自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

子爵府

KAHOI 發表於 16-6-30 23:13
中史差又唔得英文唔識串又唔得,做藝人真係要十樣全能?

唔係要十項全能,不過係基本常識jet, 同埋我公司在annual ball 都有請佢唱幾首歌,真人係無mug 禮貌law, 佢d 名曲來來去去音調差不多,易上口,但真係食老本,唔睇好

男爵府

咩節目?
小B係29/04出世,3.1kg07May ~ 3.33kg19May ~ 4.08kg04Jun ~ 5.05kg09Jul ~ 6.64kg, 61cm height, 39.5cm head10Sep ~ 8.16kg, 65.5cm height, 42.5cm head05Nov ~ 8.85kg, 70cm height, 44cm head06May ~ 10.24kg, 45.9cm head

公爵府

chung_ma 發表於 16-7-1 07:44
唔係要十項全能,不過係基本常識jet, 同埋我公司在annual ball 都有請佢唱幾首歌,真人係無mug 禮貌law, ...

講真都覺得佢有d歌,好相似。聽到瑯瑯榜果首,以為係武則天,真係好唔掂。而且佢唱現場亦有待改進。
不過個人覺得佢把聲好聽,唱歌有感情,係可以感動到人果種。唔同祖兒,係好有技巧,但聽佢唱歌感動唔到我。當然好多人唔認同啦。
我唔係佢"粉c"。但我覺得佢唔係咁差。雖然樣貌唔係靚,但皮膚靚到不得了,身材高佻,笑容可愛,唱歌我覺得好聽。
有些人,成日攞人以前乜乜乜嚟攻擊人,有邊個冇過去呀?

小菜    發表於 16-7-2 00:43

大宅

回覆樓主:

有內涵真的好重要

男爵府

回覆:吳若希

唉 偽人嘅嘢 何必太認真 點解咁肉繄去評論 無內涵 無讀書係罪? 唔識岳飛 字鵬舉唔通要斬? 我唔信bk 全部jm 都識邊個係鵬舉囉

珍珠宮

一集都無睇,吳學歷低好多人都知,但佢唱歌差,都有人力捧,仲成曰唱主題曲,真係山雞變鳳凰

水晶宮

sizzlers 發表於 16-7-1 08:33
唉 偽人嘅嘢 何必太認真 點解咁肉繄去評論 無內涵 無讀書係罪? 唔識岳飛 字鵬舉唔通要斬? 我唔 ...

公爵府

2018復活節勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:唔好又中哂大台監制的圈套。出得街的對白一

原帖由 Rita 於 16-07-01 發表

唔好又中哂大台監制的圈套。出得街的對白一定設計過哂啦,營造3 ...
agree with you

C'est La Vie

子爵府

hiphopmama 發表於 16-6-30 23:02
咪係,應該係"削骨還父"啊嘛......

削骨還父果個... 係哪吒... 係中國神話人物,唔係歷史人物...

水晶宮

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

drizzle 發表於 16-7-1 06:24
其實你有冇睇?
唔係只關中史事,許廷鏗問左條題目,佢唔識比埋提示邊個字棚舉?呢個中一學
岳飛背後4個字 ...

講真對白要出街一定係諗過度過先出架啦!咁認真做咩呢

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

一向唔識欣賞佢,MK妹,出旺角隨手執到十打八打

孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

karshing 發表於 16-7-1 08:49
一集都無睇,吳學歷低好多人都知,但佢唱歌差,都有人力捧,仲成曰唱主題曲,真係山雞變鳳凰

...

低學歷不特止,成績仲好差

珍珠宮

回覆:karshing 的帖子

欣宜唱歌好好多。

侯爵府

evacatcat 發表於 16-7-1 09:04
削骨還父果個... 係哪吒... 係中國神話人物,唔係歷史人物...
...

唔係哪吒,係胡鴻鈞

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

KAHOI 發表於 16-7-1 09:08
講真對白要出街一定係諗過度過先出架啦!咁認真做咩呢

我覺得有剪摺但唔係拍戲,有對白
會提佢地有咩唔應該講,吳好明顯唔經個腦黎答
佢經腦冇錯既

伯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

呢代藝人就是如此質素
仲要覺得自己好潮

伯爵府

方麗娟 發表於 16-7-1 06:03
bluetulip 發表於 16-7-1 04:30

你自己都唔記得係乜,但又話人白痴,唔比個叻你都唔得 ,: ...

點解我唔可以話吳係白痴呀?

岳飛幾時係明潮出現過呀?幾時係清朝出現過呀?幾時剃頭留辮架?

有腦都唔會諗「反清復明」呢四隻字啦!

子爵府

回覆 greenpea 的帖子

我個仔小二都識答

greenpea    發表於 16-7-1 11:33

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

公爵府

ch_mama 發表於 16-6-30 22:46
吳若希d中史原來咁差,岳飛背隻刻左(反清復明)都講得出?! 佢真係好野

首頁
23456...8

尾頁

跳至