親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:Online booking for airtrain tickets

我現在也在Gold Coast, 請問有沒有中國餐館吃海鮮可介紹?他們的海鮮只識炸,想吃中式煮法

珍珠宮

lalalumlum 發表於 15-8-22 17:07
明天星期日一早走。
昨晚下了一塲雨,今早多雲,但下午又天睛。
你嗰心係唔係仲喺Gold Coast?

.
個心最掛住間海景apartment,哈哈!

珍珠宮

lalalumlum 發表於 15-8-22 20:18
係冇香港咁豐富!
我食QT,原來已經係 Gold Coast No. 1,哈哈,完全要將個 standard 調低。
Btw我仲食過排第10的 Watermark,得啖笑。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

MissMaMa 發表於 15-8-22 00:28
我試2大2小, gold coast airport + 3個樂園的來回接送, 只係AU$192.
可能你只係GC所以平D.

明天會更好~~

珍珠宮

MissMaMa 發表於 15-8-24 08:27
我食QT,原來已經係 Gold Coast No. 1,哈哈,完全要將個 standard 調低。
Btw我仲食過排第10的 Watermark ...

即係全部都唔掂? 咁請問你GC有邊間食得下, 近邊?
明天會更好~~

珍珠宮

MissMaMa 發表於 15-8-24 08:24
個心最掛住間海景apartment,哈哈!
我睇完你D相, 好似PENINSULA靚D. PEN & Berkeley 邊間方便D? 另外, 想問CAVILL區會近車站?
明天會更好~~

珍珠宮

LongRyan 發表於 15-8-24 21:21
QT 的羊架好食, fruit salad 即切唔錯, 另外牛扒都係order即整, 肉係新鮮的, 可惜我要medium 都 over-cooked, 或者要叫 medium rare 至得. seafood 方面, 蝦最好, 好大隻D肉好實, 感覺好新解. 唔能夠對生蠔有期望, 好細好削好奀!
反而我去 Galaxy Seafood D 生蠔幾好食. 總之, 你可以試gold coast 的 buffet, 只要唔好有期望, 唔好同香港比較就得.
在Gold Coast 咁多餐, 最高質素一定係 Oreilly's Rainforest 的晚餐, 但在 lamington national park, 好遠啊! 冇人會揸車去食晚餐, 只有住客先至會食.

珍珠宮

LongRyan 發表於 15-8-24 21:33
我睇完你D相, 好似PENINSULA靚D. PEN & Berkeley 邊間方便D? 另外, 想問CAVILL區會近車站? ...
Berkeley on the Beach 的客飯廳同廚房絕對靚D, 海景真係靚到唔知點形容.peninsula 睡房就靚D, 不過
論價錢, peninsula 係超值, 我訂的時候3晚送1晚, 所以 $3700 有4晚.

2間只相距大約幾百米, 行去Q1都係1分鐘, 2間都超級方便.

珍珠宮

MissMaMa 發表於 15-8-24 21:41
Berkeley on the Beach 的客飯廳同廚房絕對靚D, 海景真係靚到唔知點形容.peninsula 睡房就靚D, 不過
論價錢 ...
請問Superior Two-Bedroom Apartment - Ground Floor
Superior Two-Bedroom Apartment - Beachfront

有咩分別? 價錢一樣.

你卜幾錢晚? 好似要自已執房同清垃圾?

我想卜左先, 反正free cxl.

明天會更好~~

珍珠宮

LongRyan 發表於 15-8-24 22:21
請問Superior Two-Bedroom Apartment - Ground Floor
Superior Two-Bedroom Apartment - Beachfront
ground floor咪地下囉。。。gold coast好多apartment都係咁架,如果你住得耐,會有人執的。btw,連 check in都自助,住左2日都冇見過職員,房間尾數都未找,係我唔鍾意爭人錢,先至忍唔住打電話比職員,叫佢返黎比我找數。

珍珠宮

MissMaMa 發表於 15-8-24 22:33
ground floor咪地下囉。。。gold coast好多apartment都係咁架,如果你住得耐,會有人執的。btw,連 check i ...

