自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

aka6 發表於 16-7-26 01:31
我有個極品,係一對情侶,先交代一下兩人的背景先,兩個都係做助理,我估收入都係大約萬元多dd

首先,男主 ...

佢都只係得個講啫,有d實際上碌咭死充爛充就最恐怖

用戶要求終止服務

miffyumiffy 發表於 16-7-26 06:45
咁你又唔好睇小人地, 人地男友出錢又得, 父母出錢又得, 你點知咁多

我廿幾歲時打算買樓, 我由97一路 ...

真係冇睇少,睇得出佢死撐係因為佢講嘅野好空洞,根本唔似做過功課買樓,我再問多d諗住交流下就急轉話題,露底了。

我自己買樓都睇得耐過你
hey yo hey yo hey hey yo hey yo hey

子爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章

我有個極品,係一對情侶,先交代一下兩人的背景先,兩個都係做助理,我估收入都係大約萬元多dd

首先,男主 ...
佢玩緊大富翁啫.

唔好煩我    發表於 16-7-26 14:01

侯爵府

chelsea_meow 發表於 16-7-26 04:11
有幾位媽媽group朋友, 老公搵錢, 但周圍shopping⋯

咁唔代表充大頭鬼喎,可能老公搵到呢。

珍珠宮

Rice_bunny 發表於 16-7-26 07:29
有!
二世祖,三十到尾結婚到而家冇正式出去打過工!個個月問老豆拎零用!住大屋但cheap到爆,成日話冇錢 ...
呢種叫縮骨,5係充

大宅

我至鍾意聽“大頭鬼”講威水事

大宅

回覆樓主:

1。中學同學當時話自己男朋友係言承旭,又話幫明星set頭。。當時中5

2。男親戚,話個仔成日買靚紅酒比佢飲講到好似幾萬個啲,又教我爸咩係靚紅酒個樽係點,實情係1,2百當1,2萬咁飲。。
另外扮到咩都識咁,實情大家估到啦!

3。都係個個男親戚夫妻,講到啲仔女好錫佢地好孝順咁,實情係個女結左婚先同佢地講仲要唔話比其他親戚知(等人覺得未嫁收利是,又咁岩比我知),個仔拍拖寧願搬去女仔到住都唔願返屋企。。

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

首先,男主 ...

呢個好笑

水晶宮

首先,男主 ...

公屋vs 淺水灣, 落差好大下喎
佢唔係諗住抽唔到公屋, 去淺水灣露營呀?

珍珠宮

rex13 發表於 16-7-26 06:35
月入23萬嘅admin
我都想做呀!
人地話...萬23噃????冇人話23萬噃....

大宅

aka6 發表於 16-7-26 08:45
我地班朋友都有背後笑佢地有妄想症,咁我再加一個經典大笑話

話說唔知傾開d咩先,男主角就話女主 ...

嘩嘩嘩嘩!!!!jm你講既女主角咁似我身邊一位女性朋友既
佢又係連講英文既國家都示去過,前排終於去左次,就係fb大大聲話果度勾起曬佢d童年回憶出黎

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 yiupigpig 的帖子

好似冇喎~
<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

用戶要求終止服務

rex13 發表於 16-7-26 06:35
月入23萬嘅admin
我都想做呀!

萬23,not 23萬
hey yo hey yo hey hey yo hey yo hey

禁止訪問

用戶要求終止服務

不過講真,人大左身邊都唔見呢d人,反而扮窮的多。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

tonghomama 發表於 16-7-25 23:37
無, 個個禾幹冚珍珠就有!

公爵府

2024年龍年勳章

舊朋友既男朋友. 問我地如果佢地結婚, 俾意見去邊間5星酒店擺好. 之後朋友有左, 又話一定要去法國生, 請陪月. 又話要買大型屋苑大單位...

最後. 朋友係公立生, 無擺酒 (無$), 一家逼埋住女家公屋. 個男既仲爭人好多錢....我朋友真係無帶眼識人....

bik1229    發表於 16-7-26 23:46

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

有個長輩
話自己個女婿既老豆係大陸開廠既, GUCCI 都揾佢幫手生產
我地心諗係咪生產 A貨 ?
又話另一個女婿做大生意, 唔憂食, 特登買架新車車個孫返學
事實上佢地日日搭巴士
話個女買左層私樓, 有次我媽去佢提供既地址樓下度等
但個度附近只有居屋
仲有話自己屋企D 山珍海味塞到個櫃門都合唔埋, 俾個女生完補身
但事實係生完個孫, 一家只俾一張薑醋卷...
出來拎卷個餐飯仲要 AA制 

我地依家聽佢吹得多只當笑話咁聽 由佢

水晶宮

月光兔 發表於 16-7-26 12:45
識得個女, 老公(港人) 係大陸廠負責人, 老公只係個個月比兩萬全包(不用供樓) 勞都有7, 8 隻, 出入鐘意撘的 ...

唔止三十幾個雪球,仲免費送三十個毛球利息

珍珠宮

首先,男主 ...

佢哋天生一對

首頁

尾頁

跳至