自由講場

跳至

首頁
34567...35

尾頁

子爵府

虎到金來勳章

你斷咁諗係冇用的, 縱使佢冇傷害bb, 但係bb面前打你難道沒有影响bb嗎? 報警唔係話一定要告佢, 係為你自己及bb鋪路, 你需要外界幫手的時候起碼有證明點解需要, 你要bb撫養權的話就必需要咁做, 唔通佢心情唔好就可以肆意咁打你?

子爵府

你一味驚係無用
等一陣大家都冷靜左
揾藉口抱bb走
有無得回娘家暫住?
呢啲時候最好揾屋企人幫手
無就揾朋友
之後再揾社署

珍珠宮

LJB 發表於 16-6-8 10:33
拉完係咪坐幾年就放?

如果佢坐幾年又好慘

報警,不是為了什麼坐幾多年;

而是為了你同BB現在的安全;

而是為了你離婚後一個有力証據BB要判俾你。

不要以為報警是什麼大事就害怕不去。

keroppi_pororo    發表於 16-6-8 10:40

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

LJB 發表於 16-6-8 10:33
拉完係咪坐幾年就放?

如果佢坐幾年又好慘

打就點都唔可以忍,唔好以為付出多D佢會改,好多案例都係打開就打,越打就越重手,已經唔可以再信任佢喇,果繼D!!!

大宅

引用:直覺覺得呢個post有問題。感覺樓主都唔係太

原帖由 galaxyjen 於 16-06-08 發表
直覺覺得呢個post有問題。感覺樓主都唔係太著急。如果真係緊急,應該速逃報警啦,仲係到問大家意見同慢慢覆 ...
sorry我好亂

我個世界今日之後完全反轉曬

我一時接受唔到

我又唔敢同家人講怕佢地擔心

bb依家佢抱住,我咩都唔敢做

我想有人陪下我

所以上黎搵你地

別墅

回覆樓主:

同佢講明,再動粗就報警!個個生活都有壓力,唔好攞屋企人發洩!無工就去揾,無錢就洗少d!你唔洗驚佢報仇,佢知你屋企人住邊,你都知佢屋企人住邊既!收拾好行装,再黎再既走!jm,努力呀!

大宅

引用:係佢面前認錯先啦!襯佢唔係屋企,先再執野

原帖由 芒果米池 於 16-06-08 發表
係佢面前認錯先啦!

襯佢唔係屋企,先再執野走!
我都覺得佢有情緒病

我唔知點講,中間大多事一時講唔清

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

回覆:我老公推我落sofa係咁搵野打我

報警啦,警察、社工會幫你

唔使諗佢會唔會坐監,坐監又會點,個制度會處理,又唔使諗以前又點點點,嗰D過去咗,已經煙消雲散

男爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 開心吸收勳章

個個JM叫你走, 報警, 你好似SKIP晒D留言咁, 淨係喺度問點解你老公咁對你, 我諗佢唔愛你囉, 咁對住一個唔愛你又打你既男人, 你係咪選擇留喺佢身邊丫?

大宅

引用:同佢講明,再動粗就報警!個個生活都有壓力,

原帖由 Happymorning 於 16-06-08 發表
同佢講明,再動粗就報警!個個生活都有壓力,唔好攞屋企人發洩!無工就去揾,無錢就洗少d!你唔洗驚佢報仇,佢知你 ...
好,多謝你

我一定會走同搵社工

報警我考慮緊

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

由樓主出post到而家都半個鐘, 樓主淨係不停問點算, jm叫你報警, 你又驚唔知報警後會點, 叫你帶埋個b走, 你又話你老公應該唔會傷害個b.....
其實你擔心你自己安全嗎?
你半小時不停上嚟問, 其他jm點答你都無用啦, 你乜都唔做, 淨係上bk不停問問問......

ABEIVY    發表於 16-6-8 11:03

大宅

你一路鑽牛角尖諗點解點解又有咩用?有答案又點?解決到問題咩?
你有個BB重要照顧,你作為母親,無時間再去怨天尤人,為左佢,堅強D去面對,想一個對BB對你自己最好嘅方法去解決啦。

侯爵府

好離譜

快d搵社工求救啦

大宅

引用:個個JM叫你走, 報警, 你好似SKIP晒D留言咁,

原帖由 stitch2012 於 16-06-08 發表
個個JM叫你走, 報警, 你好似SKIP晒D留言咁, 淨係喺度問點解你老公咁對你, 我諗佢唔愛你囉, 咁對住一個唔愛 ...
唔係,我有覆,不過無續個引用

我一定會走同搵社工,但我要等佢冷靜番先

依家佢湊緊bb,我去搶我驚佢又失控

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

LJB 發表於 16-6-8 10:38
sorry我好亂

我個世界今日之後完全反轉曬

係現實度搵社工同警察幫你啦,佢地有好多專業意見俾到你!!!

大宅

你呢個時侯係人生安全最重要, 唔係仲係頭諗誰是誰非, 你報警係最安全既做法, 唔係一陣佢唔止打你, 做出d更激既行為就大件事. 你既情況同憂慮, 可以慢慢同社工講, 佢地會俾d 專業意見, 你呢刻咁混亂, 唔好再諗咁多..你同bb安全要緊! 其他係次要既事,容後再慢慢商量.

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

引用:由樓主出post到而家都半個鐘,+樓主淨係不停

原帖由 uhtcl2006 於 16-06-08 發表
由樓主出post到而家都半個鐘, 樓主淨係不停問點算, jm叫你報警, 你又驚唔知報警後會點, 叫你帶埋個b走, 你 ...

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

著手搵托兒所同搵工
報警備案
搵社工
申請緩助
不要諗住靠男人, 此人靠不住
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

uhtcl2006 發表於 16-6-8 10:42
由樓主出post到而家都半個鐘, 樓主淨係不停問點算, jm叫你報警, 你又驚唔知報警後會點, 叫你帶埋個b走, 你 ...
AGREE!!!

大宅

引用:個個JM叫你走, 報警, 你好似SKIP晒D留言咁,

原帖由 stitch2012 於 16-06-08 發表
個個JM叫你走, 報警, 你好似SKIP晒D留言咁, 淨係喺度問點解你老公咁對你, 我諗佢唔愛你囉, 咁對住一個唔愛 ...
一齊生活左幾年既人,一句唔愛就打我

首頁
34567...35

尾頁

跳至