自由講場

跳至

首頁
23456...9

尾頁

珍珠宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

mocha_y 發表於 16-4-20 22:34
無好好讀書。。。
如果好似EU咁...穿越返當年重頭泥過就好

珍珠宮

維仔媽媽 發表於 16-4-20 23:11
唔敢講指教分享經驗
原來
小朋友越系嚴厲責備真是會越曵
你仔仔E+幾大?
我都成日鬧我個仔

珍珠宮

翹翹媽媽 發表於 16-4-21 09:22
後悔無好好讀書,而家教唔到仔女,夾硬教到好辛苦。成日話如果我以前好似而家教佢地咁比心機溫習讀書,就好 ...

伯爵府

2018復活節勳章 王國教室勳章

回覆:大家一生最後悔的決定-如果可以重新來過

最後悔16歲果年拍拖

水晶宮

引用:回覆+貧窮媽媽+的帖子你幾歲?+我是很勵志的

原帖由 karenlai 於 16-04-21 發表
回覆 貧窮媽媽 的帖子

你幾歲? 我是很勵志的,我覺得讀書不分時間,只要你肯付出 ...
我要湊仔,有時間返學都冇時間溫書做功課啦!

別墅

這篇是八卦篇

我不數賤男有多賤,但也不會祝福他幸福快樂,他大我4年,今年應該 52,21歲分手後幾十年不往來,但我未結婚前和他住同一屋苑,事件如下:

1.他應該在分手很短時間內結婚生仔,我媽看到賤男媽帶著BB在公園
2.有一次坐地鐵返屋企,聽到後面是他把聲,當時自己好沒用,個心跳得很快,不敢望,等他和他老婆行經我,我才敢望他們背影
3.很多年後,我已經結婚,工作很順利,人開心老公錫就自然漂亮有自信,有段時間日日在尖沙咀上班時碰到他。當時我已經不怕了 (原來自信是這回事)第一次碰到他我心涼到不得了,他站在7-11門口吃早餐,樣子很狼狽,一手吃蛋糕,一手拿著維他奶,吃得很急,吞下去,趕返工的樣子。(他本人很貪靚,姿整到不得了的人) 當時的感覺是他人生非常不如意,我們沒打招呼,他肯定看到我,因為他表情很尷尬, 沒 face。
4.之後一直再碰到,大家眼厲厲

再續

子爵府

大學選科的決定。

子爵府

後悔﹖低位時沒買樓,而家沒得買了....

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:大學選科的決定。

原帖由 dayedaye 於 16-04-21 發表
大學選科的決定。
同你一樣,早知當年聽媽媽話揀另一科

珍珠宮

畀面勳章

lovebabyking 發表於 16-4-21 12:08
你仔仔E+幾大?
我都成日鬧我個仔
11歲

珍珠宮

引用:這篇是八卦篇我不數賤男有多賤,但也不會祝

原帖由 karenlai 於 16-04-21 發表
這篇是八卦篇

我不數賤男有多賤,但也不會祝福他幸福快樂,他大我4年,今年應該 52,21歲分手後幾十年不往 ...
我最後悔就是45年前跑得太快,慢一秒我已經唔駛做凡人。

講笑咋。人到呢個年齡,總要帶點遺憾終老,冇的話人生太完美,都冇回憶啦,變左沒有趣味。每一個錯誤決定都係做就將來既我。

樓主及各位姊妹,大家展望將來,明天一定會好。加油呀!

大宅

回覆:karenlai 的帖子

我全副精力落曬比對仔女度,佢地好=我好

男爵府

我後悔拍左9年拖先結婚(當年堅持要自己1個人買到樓先結, 我係C9), 如果早D結婚早D生小朋友, 我會有多D時間/精力陪佢地

不過我都有最唔後悔既事, 我當年拍拖心散入唔到大學, 中七就出左黎做野, 做左幾年先再讀返個DEGREE, 事業冇其他同學咁好但一樣都算順利, 我覺得好彩我冇REPEAT讀多年中七...

侯爵府

大宅

回覆樓主:

留毛

公爵府

後悔08年冇上車、如果上車嘅話e+唔使過得咁閉翳

別墅

續八掛篇

有一天返娘家吃飯,又碰到賤男一個人,那天不知痴了邊條線,我決定跟著他後面,行了一段路他入了茶餐廳,我決定跟入去 (他一直欠我幾萬元,知道他不會還,從來沒追過,有機會再寫詳情) 我當時覺得如果他在茶餐廳見到我,我會大鬧叫他還錢,我入去行了一圈搵唔到賤男,想走,才發現他一個人背著門口坐,所以一直不在我視線範圍之內。他一個人狠吞虎嚥一份餐,個樣好餓好狼狽,有少少可憐,當然我不會可憐他。我猶豫了幾秒,要不要坐下? 他肯定驚到噴飯,最後我都沒坐下。

但憑我當時所見及識他幾年,他生活應該不好過。

ps 80 年代我搵幾千元一個月,他欠幾萬是我一年人工=現在幾十萬

水晶宮

最後悔諗考公開試唔夠自律溫習, 令成績很差

工作無堅持自己的發展方向, 令現在一事無成

總之係不夠堅持

大宅

我最後悔嫁左比個衰男人,生左個女,而家一個女人帶住個女,又要番工又要揾人湊女,又無錢,個女又有性格問題成日收埋自己係角落喊,佢只得三歳,我覺得自己好對個女唔住,每次見到佢我心都好痛。

珍珠宮

一切都係天意

首頁
23456...9

尾頁

跳至