自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

twlamhk 發表於 21-11-8 11:58
我係京東自營買咗晾衣架,是直送的,發現貨品有質量問題,有破損,要求換貨,佢地話海外不會有7日保障
...

[email protected]
影相或拍片email畀全球售客服處理

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

cbeyond 發表於 21-11-3 23:35
唔使搶, 我想買的, 京東153人仔, 淘寶103人仔, 其他幾樣都係淘寶平30/40蚊。
...

我都想講京東有啲貴過淘寶好多。

大宅

MrBeast 發表於 21-11-8 13:14
之前我見到海外冇7日保障都有d介心,但實際經歷又不錯,買printer toner 一邊印得唔清,客服只要求燒毁影相 ...

請問你係如何銷毀?放在後樓梯垃圾桶可以嗎?其實我係想換貨,而唔係退款。
之前係11月1日買,有優惠券同減價,依家買唔返之前個價…

大宅

lyh80115 發表於 21-11-8 13:51
[email protected]
影相或拍片email畀全球售客服處理

好的,謝謝你~

公爵府

事實上東自收貨時有問題都比較麻煩, 有次我買金沙河面, 點知佢無另外包住. 收到時見到包面玻左, D面條跌晒出來在箱入面. 京東要我睇晒包裝紙盒的六面俾佢睇! 之後又要再睇破的面包裝.
開箱盒我之前只影了一面, 無影6面.
大家都知, 開箱後就會第一時間, 掉左個包裝盒, 唔會留的. 點影番之前的盒6面??
那次我就算了, 費事麻煩!

琥珀宮

Yeelim 發表於 21-11-8 14:42
事實上東自收貨時有問題都比較麻煩, 有次我買金沙河面, 點知佢無另外包住. 收到時見到包面玻左, D面條跌晒 ...

京東試過2次退款,一次係藍牙,好采直頭冇燈著,拍片比佢,全額退,如果只係冇聲就麻煩了,唔知點退
另一單係買粉類,個紙罐爆左 ,影相後全退,都係要拍紙箱及快遞單號,因為怕人攞其他次貨搵錢
所以收貨冇事先好掉d紙盒

禁止訪問

侯爵府

twlamhk 發表於 21-11-8 14:30
請問你係如何銷毀?放在後樓梯垃圾桶可以嗎?其實我係想換貨,而唔係退款。
之前係11月1日買,有優惠券同減 ...
首先要和客服溝通同意貨物有問題可以退換,然後申請售後。我個case 是售後instruct 消毀,但寫明要掉到街外,我冇再問照做,拿toner 到街外隨手bog 落地面幾下然後影低爛左和掉進垃圾桶的相。

若果換,以我所知,售後會提供香港倉的地址,你用順豐寄去便可,不過我未試過

侯爵府

Yeelim 發表於 21-11-8 14:42
事實上東自收貨時有問題都比較麻煩, 有次我買金沙河面, 點知佢無另外包住. 收到時見到包面玻左, D面條跌晒 ...
我慣性會拍開箱片,先影低6面然後才介開封箱膠紙,冇問題就del 條片

琥珀宮

MrBeast 發表於 21-11-8 17:05
我慣性會拍開箱片,先影低6面然後才介開封箱膠紙,冇問題就del 條片

你做野好謹慎

公爵府

MrBeast 發表於 21-11-8 17:05
要學下你先!

子爵府

京東今年完全無買嘢. 原本有10+6元運費劵. 我睇來睇去之後過咗期. 再都揾唔到個6元. 變咗我要俾運費.

11.1日0:00分搶到良品鋪子頭300名買一送一的零食包. 我見搶到有買一送一我先去立即俾錢. 俾完錢之後見點解個貨物係1件. 問京東客服, 無人睇. 問良品鋪子客服, 早上8點幾先復我係一件.
我俾的價錢係104元, 佢頭一小時頭一千件係94元. 即係我0:00分仲貴過頭一小時.
之後我要求退, 佢哋已經發貨了. 拒收及退款. 以後唔買良品鋪子, 騙人的.

另外有一次買腳貼, 佢個膠布好唔好用. 第二日會粘到成隻腳都係洗唔到撕唔到. 試過好多次二個人試都係咁. 之後揾全球客服, 佢退咗不知幾多成俾我. 我忘記咗好似係要消毀的. 其實我只想佢寄返D膠布俾我. 全部扔咗好浪費. 但佢不是退全款, 你再問佢係無人再理你再復你, 全個case 自動同你close.

最開心係10公斤包郵個次, 我買咗好多包東北米和油.

子爵府

仲有宜家無得選自提點,我不敢買的原因之一. 會唔會變咗送上門要收我20元.

舊年11.11 買河源米粉, 無再用個京東的紙盒包裝寄過來. 直接用咗霸王花米粉個盒(好薄)寄到自提. 好多米粉都碎咗. 三個松鼠的零食包, 無時間同你包. 俾個包裝袋加散裝零食, 你收貨自己包啦.
以上都無退貨或揾客服. 最多以後11.11唔買米粉.

琥珀宮

kolun 發表於 21-11-8 18:09
京東今年完全無買嘢. 原本有10+6元運費劵. 我睇來睇去之後過咗期. 再都揾唔到個6元. 變咗我要俾運費.

11. ...

京東售後真係麻麻地冇咩料,試過買粉底,但比左支遮瑕,最後只肯退10元

侯爵府

mandy952 發表於 21-11-8 17:08
你做野好謹慎

被黑店騙得多

子爵府

今日京東有20元和10元運費劵. 大家快去拎啦.

19:/¥WFcQzB1GOwbxhi¥,✔京东专属神券免费领,低至5折没有套路~

大宅

回覆樓主:

呢個Qsms係咪京東send來? 有冇人收過?

首頁

尾頁

跳至