自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

BK Milk勳章

回覆:有無jm同媽咪住?點有勇氣搬出去?

睇左咁耐,我想講,樓主,如果你真係有心搬過去,可以叫你媽幫忙睇住兩個小朋友3個鐘,你拿拿淋過去做清潔先囉,第2日咪俾錢call貨van搬嘢過去咪得囉,點解你係要半夜三更先搬屋架,你又唔係唔知你c6收幾點

同埋,你c6又係騎騎呢呢既,老婆唔肯搬果時又打死都唔返上樓去飲酒,個老婆下定決心搬喇,又要驚唔夠錢用又呢樣又果樣(買酒錢,買電話錢都係番哂度啦)

仲有,點解有間屋係度又唔一早搬??我真係好想知間屋係咪租?咁樣嘥錢法,你兩個真係夠哂攪笑,夠哂合拍,我真係俾個叻你兩個

已刪除用户

引用:Quote:原帖由 yani8322 於 14-08-16 發表我

公爵府

唉, 生兒育女的擔子唔輕, 但又好多人無想清楚, 又或者為左其他自己的目的而生仔, 跟住只會父母又辛苦, 仔女又辛苦, 家人又辛苦, 係三輸的局面
所有事物,當你知道它不是真的時,它就不會令你痛苦。

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

天生一對,下不了決心做事

男爵府

引用:Quote:原帖由 seaheart88 於 14-08-14 發表

原帖由 yani8322 於 14-08-16 發表
佢話佢親戚都係咁,兩公婆揾食,比阿婆湊返學放學
叫我比多小小錢阿婆,叫佢湊返學唔得咩.....
咁阿婆表明 ...
你c6真係幾自私, 老人家一定老奉要幫你地湊仔架咩

無錢又唔幫手湊仔做家務, 點搬呀?

唔怪得樓主要咁依賴阿媽啦, 有個咁既老公

大宅

回覆 yani8322 的帖子

呢幾個月當實習囉~

大宅

好裙腳女FEEL

大宅

你c6未ready做爸爸!

樓主,你c6係咪一出世就俾屋企寵壞或者男家家庭唔算融洽? 你c6只係想逃避, 如果你配合的話, 只係要啲時間令佢成長 (當然你都要).

嗱嗱淋搵份工,幫輕下你頭家, 哩一刻無得理你阿媽話你寵唔寵, 你唯有向你阿媽果邊坦白, 你要返工支持你c6, 等佢放鬆個人先會肯面對屋企,先肯坐落尼同你傾未來.

有啲男人覺得佢的責任只係俾錢屋企養家,其餘事可以唔洗理,同女人對佢地的期望有差異. 可能你先生係哩種人. 暫時唔好要求佢做其他事先,幫輕咗佢先諗下一步.

大宅

引用:Quote:原帖由 懵仔魚 於 14-08-11 發表樓主

原帖由 yani8322 於 14-08-14 發表
唔好意思,呢排掛住不停上網揾工,所以無update
我有同老公講過,搬左後開支會大好多
因第時又要日日搭車送 ...
可以在你媽媽住個區找工作嗎?反正你要湊返學,細b又要去婆婆家,咁咪可以慳d時間?

禁止發言

引用:Quote:原帖由 dobbybabie 於 14-08-08 發表

洋房

樓主同你老公應該都比較年輕 一個未玩夠 一個中意痴媽咪既感覺。。。。
其實樓主試下搬出去先知你既擔心成唔成立 唔行出第一步係度杞人憂天 只因為你想太多

首頁

尾頁

跳至