照顧女兒,不care夫妻間關係,(但奇怪的是女兒又不“痴”她 ...
仲有佢搵多老公一萬

複式洋房

樓主已經不敢回話了。。。。

伯爵府

剛睇左舊 POST,建議樓主無謂過份依賴 HELPER,HELPER 個 ROLE 只係 HELP,你同 BB 都好似無左佢水都唔曉飲咁太唔獨立

littlesun    發表於 15-2-24 02:43
優悠在澳洲

男爵府

Dinper 發表於 15-2-22 10:35
成件事成批布甘長。
話說由於小朋友出世,係2012年搬左返去同99住。99有兩個工人,因為佢有cancer, 一個負 ...
你老公平時應該好就你。但你就人地退你就進。打埋奶奶工人主義。人地冇需要就唔會請工人。人要個衰的。
唔比你老公去探婆婆。呢個你做得出都唔使可憐你。
你老公心情唔好兼要辭工睇b辛苦到死都要人出去買無聊野。
一d都唔體諒人。
如果你道歉應該救得到

首頁
23456...35

尾頁

跳至