自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

回覆:share下大家懷念既旅遊地啊

十幾年前去過耶路撒冷, 好感恩!

不過最懷念係去南非坐Blue Train。

大宅

回覆 sandy.h 的帖子

我都想去!! 看完三毛寫的書更加想去! 請問你是跟團還是自己plan呢?

男爵府

回覆 diong 的帖子

我想像到大遷徙既情況最近都有朋友去西藏,佢話如果平時無咩運動就少d機會有高原反應

子爵府

澳洲,浮潛

子爵府

瑞士 Grindelwald,好懷念

99dogdog    發表於 15-10-11 04:01

伯爵府

2023年兔年勳章

siuba 發表於 15-10-10 19:18
去過幾個有雪嘅國家,暫時覺得哈爾濱的晚上係最靚,北海道雪祭嘅雪雕冰雕,做功一D及唔上哈爾濱咁靚。

我 ...

冇錯.......雖然宜家的我最愛同埋成日都去日本,但我都好推薦朋友去冬天既哈爾濱,冰雕同雪雕都真的靚過, 有FEEL 過日本既好多好多....

2009年的哈爾濱旅程.....
冰雪大世界....

太陽島雪雕

兆麟公園冰雕

雪鄉

霧松島....

SIUBKT    發表於 15-10-11 08:37
si_princess_si    發表於 15-10-11 03:38

珍珠宮

年輕時揹住個背囊去呢度個度,窮住窮食,開心到唔想返香港。

最鍾意當年法南。

留一口氣,荒夜裡點一盞風燈,我們一路同行。

每一個結束,都是一個新開始;集合力量,繼續發聲,They can’t kill us all。

子爵府

引用:今朝睇返旅行d相,好懷念ck呢個小鎮,希望

原帖由 brothermomo 於 15-10-10 發表
今朝睇返旅行d相,好懷念ck呢個小鎮,希望有機會可以再去,大家有無特別懷念,特別鍾意既旅行地呢,貼圖sha ...
巧靚呀

珍珠宮

2024年龍年勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:瑞士 Grindelwald,好懷念

原帖由 yschau 於 15-10-10 發表
瑞士 Grindelwald,好懷念
我都好鍾意呢度

SIUBKT    發表於 15-10-11 08:38

珍珠宮

2024年龍年勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

去幾多次都唔厭嘅威尼斯

子爵府

小妹旅遊經歷唔多,但人生最想睇一次北極光,係死海游一次水,同埋游歷吓唔同城市嘅小鎮

子爵府

瑞士真好靚, 好鍾意, 不過應該唔會再去, 去一次見識下就夠

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

D相真係好靚...

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:上年呢個時間去左呢到,係奧地利

原帖由 Vana 於 15-10-10 發表
上年呢個時間去左呢到,係奧地利
好靚……

珍珠宮

引用:最最最懷念係由北京坐7日6夜火車去蘇聯,西

原帖由 I9528 於 15-10-10 發表
最最最懷念係由北京坐7日6夜火車去蘇聯,西伯利亞鐵路d 景,直程仙境咁

...

希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

子爵府

開心吸收勳章

我最喜歡嘅地方,樓主同另一位jm已經post咗相,就係cesky krumlov同Hallstatt

子爵府

日本福島!2008年追櫻之旅.....往事只能回味

子爵府

開心吸收勳章

另外有兩個地方都好喜歡,一定會再去
法國mont St michel

99dogdog    發表於 15-10-11 04:02

子爵府

開心吸收勳章

Norway Lofoten Island

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:最最最懷念係由北京坐7日6夜火車去蘇聯,西

原帖由 I9528 於 15-10-10 發表
最最最懷念係由北京坐7日6夜火車去蘇聯,西伯利亞鐵路d 景,直程仙境咁

...
聽講過,曾經好想挑戰自己去一轉

首頁

尾頁

跳至