自由講場

跳至

首頁
45678...14

尾頁

男爵府

回覆:講一d,你覺得自豪既事~一直想曬唔敢曬既事~

我一直覺得最自豪係我同我C6由開始啱啱識只係一個普通打工仔,十年間變成一間公司CEO。仲一直覺得佢有今日係因為我比佢既鼓勵同愛,所以佢好錫我,乜都比唒我。呢啲係我一直唔敢同人講,怕人話我唒命,不過我真是好自豪有個甘好又叻嘅C6!

sasa0208    發表於 14-3-11 08:34

子爵府

有呀,小女升上小一後默書測驗經常100分,第一次考試全班第一,全靠呀囡努力同我&C6背後支持。我好自豪有個咁乖咁叻嘅女,但唔會四圍曬。

男爵府

2018復活節勳章

- 細個有校草為我打交, 當我係女神
- 唔比心機讀書但成續還可以
- 我HONEY好錫我
- 我同我d ex 都做得返朋友
- 有好多錫我既好朋友
- 命水唔錯, 生命中都幾多貴人

男爵府

我有呀,只可喺呢度講:
1)大住肚考貨van棍波,一take pass
2) 皮膚算係咁啦,3x歳,但皮光肉滑,平時自己唔做facial or 少做mask,只係個零2個月去美容院做facial,但好多人都讚皮膚好,問我係咪有化妝(我平時一定素顏,只係工作需要先會化淡妝)
3) 大肚時肥左差不多50磅,喺冇減肥冇節食下瘦返哂,而家仲瘦過以前,不過我係肥底,望落仲有少少肥
4)工作關係要飛來飛去,但堅持餵人奶到13個月,呢樣我好自豪架
5)工作上次次會同不同人合作,好多時會俾上司或上上司讚我勤力,我已經好滿足啦

sweetieyuki    發表於 14-3-11 15:17
KT0603  妳懂感恩,一定是個快活人  發表於 14-3-11 10:14

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我21歲就生咗個女,好感恩亞女好多時都被人讚乖,令我覺得好安慰。今年小三轉校仲拎咗操行獎,全班考第一,雖然唔係名校,但我覺得好自豪,不過無周圍同人講,只有家人同好朋友知。

大宅

今年24歲,已經去左全世界16%既國家旅行。

平時勁少行山,但有幸爬上過喜馬拉雅山abc,都4千幾米高,真係自己咩住行李一步一步行上去。到達果陣,好想喊同大叫!哈哈

係外蒙古既黃昏下,同蒙古人策馬奔騰!靚到爆!

送一張4千幾米既喜馬拉雅山相

cattz288    發表於 14-3-13 00:16
koalababa    發表於 14-3-12 16:26
meow_day    發表於 14-3-12 14:11
Kitkit902    發表於 14-3-12 04:30
Argubay    發表於 14-3-11 09:11
sasa0208    發表於 14-3-11 08:35
nyfng  厲害!  發表於 14-3-11 03:57
小寶貝兒    發表於 14-3-10 22:10

子爵府

開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:有無人同我一樣?有d一直自己覺得引以為傲

原帖由 fi_ni1029 於 14-03-10 發表
有無人同我一樣?有d一直自己覺得引以為傲既事,但因為怕朋友唔知點諗,或者朋友甚至老公,都覺得無咩大不 ...

子爵府

開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我有呀,只可喺呢度講:+1)大住肚考貨van

原帖由 Cheetos 於 14-03-10 發表
我有呀,只可喺呢度講:
1)大住肚考貨van棍波,一take pass
2) 皮膚算係咁啦,3x歳,但皮光肉滑 ...

公爵府

有無人同我一樣?有d一直自己覺得引以為傲既事,但因為怕朋友唔知點諗,或者朋友甚至老公,都覺得無咩大不 ...
我依兩年年薪過了六十萬!主要因為bonus 有六位數
作為非管理層,其實我覺得好多,一直唔敢同人講,包括C6

cattz288    發表於 14-3-13 00:17
sweetieyuki  勁  發表於 14-3-11 15:18

大宅

自豪係靠自已入到投行,年年有6位數花紅,但係生完仔成日想辭工湊仔。

子爵府

我最自豪係有個好好嘅老公同埋個仔錫

如對本人內容有意見, 不喜勿插!!! 謝謝!!!

