自由講場

跳至

首頁
23456...28

尾頁

男爵府

畀面勳章

道德高地標準都有一國兩制

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

引用:Quote:chowqv+發表於+12-10-26+02:36+我只

原帖由 大臣 於 12-10-26 發表
作為負責人,我有權去刪除整個「走進香港」版。但又會否背上沒有言論自由的罪名?
大臣
...
言論自由包括點教人衝關生仔?包括有會員出貼話香港唔歡迎佢地隨街大少2便都唔更正?公務員宿舍接待雙非b,原來係心起善良?
咁我只能講,佢地用所謂自由,寵容佢地繼續(可能)犯法同無知。咁請繼續。香港人都自由地繼續討厭佢地

不知所謂的乙陸!!!

侯爵府

我諗咁多位媽媽嘅意思,係指,e+香港已經比水貨客,單雙非,物價高漲,樓市經濟等等問題,攪到好唔開心,只想盡自己嘅能力保護香港,保護自己下一代.既然咁多媽媽都中意嚟到"親子王國",當然係想呢度係真正屬於香港人嘅討論區.
連呢個"自己人"傾偈嘅地方,都要建立一個平台,俾"外人"一齊收聽,仲感覺就好似,我已經關咗門,偏偏妳仲要開扇窗俾賊入嚟.仲要同個賊傾下可以點樣入屋.咁做法,點叫人唔痛心呀?
咁仲有無一個地方,只係屬於香港人架?
愈嚟愈冇記性

管理員

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 2016畫展勳章 夏天玩到顛 +3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

secretrose 發表於 12-10-26 02:45
大陸本來就無言論自由!
呵呵,國家有特定的管制。但我們作為香港人,能做多少就做多少啦。
大臣

QQee  除了賺錢, 人還是有良知的. 你不能因為要言論自由, 就仲容佢地知法犯法.  發表於 12-10-26 08:57

現在的國民很好招呼...

侯爵府

畀面勳章

回覆:大臣 的帖子

香港人?但你宜家縱容大陸人到香港搶我地資源!呵呵?:;pppp:

Nice to meet you!

管理員

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 2016畫展勳章 夏天玩到顛 +3金熱血 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

ChinoB 發表於 12-10-26 02:55
我諗咁多位媽媽嘅意思,係指,e+香港已經比水貨客,單雙非,物價高漲,樓市經濟等等問題,攪到好唔開心,只想盡自 ...
我很明白,很多謝你的意見。
我亦很矛盾,我心中知道我們的幻想在一個極大的難題下夾在中間。中港兩地的媽媽本身是沒有錯的。錯的是不健全的制度。

我們設立中國站,並不是為香港倒米,是想將兩地的媽媽拉在一起,將不同的育兒經驗交流互補。可惜是遇上這樣的難關。

大臣

heiyau88  拉在一起的意思係指鬥搶床位、奶粉嗎?  發表於 12-10-26 03:07

水晶宮

引用:Quote:secretrose+發表於+12-10-26+02:45+

呵呵,國家有特定的管制。但我們作為香港人,能做多少就做多少啦。
大臣
...
大臣要堅持去保護佢地既自由,堅持要有"走進香港"。咁真係無咩討論同改善空間。
大家繼續。只可以講句大人係有所為有所不為。佢地繼續走進(攻占香港),港媽繼續不滿。網上繼續"流傳"親子王國中國站出賣香港。

不知所謂的乙陸!!!

子爵府

畀面勳章

引用:Quote:ChinoB+發表於+12-10-26+02:55+我諗

我亦很矛盾,我心中知道我們的幻想在一個極大的難題下夾在中間。中港兩地的媽 ...
但事實係倒米ing

管理員

chowqv 發表於 12-10-26 03:02
大臣要堅持去保護佢地既自由,堅持要有"走進香港"。咁真係無咩討論同改善空間。
大家繼續。只可以講句大人 ...
你別誤會,我沒有堅持。只是提出進與退的一些難處。BK的可貴是大家像一家人,大家的意見都能包容。但作出決定前要考慮週全,才不會後悔。
大臣

管理員

secretrose 發表於 12-10-26 03:01
香港人?但你宜家縱容大陸人到香港搶我地資源!呵呵?
唉,此一時彼一時,當被開站時,根本不存在搶資源問題。現在這處境,是我們的方針跟大家的意願不同。我雖然覺得尊重編輯自主沒有錯,但各位的意見亦很重視。我們一定會盡快商討作出改善。
大臣

侯爵府

畀面勳章

回覆:大臣 的帖子

你搞左個走進香港已經是一件令香港人憤怒的事!仲要錯下去嗎?:;pppp:

Nice to meet you!

