自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

BGCOME08 發表於 22-4-10 20:55
幾年前上BK問雪櫃點解有聲,結哂冰,又漏水,又唔凍。我都諗住要買新雪櫃了,但JM教我掹插so溶雪,然後個雪 ...

就咁插返插蘇就得?

睇烈火雄心,雪櫃掹咗插蘇,之後再插返,就爆炸著火,關詠荷因此毀容。

伯爵府

STOPME666 發表於 22-4-10 20:59
做人既道理

發完言要加.....
利申及不喜別插

珊瑚宮

回覆樓主:

罄竹難書

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 畀面勳章

karenlyk 發表於 22-4-10 20:49
煮食版學到好多菜式,拎到好多靈感,最常整紅日媽媽豬扒。

早幾年跟JM供金會同買路路通,跟住姨甥仔出世, ...

見你寫完,我就想搵咩係紅日媽媽豬扒
跟住就學到好多嘢,同埋得到好多有用資訊
疫情期間,我都跟jm學到儲存菜~用老麥紙袋

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

tkop 發表於 22-4-11 00:08
比人hack左?

你之前覆左一個帖個回覆一啲都唔似你

珍珠宮

回覆樓主:

當年咳到死死下,睇極醫生都唔得,喺呢度見啲人教話燉洋蔥汁,同埋蜜糖蘿蔔水,試左幾次就好番好多

大宅

有容乃大 發表於 22-4-11 00:59
請問,係點樣用電飯煲翻熱麵包?我淨係識蒸熱。

洗乾淨个電飯煲,之後放个麵包落去,冚蓋,㩒煮掣,然後等8分鐘或以上,無餡麵包例如蒜蓉包通常8-10分鐘,有餡嘅例如腸仔包就要耐D,我通常都係12-15分鐘

電飯煲不用睇火,基本上放咗个包落去,㩒掣後就可以做其他野,之後就有新鮮熱辣辣麵包食,幾好架!

公爵府

呢度d姊妹得確好勁,俄烏戰爭都識。

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

lilysun123 發表於 22-4-11 09:17
呢度d姊妹得確好勁,俄烏戰爭都識。

係,歷史知識,國際時事都好勁

大宅

關於湊BB

男爵府

BK Milk勳章

野原美冴 發表於 22-4-10 21:15
學到豁達。

珍珠宮

舊陣時, 我阿媽係用報紙包啲啲菜架, 可以放耐啲。

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

skmibb 發表於 22-4-11 11:08
舊陣時, 我阿媽係用報紙包啲啲菜架, 可以放耐啲。

有試過,不過覺得厨房紙更好

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

練打字,而家打中文隨時打得快過英文
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

珍珠宮

karenlyk 發表於 22-4-11 11:14
有試過,不過覺得厨房紙更好

n年前未有廚房紙

翡翠宮

skmibb 發表於 22-4-11 11:29
n年前未有廚房紙

係嘅,以當時嚟講報紙係最好選擇

翡翠宮

rose-mag 發表於 22-4-11 11:28
練打字,而家打中文隨時打得快過英文

記得版主你煮食好叻,好多分享

別墅

wunwunmum 發表於 22-4-11 08:58
洗乾淨个電飯煲,之後放个麵包落去,冚蓋,㩒煮掣,然後等8分鐘或以上,無餡麵包例如蒜蓉包通常8-10分鐘, ...

謝謝你,原來係咁,我家一直都係隔水蒸。
弱弱一問,不用加水?怕燶

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

karenlyk 發表於 22-4-10 19:31
記得版主你煮食好叻,好多分享

我唔叻,只係勤力,將勤補拙,難得仔女同老公肯支持,唔太好食都幫我食晒。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

在討論區有人挑釁、唔鬼使理佢地、當佢地透明、時運高睇唔到、佢哋自然會無引。

一個人鬧唔到交、好似傻瓜自言自語。
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

首頁

尾頁

跳至