男爵府

1) 我好懶散,讀書吾叻但夠運,一直順利讀完master。但因為怕辛苦,有大行有offer 吾做,打份hea 工
2) 我吾令,但生左個公認好靚既女!佢係我既無敵改良版!

家龍mA  無敵改良版  發表於 14-3-11 02:38

男爵府

有呀,當年係全班第一個考到專業資格,同埋曾經同人夾份自資出咗本旅遊書

KT0603  正  發表於 14-3-11 10:32

珍珠宮

引用:最曬係嫁到個事業有成既男人,係公司係高層

原帖由 sos... 於 14-03-10 發表
最曬係嫁到個事業有成既男人,係公司係高層,係屋企就係小男人,乜都聽哂我話

...

大宅

hashtag影視迷勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

阿仔小一無學校收,waiting 先入到 ⋯ 幾年後⋯ 英文跳班、中文同數學都入左精英小組,入樂團、做 prefect。今日校長俾獎狀時認得佢,同佢講:又係你呀!

我最成功嘅 project!

KT0603  正  發表於 14-3-11 10:16
Argubay    發表於 14-3-11 09:11

伯爵府

好好睇

我又講,daddy一個搵錢,四個人使,有兩個物業,由細到大一有假期就會帶我地去旅行四圍見識父母都我哋有求必應但係自覺無寵壞
補習個小朋友成績進步,數學比賽拎獎
身邊朋友都可以keep好耐,同埋好感恩通常佢哋都好好

男爵府

中學時期,拍過好些平面同電視廣告,最後因為一位哥哥的說話,我決定繼續學業,放棄踏進娛樂圈的機會。

萬幸真的離開了,否則便沒有今天的我,這位哥哥也不會成為了我的老公。

這個明智的決定,令我感到無比自豪。

KT0603  原來另有目的;)  發表於 14-3-11 10:17
sfmeow  佢將你私有化 hehe :p  發表於 14-3-10 19:06
If you don't like me and still watch everything I do.

Bitch you're a fan!!!!

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

讀小學係大會堂開兩次畫展,讀大學係大學開畫展、有畫商請我簽合約畫畫,每月三張,每張300-500 美金,當年三個鐘就畫一張畫,可惜父母灌輸畫畫=乞食,所以我拒絕左。雖然我讀野雞大學,成續都入到dean\'s list。 不過父母無理無同我去畫展、無去我畢業禮。 早前搬屋個6 係storage 搵到我當年既畫,不停鼓勵我畫番畫,我仲未有信心。

另外就係我自己一個係海外準備晒香港既婚禮

養隻貓個時隻貓已經八歲,宜家仲聽話過狗,會跟出跟入。

gugulimy  支持你畫返畫,我自己都係早兩年開始學油畫。  發表於 14-3-13 00:24
KT0603  我都感恩,家有一對老猫,17,14歲了,又係乖過跟尾狗!;)  發表於 14-3-11 10:34
sasa0208    發表於 14-3-11 08:36
greetings  Why 連父母都唔支持又開到畫展?  發表於 14-3-10 22:38
小寶貝兒  我都好鐘意畫畫, 夢想有日可以係屋企整返間畫室~  發表於 14-3-10 22:13
奶粉B  我都中意畫畫 大家一齊交流!  發表於 14-3-10 21:29
mimimy  我都好鐘意畫畫,支持你繼續畫畫  發表於 14-3-10 19:52

大宅

嘩……想講好耐啦~
我皮膚個個都讚我又白,無毛孔,曬極都唔黑,不過係有雀斑,太白無辦法一定有!
我嘅朋友都唔鐘意同我影相,因為我太白啦顯到佢地好黑

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

自出嚟做野開始,知慳識儉
儲到啲錢買外幣投資
買到間細細地嘅蝸居,供咗八年供完。

首頁
45678...14

尾頁

跳至