自由講場

跳至

首頁
23456...13

尾頁

珍珠宮

引用:個地政署職員都幾無聊

原帖由 我係c奶 於 15-09-29 發表
個地政署職員都幾無聊
Agree

現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

禁止訪問

回覆:地政署職員一嘢KO港鐵職員

珍珠宮

如果喺同一地點唱歌既係強國大媽, 啲人既comments就會一面倒去另一邊

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

引用:+本帖最後由+twc729+於+15-9-29+11:08+編輯

原帖由 twc729 於 15-09-29 發表

http://hk.apple.nextmedia.com/entertainment/art/20150929/ ...
真係博岀位unlike佢

子爵府

2018復活節勳章

而家明明係佢自已阻塞通道在先, 周圍d人仲拍曬手支持佢,, 而家d後生價值觀好奇怪

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

自我感覺良好

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:地鐵咁衰,佢爭取左d咩?唔係留難人就叫贏

原帖由 Gerard 於 15-09-29 發表
地鐵咁衰,佢爭取左d咩?唔係留難人就叫贏呀?
爭取左啲掌聲掛

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

呢單野都恐怖啦.....而家D人有咩不滿就去圍人, 仲恐怖過D黑社會......

周六帶大樂器坐車 港鐵檢討期不撤規限
星島日報星島日報 – 2015年9月28日星期一上午11:36
港鐵接二連三拒絕乘客攜帶古箏、大提琴等樂器進入車廂,瞬間演變成民間抗爭,一批樂手計劃周六一起攜帶大型樂器乘搭東鐵,爭取放寬限制。港鐵車務營運主管李聖基預料,行李尺寸檢討將於8個星期內完成,期間不會放寬規限,以免影響其他乘客。
「號召中西樂學生老師樂手攜帶大型樂器搭東鐵」發起人揚琴教師龍文慧指出,古箏與大提琴均可揹在身上,過往也能乘搭巴士和港鐵,而樂手一般不會隨便攜帶樂器出入,也會盡量選擇非繁忙時段攜帶樂器乘搭港鐵,以免影響別人。
龍文慧認為,事件引起社會強烈迴響,是因為港鐵選擇性執法,沒有積極處理水貨客帶來的安全問題,除非港鐵即時承諾酌情並放寬處理攜帶大型樂器乘搭港鐵,否則不會取消活動,以透過活動爭取港鐵放寬規限。
事件引起網上激烈爭議後,港鐵承諾檢討現行行李尺寸的規定,港鐵車務營運主管李聖基今日預計有關檢討將於4至8星期內完成,而在完全檢討前也會繼續執法,不能貿然放寬限制,以確保市民乘搭港鐵時安全舒適。港鐵公共事務總監蘇家碧則指,若放寬行李整體尺寸,水貨客就能攜帶更大型行李乘搭港鐵。
立法會交通事務委員會委員胡志偉批評,港鐵管轄範圍不清晰,引起糾紛,建議港鐵准許乘客在非繁忙時段的指定車廂攜帶大型樂器及單車,毋須採取「一刀切」做法。
https://www.facebook.com/events/591036784372423/?fref=ts

男爵府

我的育兒心得勳章 夏天玩到顛

好無謂囉...........

子爵府

引用:特登去挑機, 去落人面就以為好得戚, 所謂公

原帖由 Gerard 於 15-09-29 發表
特登去挑機, 去落人面就以為好得戚, 所謂公理公義就係自我中心, 自己認為啱就人地一定係錯既, 又係為左拍野 ...
就係而家呢D風氣,開口埋口就話ko, 令到D後生仔只係停留响口舌之爭個層面,咁樣永遠唔識得去同人溝通,談判,妥協。我地學management都要always look for win-win, 呢類人就永遠要win-lose

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

海妮 發表於 15-9-29 09:17
2015年09月27日 星期日
地政署職員一嘢KO港鐵職員
咁都好玩 真無聊

男爵府

引用:Quote:原帖由 Gerard 於 15-09-29 發表特登

原帖由 csdenis 於 15-09-29 發表
就係而家呢D風氣,開口埋口就話ko, 令到D後生仔只係停留响口舌之爭個層面,咁樣永遠唔識得去同人溝通,談 ...
講得好岩。
呢個香港,彷彿成敗取決於網民,好多人只想做網絡英雄,至於現實中待人處事,又真係。。。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

tkkmama 發表於 15-9-29 11:16
我咁睇:港鐵不得民心呀. 全場拍哂手.
但我咁睇:條片都係自己人拍,緊有"媒"響到既。

男爵府

真係好冇聊,成熟D得吾得

禁止訪問

珊瑚宮

2024年龍年勳章

冇睇條片, 但咁既行為真係好無聊!

個男人係咪好後生架? 照計可以入到政府做測量師應該唔會太年輕架

男爵府

專登去挑機,想表達咩呢?
喺地政署閑角一名,想藉此上位?被重用?

水晶宮

畀面勳章

珍珠宮

海妮 發表於 15-9-29 09:17
2015年09月27日 星期日
地政署職員一嘢KO港鐵職員
年輕人, 做人唔係咁.....自以為好威, 咩温晒書去挑戰人地, 個個好似佢咁坐晒係度又叫又唱, 咁好咩????

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

引用:玩到啲職員仔有咩咁叻呢好無聊呀,要搞就搵

原帖由 cheese08 於 15-09-29 發表
玩到啲職員仔有咩咁叻呢好無聊呀,要搞就搵啲大粒啦
agree 玩到啲小職員有幾叻 其實去任何一間鋪都可以玩到人地啲職員架喎 只不過正常人唔會做埋啲咁無聊無品既事囉

首頁
23456...13

尾頁

跳至