但係我見兩種房D相唔一樣? 你好似住樓上?! 好似BEACHFRONT靚D.

http://www.booking.com/hotel/au/berkeley-on-the-beach.en-gb.html?aid=357029;label=yho748jc-5mAEu-AEM;sid=8ca032784fb2cd2e3c0136188cebd8e2;dcid=4;age=13;checkin=2016-02-08;checkout=2016-02-13;dist=0;group_adults=2;group_children=1;group_rooms=55685102_84562527_4_0_3_0_0;no_rooms=1;req_adults=2;req_age=13;req_children=1;room1=A%2CA%2C13;sb_price_type=total;srfid=3b09b37677406e222d447a0bcd50450121b32fccX1;type=total;ucfs=1&

明天會更好~~

珍珠宮

LongRyan 發表於 15-8-24 22:39
但係我見兩種房D相唔一樣? 你好似住樓上?! 好似BEACHFRONT靚D.
我住最高嗰層,最靚嘅單位講真嫁!一層只有2個單位,但另一個單位個客廳會望到另一幢大廈,我個單位係2面單邊全海景,連飯廳都有一面向海,只得另一面係對返街。

珍珠宮

MissMaMa 發表於 15-8-24 22:50
我住最高嗰層,最靚嘅單位講真嫁!一層只有2個單位,但另一個單位個客廳會望到另一幢大廈,我個單 ...
係咪都係2 bedrooms? 咩房號?你卜幾$晚, 我見依家$5700/5晚.
明天會更好~~

珍珠宮

LongRyan 發表於 15-8-24 23:02
係咪都係2 bedrooms? 咩房號?你卜幾$晚, 我見依家$5700/5晚.
咁你平過我少少,我$1200一晚

珍珠宮

回覆 LongRyan 的帖子

32。。。呢間apartment,應該全部都係2 bedroom。

珍珠宮

MissMaMa 發表於 15-8-24 23:06
回覆 LongRyan 的帖子

32。。。呢間apartment,應該全部都係2 bedroom。

今晚講住咁多先.THX.
頭先用DBS入agoda, 減多400蚊.
明天會更好~~

伯爵府

LongRyan 發表於 15-8-24 21:21
我食過Palazzo Versace AUD171 (Adults Aud65 x 2 and child Aud41), from 5:30 pm to 7:00 pm, 氣氛、裝修冇得輸,蠔大甜、蝦、牛、三文魚刺身都好好食,甜品都好好味,精緻。
Hanlan's Seafood Buffet, 蝦大甜,其他真一般,比起Palazzo Versace少好多選擇,我阿囡唔信咁少,仲四周找會唔會d食物放在其他位置,裝修似飯堂。From 5:30 pm to 9:00 pm, 不過好快食完。大人價錢AUD47,二位大人同行,一位兒童免費。

珍珠宮

引用:Quote:LongRyan 發表於 15-8-24 21:21 即係

原帖由 lalalumlum 於 15-08-25 發表
我食過Palazzo Versace AUD171 (Adults Aud65 x 2 and child Aud41), from 5:30 pm to 7:00 pm, 氣氛、裝 ...
請問PV近邊?

明天會更好~~

珍珠宮

回覆:Online booking for airtrain tickets

missmama, 你用groupon 餐廰coupon麻煩嗎?要唔要訂位?

明天會更好~~

伯爵府

引用:Quote:原帖由+lalalumlum+於+15-08-25+發表

原帖由 LongRyan 於 15-08-25 發表
請問PV近邊?
近sea world嗰邊,Sheraton 對面。

嗰日朝早先去Main beach 碼頭出海睇鯨魚,然後入sea world 玩,5點幾由sea world 行去PV食早場Buffet,開始時得我一家人,好似包起成個場咁,好正。食咗個幾鐘開始自由行殺到,好彩食到差不多。

嗰日成日都喺Main Beach.

如果你真係去PV, 提議你都食早場,一來平d,二來靜靜欣賞下d環境超正。

首頁

尾頁

跳至