自由講場

跳至

首頁
34567...20

尾頁

男爵府

回覆樓主:

應該之前有積怨,如果唔係唔會搞到報警。

左邊係A單位?咁啲鞋都算擺得整齊,起碼唔係放正b單位大門,睇得出盡可能避免影響到A單位。如果只係呢幾日先係咁都會忍下佢,但如果長期係咁就要提出問題解決下,但未必報警處理,行出行入面左左都好難頂。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

歡迎致電abc 發表於 17-2-5 17:02
b室又真係好似有小小唔啱
比著我有人開到聲我都會放返入屋

直情唔啱啦

男爵府

curryfishball 發表於 17-2-5 18:00
應該之前有積怨,如果唔係唔會搞到報警。

左邊係A單位?咁啲鞋都算擺得整齊,起碼唔係放正b單位大門,睇得 ...

其實今日都算放正,因為比較多,D鞋排隊咁打橫排係度
之前佢地有無積怨我就唔知,因為今日第一次聽到佢地嘈,但B室就經常都係咁樣好多人gathering

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

完全唔明點解要放出門口

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:Chowying 發表於 17-2-5 17:11 好奇

原帖由 sillykaka 於 17-02-05 發表
嘈左一輪,依家靜左

D鞋入左B屋
咁都好, 不過要警察泥先肯b室睇泥好惡吓

總有離別的時候

伯爵府

2018復活節勳章

回覆 sillykaka 的帖子

成日聚可能都已經噪到鄰居吧,依家大部份單位都要孖住,好心缺德B收斂下啦,做到咁衰

男爵府

講真耐唔耐一次(好似新年)一日半日。但如樓主所講都幾常gathering的話,我覺得b室唔岩,放返入自己屋,唔好咁自私

水晶宮

sillykaka 發表於 17-2-5 16:58
新年流流,A室同B室嘈交嘈到報警,差人上曬嚟都繼續嘈!

事緣就係因為B室日日都好多親友到訪,D鞋擺曬門口 ...

我都唔鍾意,應該call座頭處理,因為應該唔準放門口。

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

之前有JM教落:掉走某D鞋GE其中一隻

水晶宮

jpwy 發表於 17-2-5 18:11

成日聚可能都已經噪到鄰居吧,依家大部份單位都要孖住,好心缺德B收斂下啦,做到咁 ...

我住1層5伙,只有我家係單獨無貼隔離單位門口(都怕麻煩鄰居)!

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

子爵府

開心吸收勳章

右邊是A室?

男爵府

MommyPanel勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

brindlewin 發表於 17-2-5 17:03
我覺得一對都唔應該放,自家清潔但污糟公家地方係缺德行為
...
有d人仲會專登將鞋櫃放出面...

侯爵府

yustrike01 發表於 17-2-5 17:42
總有啲人迷信到令人煩

唔關迷唔迷信事,而係阻到人哋出入囉!

男爵府

msanubis 發表於 17-2-5 18:19

左邊(相入面正對的門口)

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

引用:阿b其實係好黑人憎。。。

原帖由 seaheart88 於 17-02-05 發表
阿b其實係好黑人憎。。。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

引用:阿b其實係好黑人憎。。。

原帖由 seaheart88 於 17-02-05 發表
阿b其實係好黑人憎。。。

侯爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 BK Milk勳章

(Samantha) 發表於 17-2-5 17:23
踢晒入Lift, 行個大運 遊lift河。

笑左

男爵府

B咁做法,好黑人憎

珍珠宮

sillykaka 發表於 17-2-5 16:58
新年流流,A室同B室嘈交嘈到報警,差人上曬嚟都繼續嘈!

事緣就係因為B室日日都好多親友到訪,D鞋擺曬門口 ...

鄰居太喜客,真係又嘈又多鞋,我之前鄰居都係好客一族,門口又係好多鞋,不過關係不差,我唔會出聲。

而家搬左,隔離屋低調好靜,耳根清淨不少。

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆:新年流流,鄰居嘈交嘈到報警!

B室好自私

首頁
34567...20

尾頁

跳至