自由講場

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唉... 你打我我就打返你, 咁搞沒完沒了

男爵府

回覆:新聞剛話: 伊斯蘭國稱, 處決了一個中國人質....

美帝固然非善男信女,但將任何事情都歸咎於美國嘅人,係典型中咗蘇聯毒嘅思維,用蘇聯KGB洗腦嘅反美理論解釋所有問題。

話ISIS係美國搞出嚟呢個陰謀論,邏輯上充滿謬誤。911已間接令美國錯失咗十年,燒左幾萬億美元去中東打仗,反恐不成之餘,仲要面對中國坐大,依家仲有ISIS呢類瘋狂組織,即係美國培養咗一股打亂美國戰略部署嘅勢力(ISIS)?咁美帝係死蠢,唔係嗰啲開口埋口嘅驚世陰謀。

如果一味要juicy嘅陰謀論,坊間都盛傳中國賣武器俾ISIS,幫其坐大,目的係為咗美國疲於反恐,阻礙美國重返亞太。但我唔會咁輕易去認同呢類陰謀論,因為ISIS堀起,除咗因為有複雜嘅政治問題、歷史問題、也牽涉宗教勢力問題(例如遜尼派同什葉派之間嘅世仇)。

有人拎普京嘅言論嚟做證據....哈哈,就算美國係邪惡,也不代表普京係正義。將ISIS放喺\"美帝Vs世界\"二元對立嘅架構下檢視,只證明呢類人低估咗國際關係同人際關係嘅複雜性。

最後,希望被處決嘅中國人質rest in peace...

冷血嘅人唔好回覆我

伯爵府

公爵府

引用:其實佢地有無聽過 香港

原帖由 雲呢拿 於 15-11-19 發表
其實佢地有無聽過 香港?
因為我去芬蘭,d人問我來自邊度我話香港,無人聽過,佢地旅行社都無香港團,但所有人都 ...
佢地唔知香港呢個地方就最好啦,望都咁望!

侯爵府

IS真係唔好同大陸嚟呢一套,諗住用一個人質就勒索中國,全世界都知中國最唔值錢係乜…睇下車死人同車傷人,邊樣罰得重啲?
大6共x黨嘅價值觀同常人不同,呢點似乎IS未知。

子爵府

引用:中國不嬲都係理自己內政,除經濟外對外國無

原帖由 MCEsc 於 15-11-19 發表
中國不嬲都係理自己內政,除經濟外對外國無意見;
挪威仲更加和平,連一二次世界大戰都無打。
IS捉左中國人 ...
咁5係已經有大水喉照住班is,仲乜仲要屈$?

[[img align=right]C:\Documents and Settings\Administrator\桌面[/img]

水晶宮

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

回覆:酸棗仁 的帖子

唉……

男爵府

Kenise-mama 發表於 15-11-19 10:14
咁5係已經有大水喉照住班is,仲乜仲要屈$?
錢無人嫌多掛我估
成班癲佬狂殺人, 仲話自己"伊斯蘭國"
正正經經信呢個教既人俾佢累死!

子爵府

剩係識殺人,
殺囉,地球上有幾十億人比佢哋殺。

禁止訪問

畀面勳章 BK Milk勳章

男爵府

引用:如有進一步消息,+請留言.

原帖由 酸棗仁 於 15-11-18 發表
如有進一步消息, 請留言.
憑乜野去處決人,有法律審判過咩?尼D只可以叫殺人

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

大宅

RIP

大宅

邪教來的.

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 熱血金章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

首頁

尾頁

跳至