自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

kittylam 發表於 24-1-9 20:24
香港硬性搭檯先合理,係本土文化啊,好多人支持同體諒架,所以唔明佢有咩好「怒」 :hap ...

明白,最後4個人坐一枱,但冇人又大把空位都要人同自己坐,自己就一定說不

水晶宮

回覆樓主:

你可以請我走但自己有堅持(原则)的

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

brother4 發表於 24-1-9 20:28
明白,最後4個人坐一枱,但冇人又大把空位都要人同自己坐,自己就一定說不
...

你說不都冇用,好多人支持本土特色服務,不如對外宣傳一下,可能會吸引好多另類遊客黎體驗 !!

男爵府

D..D 發表於 24-1-9 18:58
應該講不滿強制搭枱

強呀,咁都知佢up 乜

[size=x-small]囡囡 出世~重

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

czl115 發表於 24-1-9 19:42
求翻譯

(4兄)自己一早到,剛剛入座4人枱,等待友人中,期間見全部顧客2人都是坐4人枱,因友人未到,不明為何每次入來的人,一定被安排坐4兄的枱,不論入來的是一人還是2人,

問:點解店員吾安排新入來的顧客坐其它4人枱,就算有空枱,都要安排其他人坐過來4兄的枱

因此4兄跟店員對罵一片,申報現塲不滿坐, 可能4兄樣子"淋善"

水晶宮

2024勳章

capricornbb 發表於 24-1-9 20:31
(4兄)自己一早到,剛剛入座4人枱,等待友人中,期間見全部顧客2人都是坐4人枱,因友人未到,不明為何每次入 ...

犀利
文言文都無咁難譯

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

czl115 發表於 24-1-9 20:37
犀利
文言文都無咁難譯

呢個po我笑咗1分鐘好有娛樂性

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

pomanlife 發表於 24-1-9 20:12
你咁講我好驚

我見到都好驚驚呀

珍珠宮

(4兄)自己一早到,剛剛入座4人枱,等待友人中,期間見全部顧客2人都是坐4人枱,因友人未到,不明為何每次入 ...

終於明白樓主想表達 d 乜。你好勁呀 Jm

珍珠宮

pomanlife 發表於 24-1-9 20:12
你咁講我好驚

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

lamlam0710 發表於 24-1-9 20:56
我見到都好驚驚呀

依家我都唔知點算

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

彩鑽殿

lamlam0710 發表於 24-1-9 20:58
終於明白樓主想表達 d 乜。你好勁呀 Jm

我都係睇左翻譯先明

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

pomanlife 發表於 24-1-9 21:09
依家我都唔知點算

用味精沖涼,阿膠人好似好怕味精 !!

伯爵府

回覆樓主:

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

tkop 發表於 24-1-9 19:24
我睇你篇野两三次都唔明仲怒

不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

不如叫膠霸請你做佢御用翻譯啦,佢啲post 真係睇死人,我真係完全想像唔到一個土生土長嘅中國人啲中文程度可以咁垃圾

珊瑚宮

講乜呀

彩鑽殿

kittylam 發表於 24-1-9 21:15
用味精沖涼,阿膠人好似好怕味精 !!

我屋企唔用味精添

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

brother4 發表於 24-1-9 18:54
自己早到剛入座4人枱,等人中,其間見全部2人坐4人,因未到每次入來的人一定安排自己坐的枱,不論一人定2人,點 ...

你有無同帶位講,你仲有人嚟?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