夫婦情感

跳至

首頁
34567...12

尾頁

別墅

回覆:鍾意左第二個男人

咁快用\"愛“呢個字,,,你離婚先啦,唔好害你老公。

別墅

唔好將件事複雜化, 你企返出嚟睇件事就知, 你位朋友其實只想當你一個partner..

有d咩事佢又可以推返你去老公度, 唔需要諗長遠嘅事, 或許個男人一路鍾意你, 但你當年唔揀佢就有你嘅道理啦!

唔係話唔可以再鍾意人呀, 但你應該搞清楚d關係先, 否則對你老公不公平.

唔好為咗呢刻有人愛錫而行錯路.

大宅

愛上第二個男人,話自己老公係悶蛋,目的只係借視線,令自己行為合理化!鄙視你

男爵府

DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實可能只係過眼雲煙吧, 過後睇又係另一回事, 激情梗係吸引

子爵府

引用:Quote:原帖由 Bling11 於 14-07-22 發表唔

原帖由 PSiloveu 於 14-07-23 發表
首先,我見唔到,樓主係"因為"悶,"所以"要搵另一個男人,別把因果關係過度簡單化

其次,樓主只係話自 ...
\"我有老公,我同老公結左婚幾年,但他沒有情趣,從不制造驚喜令我開心,每次要我主動,但我的朋友比到甜蜜感覺我\"..... 係樓主自己將兩個男人作比較,自己話老公冇情趣,見到令一type 男人,個心外鶩。

侯爵府

你同第二個男人既感情系點,我地無從得知。
但你預左要為自己做過既事負責就OK啦

別墅

引用:Quote:原帖由 PSiloveu 於 14-07-23 發表首

原帖由 Bling11 於 14-07-23 發表
"我有老公,我同老公結左婚幾年,但他沒有情趣,從不制造驚喜令我開心,每次要我主動,但我的朋友比到甜蜜 ...
比較而已,不是因果關係吧?好明顯

別墅

引用:Quote:原帖由 PSiloveu 於 14-07-23 發表首

原帖由 Bling11 於 14-07-23 發表
"我有老公,我同老公結左婚幾年,但他沒有情趣,從不制造驚喜令我開心,每次要我主動,但我的朋友比到甜蜜 ...
我去a呢個地方後,覺得a呢個地方好好。
對比之下,香港又迫又嘈又污染。
咁可以話係兩者比較
但就不能簡單化為:
\"因為\"香港唔好,\"所以\"我喜歡a呢個地方
這是邏輯

禁止訪問

回覆:crystalcute 的帖子

大宅

你試下同佢講你離婚,叫佢娶你,睇下佢點反應?

複式洋房

要好好考慮清楚呀!!你要諗下你同佢的感情係咪真係深過你同你老公的.....

大宅

時間耐左一樣係會好似你依家婚姻咁架炸,有得避就避開佢唔好接觸。

侯爵府

根本就好小事,唔明點解大家講到咁嚴重。 
樓主,你呢個朋友係識左好耐?
其實男女性之間,係咪有純友誼?
我信有架。但有時候,大家都會有confused既時間。
但,大多少過一排就無嘢。
好少真係話會搞亂自己的家庭。
結左婚啫,唔駛當異性係大敵咁囉。
你呢刻覺得對佢有感覺,根本唔代表D乜。 
女人唔一定要有男人係身邊先叫幸福。
老公悶囉,咪講少兩句囉,自己搵朋友傾下偈囉。
呢個男人如果講明係當你朋友,咁你遲早都會死心架啦。
以前我有個異性朋友,都曾經大家感覺到有感覺。
但當我地愈來愈FD時,就覺得做朋友可能開心過做情人囉。
男女關係係好奇妙架。感覺同樣都係好奇妙。
話來就來,話走就走。
Take it easy 啦。

大宅

回覆:青青河邊草 的帖子

同個男人識左好耐,同佢好friend,咩都講,直到最近我地係whatsapp傾下近況知道大家都想人陪,而傾傾下出來見多左產生好感!

大宅

U really think careful. Don\'t make wrong decision because of one moment happy

大宅

引用:我最近被識了好耐的男性朋友吸引了,我愛上

原帖由 crystalcute 於 14-07-22 發表
我最近被識了好耐的男性朋友吸引了,我愛上了他,這幾天沒有見到他,很掛住他,但我有老公,我同老公結左婚 ...
好像糸你中2個男的,個男的有無講話中2你?

侯爵府

crystalcute 發表於 14-7-23 18:20
同個男人識左好耐,同佢好friend,咩都講,直到最近我地係whatsapp傾下近況知道大家都想人陪,而傾傾下出來 ...
個人經驗,你愈避佢,你係會愈掛住佢架,成日心思思又諗起佢。
反而,大方啲去面對佢,見到面傾偈,好朋友式咁談天說地,反令自己更覺得光明正大。
去到一個位,會覺得佢係知己良朋友,rather than係個自己鍾意既人添。
當然,你同你老公既闗係都係有影響既,但我睇你,你老公對你好嘛,其實通常咁都唔駛太擔心。
當你明確知道邊個先係同你一齊走落去既人,你就會識得處理。
過程唔好諗太多,愈諗得多愈會鑽牛角尖,愈會諗三諗四。
開心見誠去面對兩個男人啦。 
當然,我可以話,我性格係咁,我會咁處理,我係果D,係就係,唔係就唔係既人。
老公感受我會考慮,但唔會就晒佢。我只會做我覺得合理既事。 

大宅

回覆:DaiDaiBaby 的帖子

佢知我有老公,冇講

水晶宮

引用:我最近被識了好耐的男性朋友吸引了,我愛上

原帖由 crystalcute 於 14-07-22 發表
我最近被識了好耐的男性朋友吸引了,我愛上了他,這幾天沒有見到他,很掛住他,但我有老公,我同老公結左婚 ...
介紹你睇台劇犀利人妻,睇完你會識點做

禁止訪問

首頁
34567...12

尾頁

跳至