自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

lyh80115 發表於 23-4-30 08:39
華為鴻蒙都話佢保安勁架,睇人信唔信啫

華為新機只係無5G,用google有N種方法。而家華為玩家多 ...

我用緊p30 pro 想換,想問係你地講既國行貨係邊度買?咁買左返黎上淘宝搵人幫我裝番個Google 咁?

珍珠宮

玩具勳章

qpalzm 發表於 23-4-29 20:47
可考慮榮耀magic 5 pro

同樓主一樣有同樣煩惱。仲用緊mate 10。都考慮緊magic 5 pro,但無左leica鏡

伯爵府

chingnc 發表於 23-5-1 11:02
同樓主一樣有同樣煩惱。仲用緊mate 10。都考慮緊magic 5 pro,但無左leica鏡

要leica咁用小米13 ultra

翡翠宮

sukisky 發表於 23-5-1 10:51
我用緊p30 pro 想換,想問係你地講既國行貨係邊度買?咁買左返黎上淘宝搵人幫我裝番個Google 咁?
...

手機我都上京東買自營,一定係品牌旗艦店,網站直送香港,自取包埋郵。

新手先攞新人券:
https://u.jd.com/BdfdczG
https://u.jd.com/EdMXRhl

淘寶搜华为gms,睇下評價,搵間幫手做遠程安裝。
attach0/tmp/php3jHbLv
attach1/tmp/phpZrJr6e

男爵府

Betty媽咪 發表於 23-4-30 09:49
我用緊P30 其實好好用,但舊電開始唔襟用,心思思想換,但唔想6,7千換機,可能 honor 70啱budget.
我要求 ...

同我一樣,又係電問題,不過又未到好想好想換既心態

珍珠宮

玩具勳章

qpalzm 發表於 23-5-1 11:08
要leica咁用小米13 ultra

你真知我心 ,都有睇過呢部 但我對小米手機無咩好感,家人用後感麻麻,小型家電就差唔多都係小米

珍珠宮

茶走 發表於 23-5-1 11:27
同我一樣,又係電問題,不過又未到好想好想換既心態

可以上華為在旺角客服比少少$換新電

大宅

2024年龍年勳章

如果Honor 70 同小米13 lite, 係咪大家都會揀Honor? Thx

翡翠宮

tonglingi 發表於 23-5-1 12:14
如果Honor 70 同小米13 lite, 係咪大家都會揀Honor? Thx

同價位我買咗呢部努比亞Z50,¥2700人仔,係最平嘅高通8gen2手機。我買機一定揀旗艦CPU
attach0/tmp/phphKNWko
attach1/tmp/php3UhTom

大宅

chingnc 發表於 23-5-1 11:02
我反而唔太在意係咪Leica鏡,影相好就得,華為最新既機都無Leica,但影相都係好好。

我都係用開華為,對上一部係P30 Pro,之前都有考慮小米13 Pro有1" sensor + Leica鏡,但睇完人地實測唔係太鍾意佢既發色,本身有諗過等13 ultra再睇下點,但最後買左Magic 5 Pro,版面操作同華為好似。

伯爵府

請問如果老人家主要响屋企睇YouTube, 用下手機影相,Honor 邊部好呀?內地貨香港用有無咩特別野安裝或設定?

伯爵府

牛年勳章

tonglingi 發表於 23-5-1 12:14

我用緊華為P10 Lite, 如果要換機, 我會換 Honor 70

翡翠宮

9157 發表於 23-6-10 22:46
請問如果老人家主要响屋企睇YouTube, 用下手機影相,Honor 邊部好呀?內地貨香港用有無咩特別野安裝或設定 ...

屋企睇片買10寸平板唔錯呀

公爵府

2024年龍年勳章

9157 發表於 23-6-10 22:46
請問如果老人家主要响屋企睇YouTube, 用下手機影相,Honor 邊部好呀?內地貨香港用有無咩特別野安裝或設定 ...
老人家响屋企用手機睇youtube???
唔嫌細嗎?

伯爵府

凌陵綾 發表於 23-6-11 09:35
老人家响屋企用手機睇youtube???
唔嫌細嗎?
有部iPad 同Samsung pad,但佢仲意細啲攞住去邊就睇到邊,所以用電話睇多

翡翠宮

9157 發表於 23-6-11 11:42
有部iPad 同Samsung pad,但佢仲意細啲攞住去邊就睇到邊,所以用電話睇多

原來已經有平板,買手機budget多少?

伯爵府

lyh80115 發表於 23-6-11 16:30
原來已經有平板,買手機budget多少?
我預4000內,依家618見榮耀90都係2500人仔,以佢嘅用方應該夠用,但唔知依隻好唔好用,我自己用iPhones 對android無認識

伯爵府

2024年龍年勳章 2018父親節勳章

我用Honor 50Lite $1800 平靚正!!!

男爵府

awvn 發表於 23-6-11 16:45
我用Honor 50Lite $1800 平靚正!!!

舊電襟嗎

翡翠宮

9157 發表於 23-6-11 16:34
我預4000內,依家618見榮耀90都係2500人仔,以佢嘅用方應該夠用,但唔知依隻好唔好用,我自己用iPhones 對a ...

內地版榮耀反而好難裝google,仲難過華為。

用盡budget,睇下呢部有無興趣?有啲特色架,前置屏下鏡頭,真全屏;CPU高通最快嗰粒,超順;內置google框架,裝play store用得。
https://u.jd.com/1ij0oNC

我早前買咗平啲嘅Z50畀老婆大人,覺得玩得過。
attach0/tmp/phpve7ne1

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