自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

ivy813 發表於 13-8-7 23:28
係搭小巴,我見到一個女人同一小妹妹&賓賓,之後有個女人行去個賓賓走左,之後兩個女人同小妹妹一起上車, ...

我本人唔覺得係打尖lor, 而且基本上好多人都會試過咁做, 雖然當自己見到人哋咁做就會好話有冇搞錯, 但如果係自己咁呢又會覺得係理所當然。不過都唔使要鬧人lor

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

晴B媽 發表於 13-8-7 23:12
巴士插一個半個冇乜影響,van仔得咁少位,插一個就分分鍾令後面果個要等下一班車,緊係

...
同意, 睇下坐咩車種~
<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

珍珠宮

回覆:排隊搭車問題

嚴格黎講算,有心排隊嘅咪一齊排後面,我都好憎人咁樣做,特別係放工時間,識人大哂咩

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+SMILE_CHINGB+於+13-08-07+發

原帖由 ivy813 於 13-08-07 發表
係搭小巴,我見到一個女人同一小妹妹&賓賓,之後有個女人行去個賓賓走左,之後兩個女人同小妹妹一起上車, ...
佢一個入一個出,人數無加,對後面排隊既無影響,咁就唔算打尖啦!

大宅

回覆 木土土 的帖子

都係打尖,因為通常一個工人或老人家係幫一家家庭成員排,見過老人家在隊頭,先來一對夫婦上車,跟住老人家繼續等,再來後生小小的家人。

珍珠宮

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實真係好睇對手,如果迪迪尼發生依d情況, 你估你地插唔插爆班B6

男爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

回覆 diamondwing 的帖子

好多人都係咁!!

葉子 是不會飛翔的翅膀
翅膀 是落在天上的葉子

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:想問下各位,如果有一個人先排緊隊等車,而

原帖由 ivy813 於 13-08-07 發表
想問下各位,如果有一個人先排緊隊等車,而有個朋友後來才到,之後有車到一起上車,點知跟住後面有個女人等 ...
之前有人投訴到某名校校長, 話個老師打尖 .

琥珀宮

引用:回覆+木土土+的帖子都係打尖,因為通常一個

原帖由 Goodhappy 於 13-08-08 發表
回覆 木土土 的帖子

都係打尖,因為通常一個工人或老人家係幫一家家庭成員排,見過老人家在隊頭,先來一對 ...
你講呢 d根本係zip人就黎就緊係打尖啦,我講個case係排隊人數不變,幾多人入就有幾多人出!

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

都會火火地, 但係無辦法la~ 人地係有人排梗ma~

珍珠宮

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

ivy813 發表於 13-8-7 23:30
1換1唔算啦

伯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章

ivy813 發表於 13-8-7 21:19
想問下各位,如果有一個人先排緊隊等車,而有個朋友後來才到,之後有車到一起上車,點知跟住後面有個女人等 ...
我覺得唔啱喎,如果要同朋友一齊上車,應該排先的那個人走去排後果個人的位置,否則就算打尖。不過個女人如要話人打尖,應該一見到佢地咁做就出聲,唔好等到上車前先話又狂鬧又影相....
其實睇吓咩人囉,例如係抱住BB的媽媽我會讓吓佢既,但實情真係打尖,讓你係人情,唔讓你係道理

伯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章

Sand8148 發表於 13-8-8 10:53
我本人唔覺得係打尖lor, 而且基本上好多人都會試過咁做, 雖然當自己見到人哋咁做就會好話有冇搞錯, 但如果 ...
我自己如果要咁做都會覺得唔好意思、希望人地見唔到、或者問吓人先... 因為真係算打尖

男爵府

一換一又真係唔算係打尖
人哋賓賓份人工可能包埋幫老細排隊呢

如果係攝多一個人落嚟就真係打尖喇
記者朋友們唔該勤力D出去搵料寫新聞,唔好上網QUOTE我D留言落報紙啦,唔該!

子爵府

引用:係打尖囉我覺得依種行為超黑人憎囉你地話1~

原帖由 queenieltt 於 13-08-08 發表

係打尖囉
我無留意係小巴

伯爵府

BK Milk勳章

我覺得一換一,人數無變無問題喎

男爵府

回覆:排隊搭車問題

我覺得係打尖。
去過美國大峽谷玩,景點之間要搭旅遊巴,有職員睇住排隊,搵人霸位排隊係唔比嘅,後來黎嘅人要去龍尾,想一齊就一齊再排過,真係超like呢個安排。

大宅

一定係打尖

比你插隊係人情,唔俾插係道理。

首頁

尾頁

跳至