自由講場

跳至

首頁
23456...12

尾頁

男爵府

我知你朋友為何識不能開花結果啦!
連為自己打算都唔識,何有魅力去吸引男人

子爵府

sfccwy 發表於 17-3-20 17:02
如果一直搵唔到啱key,我覺得自己一個冇問題,好過揀錯之後周身蟻。我朋友就係咁,最後離婚,仲要幫前夫還 ...

唔俾自己欠人地債 , 要 c6 代還 ? 冇人知將來 , 將來一定係 c6 連累自己的嗎 ? 正如你買隻股票 . 一定要升 , 一定要派高息俾你嗎 ?

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

伊芙蓮 發表於 17-3-20 16:02
求其嫁不如唔好嫁!

我好認同,如果有得回頭,我寧願一世單身 都好過依家單親

大宅

丫雅 發表於 17-3-20 17:51
That's a sad story

琥珀宮

回覆樓主:

做朋友不用理會別人有無伴侶吧

子爵府

丫雅 發表於 17-3-20 17:51

冇人知嫁左後會係點的 , 咁擔心咁冇膽 , 做乜都死 .. 就算搵有錢又點 , 連去試既膽都冇 , 人生有咩意思 ...

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

唔係嫁到先代表好嘅,結婚後唔包老公好,唔包生仔架嘛

伯爵府

回覆樓主:

其實,通常這類無拖拍的朋友,都可能有屋企親人的壓力,緣分的野好難講,無都無辦法。我只會關心下就算

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 陪月勳章

bero 發表於 17-3-20 16:08
我諗你的朋友都心急都想搵另一半, 但未有著落唯有死撐話唔急架啫!

X 2

禁止訪問

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

seasky21 發表於 17-3-20 16:26
有時唔係好明一啲人,你搞好自己咪算囉,人地既人生都要你去緊張。有無咁得閒吖。 ...

完全同意

大宅

沙崙玫瑰 發表於 17-3-20 17:56
找個合適的,是很重要。
但無奈很多港女要找個完美的港男。又要有樓,有型,有耐性,又肯被人鬧。。。
...

Your right. Most HK ladies place their expectations too high. In fact, they are get used to taking advantage of their boyfriend or husband.

For example, when paying bills they say that this is the responsibility of men. However, when it comes to household contribution they speak about gender equality.

That's perhaps the reason why there are so many "left-behind" women in HK.

水晶宮

我身邊都多剩女,但我唔會干涉他們的生活,他們咁大個人自然有他們的計劃和打算

而且有另一半都唔代表現狀會立即解決(月月清)

公爵府

webjen 發表於 17-3-20 16:08
真心答: 嫁錯郎慘過嫁唔出幾百倍!!

我都係咁教自己個囡,身邊太多例子!!

最慘是生埋小朋友,進退兩難

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

amax18 發表於 17-3-20 17:20
理解唔到呢啲好似無男人會死嘅思想

水晶宮

1314625 發表於 17-3-20 18:09
我身邊都多剩女,但我唔會干涉他們的生活,他們咁大個人自然有他們的計劃和打算

而且有另一半都唔代表現狀 ...

公爵府

2024年龍年勳章

我估好多都好心急, 但搵唔到都無辦法.

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

單身都有單身好處
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

好多C9初時曬命話自己比人幸福,可惜都唔到尾。轉頭喊苦喊忽要人幫……

人生未到盡頭,邊個先係真幸福, 講唔埋。

首頁
23456...12

尾頁

跳至