自由講場

跳至

首頁
34567...10

尾頁

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

彤彤希希 發表於 19-7-16 14:50
我唔敢,會嚇死我仔

對住呢d, 唔使兇狠,嬉皮笑臉耍佢。
等佢地廢up完,叫佢地:排隊啦!
你若盛開, 蝴蝶便來!

男爵府

彤彤希希 發表於 19-7-16 14:50
我唔敢,會嚇死我仔

樓主好慘,希望你講完出嚟會舒服啲,唔好唔開心,仔仔知道你係為咗保護佢先咁嘅

別墅

tyyho1 發表於 19-7-16 13:53
回覆 彤彤希希 的帖子

最乞人憎就係呢種老人家... 恃老賣老... 其實樓主唔駛後悔... 你小朋友會長大... 遲 ...

無錯
我係小朋友面前都盡量理性處理問題,但對住唔理性既,唯有爆粗,我都唔想小朋友自己有道理但都要忍耐無道理既人

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

彤彤希希 發表於 19-7-16 14:30
佢第死都話有排(指住後面有瓦遮頭的地方),話我見到喎,重要6個都係老女人,我得一把口,個場面真係:igi ...

有幾樣做法,通常我會強調 個站牌係呢度唔喺嗰度, 所以你知唔知都冇關係, 我會叫佢哋鍾意就返返去嗰度排隊, 我唔會理佢喺嗰度排乜嘢, 同埋如果我 帶住仔女通常都會好貼住嗰個站牌 排隊, 防止人打尖, 不過六個都係好鬼煩, 你要好識得嗌交先

總有離別的時候

琥珀宮

小金名 發表於 19-7-16 14:51
我都會咁答

以前有個呀婆發癲:臭X
我:使唔使我介紹個醫生你睇?

你若盛開, 蝴蝶便來!

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Caleung 發表於 19-7-16 14:54
樓主好慘,希望你講完出嚟會舒服啲,唔好唔開心,仔仔知道你係為咗保護佢先咁嘅
...

講完出來,有各位jm明白,我已經舒服很多,只係一想起個場面,好肉酸,好修家

大宅

彤彤希希 發表於 19-7-16 13:48
後面D人話我點解你2個人排隊變8個,我答佢我唔識佢第,他們已沒有再出聲,只係班老女人鬧我話我見到佢有排 ...

你後面渣人正廢柴

水晶宮

Chowying 發表於 19-7-16 14:55
有幾樣做法,通常我會強調 個站牌係呢度唔喺嗰度, 所以你知唔知都冇關係, 我會叫佢哋鍾意就返返去嗰度排 ...

你真係講出重點,係6個都係好潑個d,我一人之力好難頂,後面d人完全唔敢出聲,就知佢第咩料

琥珀宮

彤彤希希 發表於 19-7-16 14:58
講完出來,有各位jm明白,我已經舒服很多,只係一想起個場面,好肉酸,好修家
...

let it go let it go
你若盛開, 蝴蝶便來!

水晶宮

triplebaby 發表於 19-7-16 15:00
你後面渣人正廢柴

個班老女人好潑,無人敢出聲

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

彤彤希希 發表於 19-7-16 15:02
個班老女人好潑,無人敢出聲

呢個情況如果多幾個人起哄大聲叫佢地收聲, 佢地會無咁過份 啲廢人恃老賣老確實賤格又討厭 算啦, 當一個機會解釋返俾小朋友知, 適當時候要反擊同因咩事咁嬲

男爵府

我發覺好多老人家都會打尖, 明明長長人龍排緊去洗手間, 上車, 搭電梯 , 都可以當睇唔到, 直行直過

象牙宮

cindyyu73 發表於 19-7-16 14:37
因為你鬧佢 佢一定話你蝦老人家

你笑住黎串佢~ 反而佢會唔覺得你係串緊佢
係!

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

我記得之前有人覆過,係咁回班人:「你啱啱喺嗰邊排隊,其實我琴晚係張床度已經排緊隊,乜你見唔到咩?」

對住呢啲似老賣老係唔會讓,越讓越惡

水晶宮

triplebaby 發表於 19-7-16 15:07
呢個情況如果多幾個人起哄大聲叫佢地收聲, 佢地會無咁過份 啲廢人恃老賣老確實賤格又討厭 ...

無人敢出聲

水晶宮

LittlePanda101 發表於 19-7-16 15:09
我記得之前有人覆過,係咁回班人:「你啱啱喺嗰邊排隊,其實我琴晚係張床度已經排緊隊,乜你見唔到咩?」
: ...

當時情況係點做,我都食哂,後面d人話我比佢打尖,班老女人話自己有排,我蝦老人家,點都死直

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

彤彤希希 發表於 19-7-16 13:30
排隊係社會秩序,唔係老就唔駛排隊,我講完後,竟然其中一個女人講粗口鬧我,你依種人小心生仔無屎忽,我 ...

響細路前面,又唔駛爆粗的

大宅

LittlePanda101 發表於 19-7-16 15:09
: ...

等我記低佢旁下身先

大宅

彤彤希希 發表於 19-7-16 13:50
係,我當時話佢第排隊係社會秩序,老一樣要排隊,怕曬就搭的士,點知比人鬧生仔無屎忽,我立即失左控
...

唔洗動氣 你笑住講 依個我個仔 你放心佢有屎忽 你都有 仲有隻鬼 叫屎忽鬼
不過我明嗰下真係好着

首頁
34567...10

尾頁

跳至