婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

用戶要求終止服務

毛都冇條.... 過大禮、禮金、酒席、三朝回門燒豬也都冇, 99 話佢也都唔識唔好揾佢唔好問佢喎....其它新抱有...........仲要我地結婚果日黎攪事....係度由朝嘈到晚.....同我做陪嫁姊妹朋友見到.....同我講也你 99 咁嫁....失禮到死!!!

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

pig_pig_pig 發表於 16-10-29 09:29
話說我6299毛都無條, 但有錢比細仔(我C6係阿哥)買樓, 我同我媽呻, 佢話:仲好, 第日有事叫佢搵細仔先 ...
你媽有見地.

大宅

回覆樓主:

其實個人覺得佢送咩都唔代表我要照顧佢終老
呢啲係佢啲仔女既責任

別墅

貝貝mama 發表於 16-10-4 22:03
毛都無條,生埋bb都無送過野比我同b

同感、

別墅

我99有送左對龍鳳鈪 豬牌 仲有一隻半卡戒指
仲同佢個仔講唔好送隻細過佢既鑽石戒指俾我呀 哈哈

男爵府

回覆樓主:

咩都無淨係留下佢d蘇州糞

男爵府

龍鳳鈪+金豬

大宅

jollynoven 發表於 16-10-4 21:46
我知有喲好好,家傳之寶都有,有喲金豬,龍鳳手鐲都有,但有冇99係一件都冇送野?
我99一件都冇送比我,我 ...

一樣野都冇送
黎睇註冊簽紙 到左吾肯入遲哂到

男爵府

wln 發表於 16-10-18 10:17
一對龍鳯扼!相比佢個女結婚,差好遠!
老公係大仔,返而最小禮物

我個個係拉仔,而且是唯有的仔,佢家姐結婚和生仔時的代遇差好遠,最經典就係送個煲比個仔叫我自己煲薑甜醋,毛同冇送條比阿囡,只 佢家姐個仔。

公爵府

我知有喲好好,家傳之寶都有,有喲金豬,龍鳳手鐲都有,但有冇99係一件都冇送野?

無!
以佢名義的金器全無!!!

仲好,我無欠佢任何野

公爵府

朱寶媽媽 發表於 16-11-9 20:16
我個個係拉仔,而且是唯有的仔,佢家姐結婚和生仔時的代遇差好遠,最經典就係送個煲比個仔叫我 ...

咦,佢地fd來架
佢阿媽當年收我$2000只給了一煲無蛋無豬手的薑醋我
我c6嬲到癲

複式洋房

回覆樓主:

正確啲黎講我結婚奶奶冇送過嘢比我,係比返條金鏈我老公(因為第2次結婚,條金鏈仲要係我老公前外母比,佢亞媽咩都冇買比自己個仔)溶咗後我老公再自已貼錢買過對龍鳳鈪比我當係佢買,好在我屋企人個個都好錫我,買咗3對龍鳳鈪,金豬,鑽石戒指同金戒指比我,我老公都有好多金鏈,佢見到我入門時成身成手都係金器佢自己就肉鬼酸,後尾我連佢果對龍鳳鈪都冇位帶就咁拎住嗰張相就算,可想而知佢果刻幾樣衰

別墅

何止啊!按照我家鄉風俗係要男家送三金比我既,但係佢哋唔送我都無所謂,我彩禮無落訂都唔緊要,兩手空空黎飲都算,死得佢哋竟然叫我買返轉頭比佢哋,仲話結婚戒指一定係女家買,我話我無錢就第二日即刻帶我去金舖買叫我地二日比返錢佢,結果屈左我買左三金同結婚戒指,D無知頭無知路既店員一路話:你真係幸福吖個99甘錫你買咁多嘢比你。我無得落佢面唯有苦笑,個賤人99就一直四萬甘口,比人覺得就係佢買比我,我心唸天底下居然有D甘賤既人,離開金舖後仲一直提我聽日攞返錢比佢,我即日夜晚已經比返佢,我由心入面已經好討厭呢個人。

別墅

貝貝mama 發表於 16-10-4 22:03
毛都無條,生埋bb都無送過野比我同b

一樣

大宅

koko2000 發表於 16-10-5 12:58
我99買過一對拖鞋比我, 我唔捨得掉. 因為係佢唯一送比我既野.
佢對我無咩恩, 但我入門時佢已開始有老人痴 ...

JM你好好呀!

大宅

回覆樓主:

佢送左1對龍鳳鐲,之後咩都無了。之後,我隻公叫佢幫下過大禮,無一句唔識就唔理,都已經唔駛出錢。擺酒時似撘檯加係佢奶奶面前扮野(我99同佢99係唔0岩)。擺完酒,驚死叫佢找數(結婚擺酒置業佢唔駛出錢,但老爺比左2萬我地當支持下),趕住換衫走,得我阿爸阿媽陪住埋單(埋單都係自己出,我父母擔心我唔夠錢加酒樓計錯數,幫下眼)。我番到酒店,佢仲係度大大聲話call 的士,我要番屋企,我黑佢面,我忙到嘔,都唔幫手招呼下親戚。敬酒時又唔起身出去敬。擺完酒,我已經唔想再見佢。。如果佢係咁,我唔擺酒。。。我地事前問過佢意見。所以,擺完酒咩都睇清楚晒

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

koko2000 發表於 16-10-5 12:58
我99買過一對拖鞋比我, 我唔捨得掉. 因為係佢唯一送比我既野.
佢對我無咩恩, 但我入門時佢已開始有老人痴 ...

欣賞你 。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

htsims 發表於 16-10-7 10:54
都有,不過唔會同其他叔伯比較,我係嫁我老公不是嫁我奶奶,我老公錫我就已經足夠,奶奶錫邊個多D係佢既選 ...

複式洋房

豬牌鏈,一對龍鳳鈪同一條手鏈,老公資助左佢兩兩,我都有送番條手鏈比佢

男爵府

hashtag影視迷勳章

我大伯封五百利士比我 99仲要話大伯比得多 超搞笑 姑9比隻超幼金光圈話破產 這些人真係難頂

首頁

尾頁

跳至