自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

如果為安穩生活; 唔想放棄現有自己生活水平, 咪留.
咩跟得夫人, 我聽到都打冷陣, 你無其他野做; 一日'目及'住佢? totally no live?
佢要滾, 點會搵唔到時間?

一個人口講點愛你; 都無用; 立體去睇佢; 佢根本係一個PK, 我完全無辦法理解點可以對自己仔女不聞不問; 而你又可以對前事視而不見; 佢話佢愛我, 佢話佢會負責我生活就得; 佢係葉繼歡都無所謂...真係'路係自己簡.....'

問佢拎錢啦, 叫佢買樓比你; 佢可以唔理自己仔女, 仍有朝一日亦可以唔理你; 你想維持而家既水平; 就要而家拎定未來幾十年既錢.

公爵府

elong 發表於 16-11-24 22:52
簡單講返之前嘅事
老公向澳門工作澳門住,
知道左向澳門有女人同居,

唔好話俾我睇死佢一定會返去小三身邊 俾我一定離 不過我知你對佢仲未死心 所以比多一段時間自己令自己死心先再離婚吧

伯爵府

+3金熱血

簡單講返之前嘅事
老公向澳門工作澳門住,

你都唔愛你老公,不如找另一個爸爸畀個仔吧

珍珠宮

簡單講返之前嘅事
老公向澳門工作澳門住,
如果離婚你生活到, 同個仔可以支持現在有既生活, 不如放手, 由佢, 但同佢講明, 每個月見兒2次

受傷了, 不能不停在傷口灑鹽, 女人要自強

我唔信無左男人, 活不下去

所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

珍珠宮

男人真係貪心...

小三係咁重要, 咁就離婚啦.
點解又要拖住兩頭住家??

3個大人一個細路4個人都唔開心...
好自私...

伯爵府

elong 發表於 16-11-24 23:46
無同時間嘅阿四,
佢係不同時期分別不同女人,
即散左一個,又搵一個
jm,其實你有兩條路,兩條路都好清晰、顯而易見,只係睇你點揀。

一條係唔離婚,留喺佢身邊,但佢一定會不斷會有女人,你個假設必須要係咁,因為好明顯你老公就一個咁嘅人,戀愛或性上癮,你揀得呢條路一定要隻眼開隻眼閉,set 底線,但你一定要忍到佢係會有女人。可能你個條件只係要佢盡返老豆嘅責任,同埋比面你,唔好玩到唔識返屋企。

第二條路係離婚,但你預咗佢一定唔會再理個仔,你個仔只會有媽媽,唔會有爸爸。好明顯佢唔緊張自己嘅骨肉,前車已可鑑得好清楚,你唔應該有任何期望。揀得呢條路,你預咗獨力撫養個仔,可能經濟上佢仲會負擔,但父愛嗎?你死咗條心吧。

兩條路,無完美,有得就有失,人生就係咁。

子爵府

畀面勳章

照你咁講佢似係, 睇下邊邊可以挽救然後就是但要一邊, 邊邊都冇所謂。不過我覺得facebook set pricate 既post , 之後只tag 一個人得佢睇倒我覺得冇問題, 因為我自己都係咁。 我會想share 野比某個人睇 , 但我唔想比其他人睇倒我對呢方面既post有興趣, 同埋d人多數唔會like 同留言, 同埋我主要想facebook 係share我既相多d, 所以多數share post 時會較private 然後只tag想比佢睇既朋友, 當係好似send 篇文章比佢睇咁..... 不過既然要選擇, 離婚後佢比錢繼續養你, 我覺得我會選擇離婚, 最主要係佢肯比錢養你同埋個仔, 至於佢鍾意搞女人既, 佢可以繼續, 況且佢不斷同小三拖拖拉拉咁, 遲早又比你發現多次, 所以早走早著。
***請勿於辨工時間內開PO分享美食(由其係食飯後、放工前)***

伯爵府

mini1204 發表於 16-11-25 10:06
如果為安穩生活; 唔想放棄現有自己生活水平, 咪留.
咩跟得夫人, 我聽到都打冷陣, 你無其他野做; 一日'目及' ...
係啦, 橫睇掂睇, 佢老公都係一個X街, 點解樓主一開始仲會嫁佢...
1. 離婚都唔睇下啲仔女, 根本就衰, 親生骨肉都唔理
2. 個仔未滿月就搬走, 講真, 就算佢無小三, 我都接受唔到

講直啲, 未離婚佢都已經唔理你個仔啦, 離咗婚仲駛講
其實佢經歷過兩次婚姻失敗, 一定唔會全部都係佢前妻問題吧, 你同佢一齊前有無了解過?

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

anniellm 發表於 16-11-25 11:04
係啦, 橫睇掂睇, 佢老公都係一個X街, 點解樓主一開始仲會嫁佢...
1. 離婚都唔睇下啲仔女, 根本就衰, 親生骨 ...

為錢。為有人包養。

公爵府

2024年龍年勳章

anniellm 發表於 16-11-25 11:04
1. 離婚都唔睇下啲仔女, 根本就衰, 親生骨 ...

我覺得宜家講呢D都太遲啦. 不如向前看吧!

