自由講場

跳至

首頁
23456...23

尾頁

伯爵府

回覆:KayleeZ 的帖子

很好的分享
想請教,BA 有叫我多些自己做按摩,但我本身塊面多暗粒,好似愈按愈多咁,咁係咪唔應該按?d 暗粒成日都唔消失,咁幾時先按得?謝謝。

大宅

回覆:請教年紀已大,護膚心德⋯⋯

每晚一杯飲紅酒同流汗.....做有氧運動

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

miffyumiffy 發表於 16-3-19 15:46
年紀大只靠搽野好難有改善

我去美容院,琴日先做完v8

,以前我唔信,但過年前去咗醫生度做咗HIFU,而家我信,眼袋走咗7, 8成,皮膚緊緻咗,仲可以long last到年半至兩年(因人而異),搽嘢真係好難有咁嘅效果。

侯爵府

引用:Quote:tearycow 發表於 16-3-19 15:16 用壓

原帖由 dndoomostt 於 16-03-19 發表
用化粧綿加礦泉水放係塊面幾耐?

一個星期幾次?
係礦泉水加toner
每日一兩次
取代平時apply toner嘅步驟

大宅

回覆:KayleeZ 的帖子

24k棒可以向邊度買?

大宅

引用:Quote:原帖由+KayleeZ+於+16-03-19+發表其

原帖由 ac917 於 16-03-19 發表
trilogy ,antipodes
retinol cream
澳洲天然蜂毒產品
我用呢d

1. 洗面: 我無用洗面膏嗰D好耐,用洗面梘,現在用緊韓國 SKIN1004蠶絲梘(之前買咗4舊,要用埋D存貨),另外 IHERB 買回來 NUBIAN 的RAW SHEABUTTER SOAP 也很好用

2. 爽膚水: AVENE thermal spring water spray / trilogy hydrating mist toner / florinana 大馬士革花水 。。。。無酒精又天然,噴完拍拍等佢吸收,很保濕,轉用泉水花水SPRAY半年,效果好過用 TONER。。。。亦可以用化妝棉用作敷面保濕

3. 精華: BEEVENOM 蜂毒精花搽眼底同額頭收紋,Hyaluronic acid C&E 我覺得好過用品牌的 B5精華 (外國有好多b5 gel 好用過大牌,又不貴,係Amazon search 就有,㨂 best seller / allure best 嗰d),SkinCeuticals 太乾,BICELLE不夠吸收

4. 眼霜: ANTIPODES Kiwi Seed Oil eye cream 好吸收但又夠潤不起油脂粒,乾紋少咗,天然牌子中暫時佢最好用

5. 日霜: Trilogy vital moisturising cream 又係好吸收但又夠潤,如夏天想再爽身D,我會先噴少少avene 水係面,再溝Cream 搽,好爽

6. 防曬:Raffine uv protector SPF 35/PA++ ,醫美牌子,有少少色較合自然/白膚色,有少少修飾毛孔膚色功效,不愛化妝的可以搽佢防曬之餘,仲可以潤色。另外 ELTA UV DAILY 40,呢款朋友介紹,佢話有透明質酸成分,水潤不乾,佢有款係 UVPysical我覺得焗咗少少,我乾皮我較喜款 UV daily 多些

7. 晚霜: ALPHA HYDROX RETINOL CREAM + Antipodes 牛油果晚霜。。。。 因為打算長用RETINOL所以用MILD D的,呢枝唔乾啱我(我覺得呢枝係 RETINOL CREAM 入門版,因為夠MILD,搽完皮膚係白滑同收緊的,但毛孔我不覺有惡化或改善),上網 SEARCH就知 RETINOL的功效,不多說。。。。。。沖完涼,噴AVENE 之後搽 RETINOL,一個鐘後先再搽晚霜 。。。。。這款晚霜好滋潤,合秋冬用,聲稱增加皮膚膠元同抗皺,剛用咗2星期,尚算OK但無收緊的感覺。。。。之前係用韓國 HANYUL的黑豆收緊晚霜,不笠又夠潤,早上起來皮膚有收緊的感覺,中間仲買咗雪花秀皇牌晚霜,好似$1700,感覺HANYUL仲有效D。。。。會回購HANYUL的晚霜,因為合春夏用

8. 化妝:很多人用 CUSHION,但CUSHION對皮膚其實不太好,好焗,好易出粒。。。。。。所以幾個月前已不用CUSHION了,用番粉底(出街/濃妝用) 同埋用 礦物粉(平日用/自然妝用), 礦物粉我用 everyday mineral , jane iredale, only minerals, lily lolo

kit2468    發表於 16-6-16 15:24
ariel823    發表於 16-5-18 14:57
minisui    發表於 16-5-15 14:20
bc558    發表於 16-3-30 17:42
iris5a    發表於 16-3-23 15:51
badguy333    發表於 16-3-21 12:05

大宅

引用:Quote:miffyumiffy+發表於+16-3-19+15:46+

原帖由 DoReMi媽媽 於 16-03-19 發表
,以前我唔信,但過年前去咗醫生度做咗類似HIFU(因我醫生唔係咁叫,但都係超聲波),而家我信, ...
其實打針接受唔到,埋線效果又快完.....反而hifu我覺得最OK,想試但太貴

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

KayleeZ 發表於 16-3-19 22:15
其實打針接受唔到,埋線效果又快完.....反而hifu我覺得最OK,想試但太貴

...

