跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 怪獸樂園 2 - 小怪獸2歲生日大"cute"晒

今晚重溫我地大肚時所留o既message,原來有d都幾攪笑!

時間過得真係好快,眨下眼小怪獸們已經2歲喇!

akwong 寫道:
今日返廣華聽機同覆診, 已經約左10月17日催生(不過要10月16日早上8點入院),唔知點解,有無媽媽係催生架,可唔可以話比我知個過程大約係點架!

謝謝!

襯家
哈哈!!!原來新抱仔同子韜本來係同年同月同日生架!!! :mrgreen:

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

1號:
你仲唔訓,變左隻大熊貓你就知!

大宅

一一B 寫道:
各位媽媽,

多謝大家關心呀!

我十五號入左廣華, 到十七號就生左bb出黎喇, o個兩日既等待係好辛苦, 條腰好似比千刀劈咁樣, 後尾開左三度之後, 醫生就幫我穿羊水勒 (好痛架!!), 我的小bbo係男仔, 順產, 3.18kg.

牛牛,睇到你果句「...千刀劈」我真係忍唔住笑左出黎!哈哈!

黎緊仲有得你捱喎~

大宅

曉晴 寫道:

谷奶係好痛架, 我剛出院o個晚就谷奶, 好硬,
於是用avent 手動pump奶, but pump 到少少,
約 1oz, 仲要pump 到好痛, 乳頭差d 抆唔到出黎呀...

雞雞
哇哈哈!果陣真係有咁誇張咩?話時話,你餵媽媽奶一直堅持到"阿門"2歲!!!真係好厲害呀!!!

我佬以為我short左!半夜3更自己對住個"monitor"響度爆笑...

男爵府

早晨呀~

驕,

你真係好鬼死得閒喎, 你quote 我o個段, 我仲好記得呢, 當時真係痛到我cc下, 訓又唔係, 坐又唔係.... :tongue:

呢胎希望唔駛痛咁耐~~ :-x

大宅

驕,
你真係好鬼c 無聊呀!

蓁蓁,
你點慶祝你的生日呀? 老公仔有冇送野比你呢!
怪獸ee 都祝你生日快樂, 美麗過人

adonis 返左一星期學了, 起初返學都冇喊, 反而這兩天就喊, 我一同佢穿片褲, 佢就扭來扭去, 唔肯穿, 一入到課室後, 就要我一齊同佢入去, 最後我緊係等佢唔發覺時走左出來, 而婆婆亦一同帶佢返學的, 婆婆也是溜出來的, 老師安撫一下就沒事了, 老師居然話佢在學校好乖, 唔扭計喎 ?-(

男爵府

雞,

adonis都幾叻仔喎~

大宅

雞雞 寫道:
驕,
你真係好鬼c 無聊呀!

大宅

4日後又上機喇!今次去5日!又要開始執行李lu...

大宅

驕,
你唔使執行李喇, 拎出黎又要放返入去, 執來執去咁煩
如果想搭你買D 野, 得唔得呢? 你好似係去台灣?

別墅

台灣??? Not Beijing?!!! :tongue:

曉晴 寫道:
驕,
你唔使執行李喇, 拎出黎又要放返入去, 執來執去咁煩
如果想搭你買D 野, 得唔得呢? 你好似係去台灣?

大宅

唔知呵, 佢去咁多地方, 我記得佢講過台灣咋

大宅

雞雞
早排咪去左台灣law...

黎緊我去北京呀!你有無野想買?駛唔駛帶隻北京填鴨返黎比你「吔」下咁?

騷騷
上次真係唔該晒你佬幫我問機票d野!如果早1日出發,我都仲可以買infant ticket 去同返唔駛補錢,不過我佬揀左17號飛,岩岩夠左2歲,所以今次子韜「扮」唔成嬰兒lu!哈哈!

別墅

What a pity!!!! You & 子韜 go there one day before to shopping law, then can enjoy the special offer ma!!!

小袓 寫道:
今次子韜「扮」唔成嬰兒lu!哈哈!

大宅

我真係比我佬激死!

頭先我佬自告奮勇話同子韜沖涼。跟住我見佢鬼鬼鼠鼠,拎左一袋野入洗手間(個袋印住玩狗城個logo)...當時我覺得有d奇架,但因為忙緊煲Notting Hill,所以無理佢。

跟住佢2個匿左入廁所足足半個鐘有多都唔出黎,期間仲不時傳出子韜o既尖叫聲同笑聲,於是,我咪入去"裝"下佢地攪咩law~點知...[size=x-large]原來我佬同子韜響入面玩緊水槍!!!仲攪到成個廁所都濕晒!我一入去,就比佢地追住狂fei!!!

我佬真係作死!買d咁o既野比個仔玩!

男爵府

我公司部腦瓜左柴, 有排你地o係daytime都見我唔到, 我真係o係公司"坐"左o係到, 做咩都唔成事呀!!

大宅

Hello!!

啱啱幫定殷執好書包, 佢聽日係第一日返學, 依家有d緊張, 唔知我今晚瞓唔瞓得著呢!!!!!

驕驕,

你佬咁有阿仔心, 真係抵錫!!!!

牛牛,

咁咪益晒你啦, 奉旨坐係到唔使做!!!

男爵府

貴,

祝定殷開學大吉~

如果坐o係到有得上網, 唔駛理公司野就話爽o者, 而家齋坐, 仲要幾廿萬樣野埋晒架, 我真係無眼睇lu.

大宅

貴貴
聽日定殷第1日返學,你會唔會感動都喊架? :-(

牛牛
o...公司電腦瓜左,咁幾時整返好?無得上bk,你咪去多d廁所蛇皇law!哈哈!再唔係,打比我吹下水都得!

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

1號:
你佬咁有心,買水槍俾子韜啊!佢地會玩水玩上癮架,有排煩!

貴:
定殷今日返學有無o咸啊,不過佢返左學,你就會舒服好多架喇!

首頁

尾頁

跳至