自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主:

依家D校長,管理学校好似管理公司ㄧ樣,只睇成績和要愛國就得,所有道德、愛心、教愛熱誠、有教無類係無。香港教育其實好失敗!依D校長,每月還袋十萬落袋!抄咗佢,大把人做!

琥珀宮

畀面勳章

apgbs 發表於 17-3-23 04:39
打人果位小朋友....家庭教育都好有問題
咁細個就咁暴戾...
會唔會係喺屋企都俾人咁對待有樣學樣? ...

咁又唔好咁講,好多時家長教個小朋友未必聽啦,而且家長都未必知小朋友會打人既,但最少佢都承認有打人,叫還左樓主朋友囝囝一個公道啦,希望佢教好小朋友啦

琥珀宮

畀面勳章

曈曈媽咪 發表於 17-3-23 04:23
警察話:

你報警無用,事實上10歲以下犯事都告唔到。

警察真係好好,但佢地都好無奈,成件事最差係個校長

男爵府

回覆樓主:

明天應該會上報,校長會炒!

大宅

BK Milk勳章

回覆樓主:

枉為人師
間學校仲要裝修到酒店咁,睇佢地都唔係真心辦教育

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

lulumelody 發表於 17-3-23 10:14
明天應該會上報,校長會炒!
呢啲事唔會炒啦香港人丟淡一排就唔記得
我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

子爵府

虎到金來勳章

我係果位媽媽會返去學校同校長講返警察先生果段說話, 重點係對方承認有打人, 點解反而要嚇小朋友唔好屈人, 呢個校長唔配作育英材, 佢只會誤人子弟, 全程一定會錄音, 之後再去教育局投訴, 都諗住轉校, 更加要為小朋友取回公道, 日後有咩事小朋友都會同父母講

翡翠宮

去醫院驗傷,攞証明,再去教育局投訴,兼要求教育局幫小朋友轉校,有需要時更要通知各大傳媒,希望可還小朋友一個公道,校長同老師得到一個合理既制裁.

男爵府

醒目開學勳章

lingfu 發表於 17-3-23 10:17
呢啲事唔會炒啦香港人丟淡一排就唔記得

無錯,睇下之前有報導有間中學個副校同女學生 咁親密。都只係將個副校轉校咋。(副校仲要有太太)
敢夢。想飛。談何容易?
終於我選擇豁然一試。
有得有失,又可否一直堅持?
<教養孩童,使他走當行的道
  就是到老他也不偏離>

侯爵府

曈曈媽咪 發表於 17-3-23 04:22
(天水圍十八×××××××××小學)
###我不是事主,我只係見到fd有呢個post,
我之前有係呢度post過我朋友 ...

請建議嗰位事主就算未轉到校都唔好再俾小朋友返呢間學校,再返呢間學校唔知道呢啲不知所謂嘅校長老師會點對小朋友。

伯爵府

呢間學校好不知所謂,睇到我好嬲,老師校長為打份工,無愛心!

大宅

chutt03 發表於 17-3-23 07:21
2014年在此校發生的另一事件

呢間學校真係差…… 呢單都誇啦……
行唔到都話係皮外傷,視力模糊都要繼續應考, 真係慘
http://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20140126/00176_035.html

大宅

Sumyeema1 發表於 17-3-23 08:12
哇,咁靚,私校?

好似係津校

琥珀宮

happybebebe 發表於 17-3-23 07:50
這消息已被廣傳啦
我琴日喺whatsapp收到

我都收到,實在太長,冇心機睇哂。認為報警及通知教育局,再進一步搵區議員、議員等升級行動,如果個仔真係俾人欺凌嘅話。

男爵府

翠B 發表於 17-3-23 14:10
http://oriental ...

原來有前科架,嘩,呢間學校的校長真係有無搞錯,傷到咁,都唔通知家長

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

間學校
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

呢間學校的處理方法唔得,根本沒有好好教育愛錫小朋友。
我相信家長會明白有些小朋友可能一時貪玩或者曳,知道事實再教番,防止有下一次就OK。
轉校吧,這樣的學校根本沒有教育愛心,也不會因你而變,甚至佢就係懶得理Sen.
你如何面對這件事,也影響個仔的處事態度。

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

翠B 發表於 17-3-23 14:10
http://oriental ...

好恐怖
總有離別的時候

子爵府

醒目開學勳章

我擔心緊做目擊証人嗰個小朋友, 唔知老師校長會點對佢?
[img align=left]http://www.msndoll.com/uploads/imdoll-8134.gif[/img]

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

枉為人師睇到我火都黎埋
正垃圾 咪誤人子弟啦
感激遇上你~

首頁

尾頁

跳至