現實去睇, 樓主已經講左層樓係租既. 樓主就算出去打工, 一個人都唔可以租樓養家. 樓主老公, 離婚都好大可能唔俾/ 俾唔到贍養費. 我覺得, 呢D男人, 就算樓主一時唔離婚, 個男人都唔會專一, 或者耐左係個男人想離都唔出奇. 咁唯一出路, 係樓主自己要自強, 唔離婚住, 首先要去搵工, 仔仔如有屋企人幫忙照顧就最好. 有工作, 個人忙一些, 自己儲蓄為將來離婚自立做好準備.

伯爵府

Yibu 發表於 16-11-25 11:35
我覺得宜家講呢D都太遲啦. 不如向前看吧!

現實去睇, 樓主已經講左層樓係租既. 樓主就算出去打工, 一個人 ...
睇樓主既post, 似乎佢係諗住靠贍養費生活, 仲覺得佢老公一定會比&比得多.

其實樓主真係要為自己同個仔打算下, 佢老公根本靠唔住, 贍養費邊個夠膽保證佢老公會比一世?
就算唔離婚住, 都要搵工, 起碼自己有獨立經濟能力先

男爵府

elong 發表於 16-11-24 23:06
剛剛20個月大渣。
佢未滿月,爸爸已去澳門,
好少相處又唔係一齊生活,

已經離過兩次婚!!!呢d男人嫁得落?
査實你之前知佢離咁多次婚嘛?咩原因離,同仔女點相處你之前清楚嘛?

子爵府

其實你講離婚又點,講足三次都未離,個男人睇死你唔會走繼續搵第三者,就算真係離婚又點,咁咪離婚囉....佢橫掂都離過兩次,唔爭在離第三次,佢根本視離婚如無物!

你想知唔離婚會點睇兩位前妻就知啦,咪就係拖到自己忍無可忍最終離婚,你想知離婚之後佢會點對你同小朋友,睇兩位前妻就知啦!根本呢種人係已經去到病態,明知偷野已經坐過監都照偷,偷食離過婚都照偷,因為佢只想偷滿足自己「偷」既欲望!你永遠無可能改變到佢!

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

nsychristy 發表於 16-11-25 08:49
佢個個都唔愛,總之要有個女人在身邊
你要佢斷左一邊先,然後盡 cap 左佢水先
幾時頂唔住再爆鑊就理得佢
cap水?

睇樓主d post,佢老公應該收入唔錯,但都好大洗
香港租住離島村屋,估計無物業
佢早幾個post先話小三要倒貼 (有可能係假)
所以keep住有生活費應該ok (如果男的唔反口)
但要呢個moment cap好多水就應該好難

翡翠宮

減齡達人勳章

引用:Quote:florapang0426 發表於 16-11-24 22:5

原帖由 elong 於 16-11-24 發表
剛剛20個月大渣。
佢未滿月,爸爸已去澳門,
好少相處又唔係一齊生活,
20個月大對爸爸冇乜感情亦冇乜記憶,我覺得如果你已決定離婚(離唔離我唔比意見啦),唔需要擔心仔仔,反而依家係好時機,再拖到三四歲,小朋友對爸爸感情深左,仲痛苦!

珍珠宮

伊芙蓮 發表於 16-11-25 12:03
cap水?

睇樓主d post,佢老公應該收入唔錯,但都好大洗

咁牙。。。咁唯有唔離婚,或者自己搵工

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

nsychristy 發表於 16-11-25 12:16
咁牙。。。咁唯有唔離婚,或者自己搵工
樓主婚前收入應該都唔高
佢之前都有講過,就算家陣出去搵工,
都無信心份糧可以應付屋租、養仔、養4隻貓、外傭etc...

男爵府

elong 發表於 16-11-24 23:18
支簽嘅内容
直情話佢好談花柳,
照字面都真係好似講緊我件事。

咁你不如過埋今年,明年立春後再求多次簽睇下講咩啦
如果你都信命理既,同你講下,有些男人既命格係桃花好重,呢d天性風流,都好難改,而越有錢就會越風流,有些無錢都一樣會,至於會否影響婚姻就要睇行既大運係點,如果只係一兩個十年運,行完之後可能會修身養性既,另外都要睇你既命盤同佢夾唔夾,同埋你係行緊咩運,就好似阿呂小姐咁,行緊剋夫運,所做既野都不利自己,而甘小姐夫宮較好,行既運夫緣都重過佢,咁自然係贏家,其實感覺你老公係重視你多d,但就唔知佢將來會否再犯

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

呢D洗腳唔抹腳自命風流情種既男人, 一日未爛J, 一日都仲會滾落去。
到處留情都算, 仲留咩種?
生完可以完全唔探望唔理既, 呢D算係咩人類?
膽養費一向冇保證, 佢唔俾追佢告佢都費時失事。
佢捨得花錢喺你身上, 你就將呢D錢儲起佢, 儲到自己夠能力先走。
唔係叫你忍佢, 要俾時間自己準備。

你若盛開, 蝴蝶便來!

大宅

佢以前生嗰d都唔睇 會睇你生嗰個? 你咪傻啦!呢d男人你要嚟做咩?趁後生搵過個啦!

首頁

尾頁

跳至