自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

珍珠宮

WWT1234 發表於 20-1-3 21:19
冇辦法啦,
黃店排長龍,
藍店都冇乜人肯食

你老細賤囉,派黑衣人去搞亂藍店趕走人地D客咪無人囉果日

公爵府

wantaima 發表於 20-1-3 21:26
你去做一哥吖麻,咪你話事囉!
我夠話你做得唔夠好,叫黎生唔比double pay 你啦,可惜我唔係黎生吖 :funny ...

最可惜就係,
依家邊會有人肯做警察㗎
禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

公爵府

wantaima 發表於 20-1-3 21:28

係咩。。。點解我見好多貼有黃豬貼纸店執笠既?

麻煩你睇吓海馬公園、X心同X野家先,
X磡冰室又執一間分店啦。

公爵府

wantaima 發表於 20-1-3 21:41
你老細賤囉,派黑衣人去搞亂藍店趕走人地D客咪無人囉果日
...

冇辨法啦,班藍絲成日話幫襯人,但係原來得把口
https://www.hk01.com/%E7%AA%81%E7%99%BC/396396/%E9%BE%8D%E9%96%80%E5%86%B0%E5%AE%A4-%E9%8A%85%E9%91%BC%E7%81%A3%E5%88%86%E5%BA%97%E7%96%91%E9%81%AD%E5%A4%A7%E8%82%86%E7%A0%B4%E5%A3%9E-%E7%9B%AE%E6%93%8A%E8%80%85%E8%A6%8B%E7%99%BD%E8%89%B2%E5%8F%AF%E7%96%91%E7%A7%81%E5%AE%B6%E8%BB%8A

https://hk.lifestyle.appledaily.com/etw/magazine/article/20191024/3_60188884/-%E6%8A%97%E6%9A%B4%E5%B0%8F%E5%BA%97-%E9%BE%8D%E9%96%80%E5%86%B0%E5%AE%A4%E7%B4%85%E7%A3%A1%E5%BA%97%E9%81%AD%E7%A0%B4%E5%A3%9E-%E6%90%8D%E5%A4%B1%E7%B4%8410%E8%90%AC-%E8%80%81%E9%97%86-%E6%88%91%E6%B2%92%E5%81%9A%E9%8C%AF-%E4%B8%8D%E9%9C%80%E8%AD%A6%E5%AF%9F

禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

珍珠宮

WWT1234 發表於 20-1-3 21:47
最可惜就係,
依家邊會有人肯做警察㗎

你真係有障礙唔係扮架喎。
剛剛不久前新聞咪報左今年特多人投考警察喎。
都話左低登&毒果黎害到你咁障礙

珍珠宮

WWT1234 發表於 20-1-3 21:49

麻煩你睇吓海馬公園、X心同X野家先,

海馬公團有黄氣不了,執都抵啦。
x心X嘢家執。。咪因為你地D暴徒去燒鋪,你仲好意思講,你真係幾厚面皮,一邊拆人鋪一邊話人無生意,鋪都燒左點做呀。。你係咪塞住左個腦?

珍珠宮

WWT1234 發表於 20-1-3 21:53
https://www.hk01.com/%E7%AA%81%E7%99%BC/396396/%E9%BE% ...

笑死人咩,爛左牌玻璃同美心&吉嘢家比? 正所謂人無恥就最無敵!

公爵府

姸媽 發表於 20-1-3 19:14
三萬警員內包埋水警、文職、機場特警、SDU等等架喎!仲有夜晚又要安排大量警察返工!咁日抖就自然會少左警 ...

你真係好人,俾我已廢事理佢D廢話

珍珠宮

water-lily 發表於 20-1-3 22:04

咁盡可能既咪講多少少比佢知囉!咁講完都仲要駁咀既就費事理佢啦!個個都識指指點點!唔用心諗下問題起因!咁就理鬼得佢喇!

大宅

minniemouse 發表於 20-1-3 18:36
唉!香港簡直比人落後幾十年!

Jm 你咁熱愛香港,記得 download 1823, 見到有咩問題就可以用電話投訴啦!

大宅

姸媽 發表於 20-1-3 19:16
最好比我地啲大眾市民影相舉報!咁就罰佢告票就更好了

Jm 你真係唔知,係可以影相投訴㗎!download 1823, 見到有咩問題就可以用電話投訴啦!

公爵府

wantaima 發表於 20-1-3 21:57
都話左低登&毒果黎害到你咁障礙 : ...

你啲Fake news

今年過得3日咋

珍珠宮

aimer.victoria 發表於 20-1-3 22:08
Jm 你真係唔知,係可以影相投訴㗎!download 1823, 見到有咩問題就可以用電話投訴啦!
...

投訴我知呀!但我想可以影相之後!可以直接舉報左交通部可以發告票!

公爵府

姸媽 發表於 20-1-3 22:06
咁盡可能既咪講多少少比佢知囉!咁講完都仲要駁咀既就費事理佢啦!個個都識指指點點!唔用心諗下問題起因 ...

以依家民調結果黎睇,
要有人「信」已經難,
仲要有人「服」仲難。

珍珠宮

2024年龍年勳章

aimer.victoria 發表於 20-1-3 22:07
Jm 你咁熱愛香港,記得 download 1823, 見到有咩問題就可以用電話投訴啦!

...

我只熱愛以前嘅香港
Minniemouse:-P

珍珠宮

wantaima 發表於 20-1-3 21:28

係咩。。。點解我見好多貼有黃豬貼纸店執笠既?

仲有免費餐都多人排

伯爵府

開心吸收勳章

water-lily 發表於 20-1-3 22:04

係,當佢透明就得,不要理會那個阿伯

大宅

WWT1234 發表於 20-1-3 21:53
https://www.hk01.com/%E7%AA%81%E7%99%BC/396396/%E9%BE% ...

唔係住個頭,幫襯唔到
平時唔出街、幫襯唔到
希望佢地會學下點用 1823 app 舉報違泊問題,我都想馬路交通順暢 (或者今次又會話政府 app 攞太多資料,太麻煩,幫唔到手

珍珠宮

WWT1234 發表於 20-1-3 21:17
所以我咪覺得OT要補假唔應該補錢囉。

係囉!緊係應該要補假啦!要錢仲要交多啲稅!你話咁辛苦做來把鬼咩!
所以我真係佩服我們的香港警察!日日返幾廿個鐘,對住班暴徒!出左OT錢既又要交多啲稅!
支持香港警察、嚴正執法!
拉晒曱甴、時代垃圾!

公爵府

wantaima 發表於 20-1-3 21:57
都話左低登&毒果黎害到你咁障礙 : ...

今年係2020年呀
過得三日咋。

首頁
23456...8

尾頁

跳至