水晶宮

引用:Quote:chowqv+發表於+12-10-26+03:02+大臣

你別誤會,我沒有堅持。只是提出進與退的一些難處。BK的可貴是大家像一家人,大家的意見都能包容。但作出決 ...
大臣,無一個版要後悔?
你問下呢到既jm有邊個會後悔無左果版"攻占香港"?
唔好咁大個道理壓係我到。當然,無左果版,會少左幾多廣告,奶粉商之類,就真係唔知囉。
我地作為小國民,唔到我地話事。都係果幾句,大家繼續做緊既野。

不知所謂的乙陸!!!

複式洋房

大臣 發表於 12-10-26 02:40
作為負責人,我有權去刪除整個「走進香港」版。但又會否背上沒有言論自由的罪名?
大臣
...
效法港版移走時事熱話連結的做法,
把那些犯法(走水貨)及濫用資源的內容搬到不顯眼的位置好不好呢?

管理員

雙貓抓門 發表於 12-10-26 03:12
效法港版移走時事熱話連結的做法,
把那些犯法(走水貨)及濫用資源的內容搬到不顯眼的位置好不好呢? ...
謝謝你這個好建議。
大臣

水晶宮

引用:Quote:ChinoB+發表於+12-10-26+02:55+我諗

我亦很矛盾,我心中知道我們的幻想在一個極大的難題下夾在中間。中港兩地的媽 ...
下,佢地無育嬰版?教育版?佢地連侵權軟件都有一版供人下載。仲唔夠?

不知所謂的乙陸!!!

大宅

回覆:有關網上流傳親子王國中國站出賣香港的回應

支持中國親孑王國,繼續「走進香港」.我地都只是萍水相逢的小蟻民,聽過嗎?斷人衣食尤如殺人父母!:;pppp:

男爵府

引用:Quote:chowqv+發表於+12-10-26+02:36+我只

大臣
...
咁點解你唔肯去開其他宗教嘅版面嘅時候又唔怕背上無言論自由嘅罪名??就算有其他會員強烈要求你都可以企硬、甚至叫嗰啲會員去第二個討論區討論,咁點解你唔可以用同樣手法去做??講真,真係對bk好失望

ps:我無任何宗教信仰

lulu1312  好多舊會員都跳左船,入嚟想睇下大臣同佢嘅代言人點拆解  發表於 12-10-26 13:28
LamLamMummy    發表於 12-10-26 13:28
YY1101  我都無言  發表於 12-10-26 13:17
miniemmy    發表於 12-10-26 12:08

子爵府

畀面勳章

回覆:有關網上流傳親子王國中國站出賣香港的回應

我要求公平對待佢地講得香港我地都講得大陸

管理員

wing007006 發表於 12-10-26 03:17
咁點解你唔肯去開其他宗教嘅版面嘅時候又唔怕背上無言論自由嘅罪名??就算有其他會員強烈要求你都可以企硬 ...
謝謝你的意見,宗教版問題以前討論過,這裡不再重提。是次討論大家可以多給意見,我們會虚心聽取,盡快作出改善。
大臣

子爵府

畀面勳章

引用:Quote:Ashley_ash+發表於+12-10-26+02:09+

我們其實可以隨時刪除所有有關留言,但這樣做又是否侵犯了大陸編輯的自主,管制了國內媽媽的言論。大家又是 ...
好多公司都係一間worldwide公司,每個station都有不同manage既方式。但有問題發生會影響都其他station...都會要事先商討才實行,而實行了才發現有問題都會改過來,不能因為一句自由而引起不必要既沖突,這就是管理。者係bk係有不同國家網站,由不同地區去管理,在開走進香港前,有否考慮是否正確決定,背後有多小影響,而有些影響是非合法?就算當初不知而事後發現你地都可以作出改正吧,決不可以因為一句言論自由就由得他,那就不是管理,那不管理要管理員,大臣,國王做什麼?這有如有人在網上說要炸香港,政府都會拉人問話。有人在bk惡言,餅餅都會warning...為什麼你要放大這個言論自由。言論自由也得平衡及合法,好好想想吧!!!

laamling    發表於 12-10-26 14:11
LamLamMummy    發表於 12-10-26 13:29
YY1101    發表於 12-10-26 13:17

首頁
23456...28

尾頁

跳至