時事熱話

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Diki.ctk 發表於 19-7-24 07:31
咁叫驚察唔好叫警察好喇,佢驚市民仲驚!由2PC到增援用左差唔多1個鍾呀!!!使唔使咁耐呀?好明顯係特登 ...
我有話過警察驚咩?睇下人寫乜好無...

大宅

回覆 Liontigerma 的帖子

其實你無答緊我問題。你話警察被削權,例子?點被削權法? 講野唔好好似啲政府官員咁,帶人遊花園,答人問題啦

複式洋房

警察就係想你咁

一係跪求佢哋幫手,但唔可以再話佢黑警、無委任證、開槍射頭都唔好怒

複式洋房

有位叫 Macusmama 覆得好積極 不停用歪論撐失職警員

伯爵府

回覆 chungin 的帖子

如果樓主真咁有錢,咪請囉

民房

特務A 發表於 19-7-22 17:02
警察真係慘,佢哋都係打份工維持治安,唔係軍人囉,如果當時只有十個八個警察在場去控制幾十人,但又唔可以 ...

不能同意更多,大家都有父母,警察唔係軍人,又唔可以用過份暴力喎,佢地都好難做㗎。其實在場市民報警嗰時應該講埋俾幾多個白衫人同用咩襲擊佢地,等班警察唔好只係派2個散仔去到現場跟住覺得太危險然後走咗去搵支援囉

大宅

唔做野又唔會炒,俾我都唔做啦

複式洋房

其實學返兩招傍身都幾好,又可以當減肥。

生完個肚腩大,有時被誤認大肚婆Xp

Oppss.....

珍珠宮

chungin 發表於 19-7-24 18:13
有位叫 Macusmama 覆得好積極 不停用歪論撐失職警員
我們只係度以自己角度討論,都唔可以嗎?

如果係有黑警,咪去ICAC告佢地囉...我又無損失的...哈哈...

佢地無警察撈,仲有好多後著,洗咩驚呢...只係有D人己發出向警察家屬話放血,恐嚇等,唔好連累家人...

我只係覺得D暴力者未食藥,要入青山才真...

珍珠宮

Whitechocolate 發表於 19-7-24 18:25
回覆 chungin 的帖子

如果樓主真咁有錢,咪請囉
對,有咪請...PLEASE,請多幾個啦..

大宅

回覆 echoo 的帖子

你只睇CCTVB??

珍珠宮

chungin 發表於 19-7-24 18:13
覆得好積極=係因為我好得閒,份工好閒,所以不停回你們都仲可以...

洋房

支持警察Hea做
任何危險嘢, 都要做足安全措施先好行動. 所有支持暴力衝擊嘅人都要付出代價, 所有間接直接打殘警隊嘅人都要付出治安失控代價. 佢哋越鬧你你就越開心, 因為佢哋承受緊自己製造嘅惡果.

公爵府

chungin 發表於 19-7-22 15:30
而家個個都收到風屯門元朗會有黑社會亂斬人,我地都收到風,想問警察去哂邊? 係咪唔洗維持秩序 ...

7月21日
當晚有片證明23:43 曾經有一隊防暴警察到場,可惜畀黑衣人鬧黑警,趕走咗,成班黑衣人依然逗留西鐵站,其後俾白衫追打,可為自食其果。廣傳分享

始因: 黑衫暴徒玩電話報警, 3小時報2萭多次, 清楚係黑衣人自己趕走警察,趕走咗,成班黑衣人依然逗留西鐵站諗玩野,其後白衣人到西鐵站追打,警察唔驚班黑衣人同專業演員?

黑衣人自己趕走警察,趕走咗,成班黑衣人以為自己惡過黑社會係度滋擾元朗居民

https://www.facebook.com/100034602129737/videos/161071775056226/UzpfSTYyMzYzNDI5NzpWSzo1MTQyMDc2MTYwNjc5NzM/

補充內容 (19-7-25 12:26):
https://www.facebook.com/Stefan723/videos/2393098987406667/

because you only see what you want to see
事實往往是殘酷的
它不會總是按照你所希望的方式發展

公爵府

回覆 其斤女乃 的帖子

黑衣人自己趕走警察,趕走咗,成班黑衣人以為自己惡過黑社會係度滋擾元朗居民

https://www.facebook.com/100034602129737/videos/161071775056226/UzpfSTYyMzYzNDI5NzpWSzo1MTQyMDc2MTYwNjc5NzM/

補充內容 (19-7-25 12:26):
https://www.facebook.com/Stefan723/videos/2393098987406667/
because you only see what you want to see
事實往往是殘酷的
它不會總是按照你所希望的方式發展

伯爵府

Macusmama 發表於 19-7-25 11:29
對,有咪請...PLEASE,請多幾個啦..

樓主好似唔知,好多保鏢,都係警察出身。
有錢就即請,唔駛敲鑼打鼓,話晒俾全世界知既

珍珠宮

Whitechocolate 發表於 19-7-25 14:46
樓主好似唔知,好多保鏢,都係警察出身。
有錢就即請,唔駛敲鑼打鼓,話晒俾全世界知既
...
YES,正確...樓主好有錢呀....快請十幾個保護下先...

大宅

點解喺西鐵站裡面都要帶頭盔同開遮嘅? 做咗犯法嘢, 驚比人打?

珍珠宮

hihi585 發表於 19-7-25 16:15
點解喺西鐵站裡面都要帶頭盔同開遮嘅? 做咗犯法嘢, 驚比人打?
唔知喎,無再留意啦...

複式洋房

普通小市民沒有錢聘請保鏢

首頁

尾頁

跳至