自由講場

跳至

首頁
23456...11

尾頁

象牙宮

BGCOME08 發表於 21-8-10 14:40
呢度D新抱好惡呢……

係架,好專制,要大曬,仲要大量銀兩

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

一定會變自出自入
如果佢地ok還好

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

貓咪達人 發表於 21-8-10 14:33
非一般即係冇過節啦?試下掉轉角度睇,如果你個女生左bb, 而你又想多啲睇個孫,但個女要老公答應先可以, ...

x 2

推己及人~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

其實見回覆、便知道新抱同6299的關係~

happylife28    發表於 21-8-10 18:17

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

cy101 發表於 21-8-10 14:49
換轉係自己父母呢? 正正常常唔食煙,唔講粗口,講衞生, 咪由佢地!!!

對~

這才是重點~

買基金真係好傷

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

唔好開先例,易請難送,遲d每周一日變兩日,兩變3日....

叫工人送孩子去6299屋企玩.

要請6299别縱佢,管教要統一.
否則,相比之下父母就變了惡人.
嚴禁食煙、長期睇電視或玩手機

大宅

20170101 發表於 21-8-10 14:27
自己同6299關係非常一般, 沒有交流。平時每weekend老公會帶1歲孫囡俾佢地玩, 我自己果日要返工基本上同6299 ...

如果係你父母你會否咁斤斤計較 老人家唯一就係盼望見下個孫

無仇點解要咁去計一日半日 而家d人真係好可悲 希望你第日個小朋友唔係咁對你

yeung_ma    發表於 21-8-14 22:20

公爵府

自己同6299關係非常一般, 沒有交流。平時每weekend老公會帶1歲孫囡俾佢地玩, 我自己果日要返工基本上同6299 ...

容許我再回多一次呀,我對仔女有爺爺嫲嫲錫,佢地好幸福,依家兩老走左,過時過節都幾掛念以前種種,兩老離世個陣細路都傷心,因為真係感受到長輩一直對佢地既愛錫,所以如果關係冇問題的話,老人家同孫仔建立感情係好事黎,如果唔想老爺奶奶自出自入,咁咪唔俾鎖匙囉,姐姐開門都ok呀,時間過左既話,有啲野係追唔返

男爵府

樓主係唔想佢哋成日上你度 定唔想佢哋見孫咁多

男爵府

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章

回覆樓主:

一家吾知一家事!屋企係你,你決定!

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

關係一般米多d聯繫令關係更親密囉!最好方法就係爺孫樂!始終都係一家人黎

大宅

回覆樓主:

我啊仔星期日晚返屋企 係車度叫足半個hr 我要yeye 點解唔肯俾多兩個人痛愛自己小朋友
尊老愛幼咁難?易請難送?好涼薄

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

如果同6299冇過節, 佢地又係正常人唔會教壞個孫嘅, 就俾佢地一星期來1日探孫囉. 不過, 你果日要鎖住主人房門. 免得佢地過份關心而摷你櫃桶.

公爵府

回覆樓主:

我自己無所謂,只要事前有講聲我多數都 ok, 其實多個人錫自己個仔係好事,而且一星期先一次唔算多。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

多啲人錫自己仔女唔好咩!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 20170101 的帖子

你會唔會俾你父母上屋企?如果俾,點可以唔俾老公的父母上去。
結左婚唔可以咁任性,否則你老公遲早會憎惡你。

水晶宮

BGCOME08 發表於 21-8-10 14:40
呢度D新抱好惡呢……

所以老公出去搵小三,我同事就係老婆大晒一言堂唔比對孫接觸男家,反而女家可以日日見,結果同事出去搵溫柔香要離婚

琥珀宮

其實ok嘅,但講明唔好再帶其他人上去你屋企,始終屋主你唔係度

水晶宮

自由出入係乜嘢意思? 比條鎖匙佢?唔講聲就直衝上嚟?

我好歡迎6299 喺我倆返工時上嚟睇孫,佢兩老亦識做唔會無通知就咁上嚟,會約咗先make sure 工人同孫喺屋企,佢地亦無門口鎖匙。

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 開心吸收勳章

回覆 20170101 的帖子

老實講,我唔會。而家話加一日,遲d就日日,跟住帶埋出去玩,出去食野,好難搞。

首頁
23456...11

尾頁

跳至