係,我覺得好OK,前幾日仲俾人問我係咪早結婚,所以啲細路咁大,佢以為我啲細路仲係孭緊書包嘅小學生 明明聖誕時我對眼袋大到唔見得人

水晶宮

引用:Quote:原帖由+ac917+於+16-03-19+發表trilo

原帖由 KayleeZ 於 16-03-19 發表
我用呢d

1. 洗面: 我無用洗面膏嗰D好耐,用洗面梘,現在用緊韓國 SKIN1004蠶絲梘(之前買咗4舊,要用埋D ...
Wow...好細仔!我會逐一研究下,非常感謝你

翡翠宮

畀面勳章

DoReMi媽媽 發表於 16-3-19 21:19
,以前我唔信,但過年前去咗醫生度做咗類似HIFU(因我醫生唔係咁叫,但都係超聲波),而家我信, ...
HIFU係乜黎,貴嗎?
日日是好日

象牙宮

mother904 發表於 16-3-19 22:33
HIFU係乜黎,貴嗎?
High Intense Focus Ultrasound聚焦超聲波,原理係用超聲波段去刺激深層皮膚,喺皮膚復修過程增生骨膠原,可以提升及收緊鬆弛肌膚。 而家巿面有分韓國機同美國機,韓國機好似要做幾次,美國機就做一次,我揾醫生做可能貴小小,要近四萬,美國機,但做500線(有分幾多線的,越多越貴)。 但好處係表面冇創傷性同自然。做完先知正!

翡翠宮

畀面勳章

DoReMi媽媽 發表於 16-3-19 22:51
High Intense Focus Ultrasound聚焦超聲波,原理係用超聲波段去刺激深層皮膚,喺皮膚復修過程增生骨膠原, ...
4萬元我真係唔捨得,老就老啦

FiFiMa    發表於 16-6-13 17:33
日日是好日

象牙宮

mother904 發表於 16-3-19 23:15
4萬元我真係唔捨得,老就老啦
其實老都可以好優雅,我都希望可以係哩種

greenpea    發表於 16-3-24 19:25

大宅

引用:Quote:mother904+發表於+16-3-19+22:33+HIF

High Intense Focus Ultrasound聚焦超聲波,原理係用超聲波段去刺激深層皮膚,喺皮膚復修過程增生骨膠原, ...
其實諗諗下除番開18個月,2千零蚊,同每月去美容院做facial 都係呢個價錢.....不算好貴......呢d真的搵醫生做好d

之前看過醫生,醫生說不需要做,叫我遟多幾年先再搵佢,所以我諗到40中先做,現在靠自己保養下先......不過遟先年又唔知有咩新科技了

象牙宮

KayleeZ 發表於 16-3-19 23:22
其實諗諗下除番開18個月,2千零蚊,同每月去美容院做facial 都係呢個價錢.....不算好貴......呢d真的搵醫生 ...
其實係ga, 除開唔算貴,而家買有品牌的護膚品都唔平,最緊要真係有效果,同埋由皮膚科醫生做,我會有信心啲。

珍珠宮

好媽媽勳章

KayleeZ 發表於 16-3-19 22:05
我用呢d

1. 洗面: 我無用洗面膏嗰D好耐,用洗面梘,現在用緊韓國 SKIN1004蠶絲梘(之前買咗4舊,要用埋D ...
我都覺得你很PRO 打左咁多字分享, 謝謝呢~我都好鍾意用retionl, 不過我直接用A酸, 效果好好
不過我想問請教下你點保養眼皮, 因我發覺我其中一隻眼既眼皮開始有啲DUP, 其實我都唔知DUP定腫, 因我一起身化完粧, 會見到眼皮DUP左落黎, 但出左街一陣又會冇事喎
我好擔心眼皮鬆弛, 應該用咩產品保養好? 因之前想買STOP, 但又話唔做得眼部, 宜家唔知點好
自由.自由,多少罪惡假汝之名以行

男爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:KayleeZ+發表於+16-3-19+23:22+其實

其實係ga, 除開唔算貴,而家買有品牌的護膚品都唔平,最緊要真係有效果,同埋由皮膚科醫生做,我會有信心啲 ...
音符媽可以pm我醫生名嗎? 我問過幾間大型美容院,始終無乜信心,想搵個醫生做,謝謝!

公爵府

引用:Quote:原帖由 mrshearn 於 16-03-19 發表請

呢枝,約799 ,有好多假貨要小心買
点分假/真?我在巴黎士多啤梨網買, $758

珍珠宮

好媽媽勳章

DoReMi媽媽 發表於 16-3-19 22:18
係,我覺得好OK,前幾日仲俾人問我係咪早結婚,所以啲細路咁大,佢以為我啲細路仲係孭緊書包嘅小學 ...

效果咁正, DO媽可否PM定醫生資料比我, 日後再老啲, 我可能都揾醫生幫幫手
自由.自由,多少罪惡假汝之名以行

子爵府

DHA勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+mrshearn+於+16-03-19+發表請

呢枝,約799 ,有好多假貨要小心買
唔該曬

首頁
23456...23

尾頁

跳至