自由講場

跳至

首頁
23456...9

尾頁

大宅

引用:題外話,咁bb既然冇原因喊,做乜都冇用。甘

原帖由 imconfusing 於 12-12-26 發表
題外話,咁bb既然冇原因喊,做乜都冇用。甘有冇媽媽會照訓吾理b

...
之前睇過教bb訓覺既post,話由佢喊,不過,我自己就做唔到!我諗真係好忍得既媽媽先可以,所以,我屈服左晚晚同佢訓。bb喊,正常媽媽都會肉赤,好難訓得著。

大宅

引用:Quote:cheunghazel+發表於+12-12-26+01:01+

原帖由 Chowying 於 12-12-26 發表
何止拍門, 重報埋警, 又留假地址
一定好唔開心!真無奈!

大宅

回覆:樓上個bb晚晚近12點就勁喊!

我隻豬仔有時凌晨都唔肯瞓,𠱁佢瞓又喊,擺BB 床又唔肯,有時成晩都眼光光!住我樓上樓下都幾慘!因為我會炆陣罵隻衰豬

珍珠宮

好過我樓上每朝6:30手機震放在窗台,震到7:15

大宅

回覆:cheunghazel 的帖子

樓主,唔好怕羞,多啲關心吓鄰居啦!當然用詞要好小心
佢可以已經到樽頸位,就嚟爆
簡單一兩句關心嘅說話,會有意想不到嘅效果

用戶要求終止服務

小咩媽媽 發表於 12-12-26 01:24
我隻豬仔有時凌晨都唔肯瞓,𠱁佢瞓又喊,擺BB 床又唔肯,有時成晩都眼光光!:i ...

我以前幫我阿妹湊... 個衰仔 10 :00 pm 訓....凌晨 3 點起身....紐抱...喊...

我撞鬼佢攪到我都03 起身.....不過望到一日比一日肥嘟嘟...你就會好滿足架嘞

大宅

引用:我隻豬仔有時凌晨都唔肯瞓,𠱁佢瞓

原帖由 小咩媽媽 於 12-12-26 發表
我隻豬仔有時凌晨都唔肯瞓,𠱁佢瞓又喊,擺BB 床又唔肯,有時成晩都眼光光!:i ...
我住2樓,試過誇張到半夜帶佢落街行一圈先肯再訓返,果排個傻囝剛剛識叫人帶佢落街行(因為呀女麻日頭好似放狗咁,放完隻金毛尋回犬,就定時定候帶個傻囝落街)!真經典!

侯爵府

畀面勳章

我屋企人剛剛都有此問題, bb 夜晚就喊唔停, 日間搖佢,開大电視都唔醒, 仲訓得好好潻. 宜家簡直係全家動員值班 9:00pm開始要輪留抱住到天光啊. 希望佢喊夠100日真係会停.

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

我個女由出世頭三個月日日都日夜顛倒,日頭就瞓覺,一到夜晚就狂喊唔肯瞓,bb係咁的

大宅

引用:樓主,唔好怕羞,多啲關心吓鄰居啦!當然用

原帖由 BB_Baby 於 12-12-26 發表
樓主,唔好怕羞,多啲關心吓鄰居啦!當然用詞要好小心
佢可以已經到樽頸位,就嚟爆
簡單 ...
都好,不過,真係唔敢拍人門,擔心佢以為我想投訴!呢排假期,見到面既機會應該高d,有機會都要試試!大家交流下情報都好!

公爵府

你有機會既日頭關心吓佢地,問吓佢地bb係咪唔舒服,聽到佢呢排喊到陰公豬咁囉

唔該唔好同我打招呼,不要點評!

水晶宮

希望呢d野有遺傳,我係食訓bb,最理想係我將來bb都係咁就好啦。原來bb要發皮氣,我驚我皮氣比佢更臭咋,要發一齊吧

大宅

引用:你有機會既日頭關心吓佢地,問吓佢地bb係咪

原帖由 alik 於 12-12-26 發表
你有機會既日頭關心吓佢地,問吓佢地bb係咪唔舒服,聽到佢呢排喊到陰公豬咁囉

...
我會試下,驚佢同我一樣都係第一胎,好多湊仔既野都唔識,會好氣餒,又唔知bb會唔會唔舒服,緊張又唔係,唔理又唔係。

大宅

引用:我屋企人剛剛都有此問題,+bb+夜晚就喊唔停,

原帖由 cici1800 於 12-12-26 發表
我屋企人剛剛都有此問題, bb 夜晚就喊唔停, 日間搖佢,開大电視都唔醒, 仲訓得好好潻. 宜家簡直係全家動員值 ...
雖然,我個囝未至於喊足三個月,但都有段時間成日喊,我見有媽媽話bb個肚可能有風,唔舒服,可以幫bb搓肚仔,雖然,唔知係咪因為咁,定係大左(因為呢個問題我問過健康院醫生,醫生話無關係)過左一排就真係冇事。你都可以叫屋企人試試,用bb油,搓到熱熱地,同bb近肚臍位打圈輕輕搓下,睇下有冇幫助。就算冇,都唔會有問題,因為幫bb按摩,佢地都好enjoy!

珍珠宮

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:你真係以為bb係咁好相與,淨係食同睏???

原帖由 ~mAc~ 於 12-12-26 發表
你真係以為bb係咁好相與,淨係食同睏???
係就好喇

大宅

引用:Quote:原帖由+BB_Baby+於+12-12-26+發表樓

原帖由 cheunghazel 於 12-12-26 發表
都好,不過,真係唔敢拍人門,擔心佢以為我想投訴!呢排假期,見到面既機會應該高d,有機會都要試試!大家交 ...

靜靜雞話你知吖,我住果層8個單位有4個BB剛出世
我都成日關心我嘅鄰居架,我驚佢會癲呀

大宅

引用:Quote:原帖由+cheunghazel+於+12-12-26+發

原帖由 BB_Baby 於 12-12-26 發表
靜靜雞話你知吖,我住果層8個單位有4個BB剛出世
我都成日關心我嘅鄰居架,我驚佢會癲呀 ...
4個b?好熱鬧呀,熟絡左,bb可以一齊玩都幾好呀!有乜事大家都有個照應!

伯爵府

體諒下,雖然夜媽媽好嘈,bb媽媽都唔想,過來人,我個女出世晚晚扭,要扭抱,人都顛,唸起都驚。

水晶宮

確係BB要喊,真係唔關媽媽識唔識湊仔事...仲要係個個阿B性格都唔同,連喊既因由都唔同,,,

想當年我隻肥囝咪又係喊到入幼稚園都仲喊...喊完全係佢既搖籃曲.

連我都好唔明點解佢眼瞓又唔瞓,係都要扭一輪至瞓...(其實我都估佢係唔捨得瞓,但又堅眼瞓...矛盾-ed)

又要我晚晚做陪瞓,再細B啲時又要我抱住佢先瞓,未擺低佢,淨係我攰到對手或身體有少少傾斜咋,佢又嚟ready要喊...我頂吖...好彩佢依家唔喊咋!如果成十幾歲瞓覺都仲扭,我堅會打餅佢吖!!!

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:你真係以為bb係咁好相與,淨係食同睏???

原帖由 ~mAc~ 於 12-12-26 發表
你真係以為bb係咁好相與,淨係食同睏???

首頁
23456...9

尾頁

跳至