自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆:校服公司品質劣評

維記 - 次次話度身訂造,次次都有問題。

夏天白恤衫白西褲是兩種白色。訂腰帶又比唔啱 size的。 冬季恤衫又扣唔到最顶果粒鈕,分明比細左。次次都要親身再去換。好煩。

男爵府

畀面勳章

今年小二今年學校轉左維記,轉埋款式,去唯記比件12碼我話最細,睇到佢d料薄到透
即刻落去北角馬寶道買過件淨白恤,
d料都差成皮

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

死咯…攪到我唔敢洗阿女條裙添
夏季裙真係好硬,硬到好似漿完咁,成日熨半鐘先熨得掂

伯爵府

牛年勳章

小學用維多X, D料同SIZE真係差 , 條褲個牌可以係人地公司名,褲頭橡筋鬆,好似二手咁

中學用豐昌X,暫時無咩問題

仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

公爵府

引用:同意得金輪最好, 可惜無我女校服賣

原帖由 kitbebe 於 15-11-19 發表
同意得金輪最好, 可惜無我女校服賣

水晶宮

金綸叫好D,比起之前都差咗

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

男爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

幫亞女系豐x順買了條棉質開义底裙,洗完where晒,個义位扭轉晒,後來再在金錀買,同樣棉質同樣用機洗,金錀那條完全無事

子爵府

引用:同意得金輪最好, 可惜無我女校服賣

原帖由 kitbebe 於 15-11-19 發表
同意得金輪最好, 可惜無我女校服賣
係,金倫校服質素好好,職員態度都很好,茘枝角有一間叫寶X 專做冷外套,運動服,職員和質料真係差到佢第一無人第二,外套,長褲洗一兩次已退色,運動服易起毛頭不在話,上親去,職員次次都好話d家長,人哋走埋係背後都继續駡,類似話買得大,d人唔化等……,我自己會每年買兩套, 主因太快殘,我唔會預大,咁買前都要度小朋友乜Size, ,佢哋已方死你要買大個碼咁,已開始嚟料被罰話,其實這間學校好多中產媽咪,都唔係慳果種,有d就算預大少少都ok吖,好多家長費事潑婦駡街咁對鬧,真係好谷鬼氣,次次都好受氣,唔係學校指定,真唔想去這間X霖,如果有其他選擇真貴貴都轉

大宅

畀面勳章

維多利x最差,離哂譜同一款恤衫,可以兩種顏色同兩種質料,叫佢換話無哂size,算數,著咗1年cut咗校徽去金綸配恤衫,質料好好多,宜家將舊校徽拎去金綸車埋仲好。豐xx宜家都好咗,但最好係金綸。

子爵府

好媽媽勳章

回覆:@Ting@ 的帖子

豐昌順買過一套運動衫,料差,cutting怪,好窄好長,著到成隻臘腸狗咁。維多利亞暫時無乜大問題。早兩年學校叫買合眾,我又覺得幾好。金鑰都買過,料靚啲,但啲阿姐嘴臉最衰,想買大少少,即俾説話你聽。佢幫你度身買冷外套,就俾件好貼身,兩個月就唔啱嘅你。

子爵府

醒目開學勳章

我試過在維多XX買條校褲,褲袋入面有條用過既紙巾。

大宅

幼稚園校服係金綸,洗三年都仲見得下人,上咗小學冇得揀,指定豐XX,質地差到冇朋友,夏季校服一季就又where又縮水,冬季條運動褲先一流,上年我仔全新買6條,全部膝頭位穿窿,最勁係第一日著即穿

珍珠宮

2018復活節勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章

引用:Quote:原帖由+@Ting@+於+15-11-19+發表大家

原帖由 淘寶 於 15-11-19 發表
其實有冇人用過金龍? 都好近金輪架

我以前讀書係個度買, 但啲阿姐真係好無禮貌
直情唔憂做個隻D料又差,一年級買完就問過學校點解搵間咁ge校服商

子爵府

維多利亞真心差,畢業袍要系佢到租,件袍冇左粒鈕當冇事,要我即場爆佢鑊金先同我釘番 仲好意思問我想點丫!

男爵府

引用:Quote:原帖由 @Ting@ 於 15-11-19 發表大家

原帖由 super~mama 於 15-11-19 發表
點止咁吖,我用xx 豐,D 衫既質地硬到紙皮咁,件冬恤頸位扣埋左同吊頸冇分別,大一個碼就長得濟(利申:我仔 ...
以差黎做標準.....

大宅

引用:Quote:susi1024169 發表於 15-11-19 13:01

原帖由 Ronnym 於 15-11-19 發表
金錀...D STAFFS... 服務差呢.... 買野既仲要受返佢地氣轉頭.....
無計啦,排住隊賣,如果你買一件半件,唔想做你生意㗎。

大宅

我細個果陣都係著豐昌順校服,媽咪話麻麻地。我個仔依家著維多利亞直頭係差,件校䄛質地又硬,拉鏈又易壞!

侯爵府

維記: size不知所謂, 恤衫,褲的比例完全不準! 件校褸可能可以由一年級著到六年級, 明明要求要合身d 服務態度仲要好差, 好似佢施捨d家長咁仲夠膽話自己做左2x年無人投訴做2x年d 品質水準咁樣, 真係好意思仲講出來

男爵府

學校以前用金綸,質地真是好,後來轉咗豐昌順,明顯品質差咗一大截!校服洗幾次,已經開始走樣!

珍珠宮

畀面勳章

一直都是金鑰

首頁

尾頁

跳至