自由講場

跳至

首頁
34567...21

尾頁

公爵府

MommyPanel勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回

個收銀癲到咁,我一定報警

大宅

回覆:colourmix d職員惡到呢

真係第一次聽收錯錢唔可以退,仲要比人搶電話都要自己負全責

珊瑚宮

2024年龍年勳章

引用:我不留唔去厘間買,佢D貨感覺過期野多 +

原帖由 BonBonLin 於 15-12-09 發表
我不留唔去厘間買,佢D貨感覺過期野多
我同事就係買過過期野,間公司仲要死撐話冇過期,仲死都唔肯退錢,black list左

男爵府

回覆:applewingyi411 的帖子

嘩嬲到震

公爵府

MommyPanel勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回

回覆 applewingyi411 的帖子

間公司叫得佢即走,咁應該佢平時做野都幫唔到手果D啦我見過有公司幫D衰同事調鋪架JA

水晶宮

good_pig 發表於 15-12-9 11:11
其實如果唔係要比錢既野,我會拎返岀黎先比錢
正常係囉, 不過樓主大意咗又遇著個著火既

natjosejim    發表於 15-12-9 11:33

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 環保接龍勳章

肥格格 發表於 15-12-9 11:15
就憑一面之詞我唔會信個sales激動到搶人電話 樓主當時有無惡言相向?

我極少去依間野 因為sales比較態度 ...
Well said.
我認我小人,
留意到差價兩個字。

大宅

引用:Quote:原帖由+applewingyi411+於+15-12-09+

原帖由 enjoyeveryday 於 15-12-09 發表
樓主,就咁睇你應該負全責。在比錢前,如你攞起唔屬於這店的貨品,這件事就唔會發生。收銀員都係打份工,無 ...
樓主都有責任,但無理由無得退,個貨品又唔係佢地公司,個職員擺明係唔想煩!

翡翠宮

好媽媽勳章

搶電話、大力掉電話.....................

侯爵府

就算樓主擺咗件貨喺個籃到,咁個收銀每次do貨,唔使睇一睇㗎咩?哩個都係收銀嘅職責來㗎。

收多咗錢,仲要係件貨唔係佢公司嘅,就好應該要退。唔退嘅話,報警佢都要退啦!

男爵府

2018復活節勳章 貓狗褓姆

引用:就憑一面之詞我唔會信個sales激動到搶人電

原帖由 肥格格 於 15-12-09 發表
就憑一面之詞我唔會信個sales激動到搶人電話 樓主當時有無惡言相向?

我極少去依間野 因為sales比較態度 ...
同感!

侯爵府

仲要個價錢痴喺個條碼隔離,佢咁都do落去,個收錢擺明發雞盲加失職啦

珍珠宮

唔同公司嘅價錢bar code 都過到機lee間野真係

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:唔同公司嘅價錢bar code 都過到機lee間野真

原帖由 winifredwin 於 15-12-09 發表
真係唔曉, bar code 同款貨出廠時係咪一樣架?

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+kavenzou+於+15-12-09+發表個

原帖由 applewingyi411 於 15-12-09 發表
其實係我行埋去個收銀櫃到既時候,有另一個sales不斷叫我買其他野,而個收銀就一手拎左個購物籃去過機,當 ...
咁咪就係你冇危機意識囉,明知人地賣類似嘅嘢,入去前就應該自己收好,甚至如果買支卸妝時已經知道會去colourmix,就應該叫第一間係barcode貼返張貼紙,瓜田李下真係要避忌。

珍珠宮

2024年龍年勳章

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

applewingyi411 發表於 15-12-9 09:49
尋日去colourmix買野,一入到去有職員比左個購物籃我,我就將手上一本書同一支係另一間公司買既卸妝液放入 ...
一隻手拍唔響,會唔會樓主你話對方的態度都好差,令對方著火?
我覺得係一件好少既事,冇必要要攪到報警咁誇張,佢唔肯退錢可以搵經理幫手,可能佢職位未可以void單,你有道理的,一講就明白了。

magiee    發表於 15-12-10 08:31

子爵府

引用:Quote:原帖由 talktime 於 15-12-09 發表點

原帖由 applewingyi411 於 15-12-09 發表
當時冇諗過要真係報警,佢搶我電話果時我話要報警都係想佢放手,之後客戶服務員了解左件事打返比我,話果位 ...
咁攪笑,呢個情況即頭炒啦,仲等個職員自己辭職?我唔會信囉,樓主black list呢間野啦~

珍珠宮

引用:唔同公司嘅價錢bar+code+都過到機lee間野真

原帖由 winifredwin 於 15-12-09 發表
我無做過Sales,但好明顯個code係印係件貨到,係廠商編,吾係間舖自己編,所以就算吾同賣家,只要同款,個code都可能會一樣,咁點會過吾到機啫

好似我買嘅玩具車仔,淘寶買嘅台灣版同香港Sogo買嘅香港版個code係一樣架

子爵府

虎到金來勳章

嘩, 仲要大大力掉落收銀張枱度 <--- 我會報警話佢搶野及故意毁壞他人財物

咸蛋三寶飯    發表於 15-12-10 18:14

首頁
34567...21

尾頁

跳至