自由講場

跳至

首頁
45678...10

尾頁

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Ashleycorina 發表於 17-8-28 15:27
呢間我食過,地膽介紹,都好食。但d人係勁串,態度都幾衰。我就時運高無俾佢串過,但每次都見佢地串人串到 ...

我就覺得好一般

我成日去路德圍食嘢

呢間嘢我只去過一次就已經無諗過再去

講食粉

佢個頭有幾間粉面店

就係唔鍾意呢間

水晶宮

回覆樓主:

人家寫明寫白,唔係唔識字哇?

珍珠宮

好媽媽勳章

colormama 發表於 17-8-28 16:21
我反而好怕呢d設每位最低消費嘅地方, 未結婚前1個人又有咩所謂, 食夠比錢就得。

生咗小朋友我都避開有d地 ...

無錯!我都吾喜歡呢d串串貢嘅鋪頭,只想賺盡一分一毫,絲毫社會責任都不想負,錢揾得曬嗎?發財都要立品,不然遲早打回原形

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

cinda72. 發表於 17-8-28 17:08

咪係,真心反感!而家香港好多家長話有小朋友就包容包容,講大堆野咪又係歪理!

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

以佢既羅緝,租貴你可以唔租既姐,或者租第2度大啲平啲鋪,咁得2個人叫多個麵係咪可以霸多個位唔俾人座?
好食既又食得開心咪嗌多啲囉!食唔哂仲要夾硬叫多野食,如果係我會即時起身走人!

男爵府

回覆樓主

咁我撐食店,我個仔bb果陣我真係無帶過佢去食呢啲粉麵檔,明知人哋真係一張櫈計一個人,自己帶bb去就算人哋唔出聲話你,你見到d人等位、搭枱、食完急住走換下一個,你自己都唔好意思霸住個位啦,如果真係要食嘅,咪叫多碟嘢囉,香港太多人覺得自己係客就係上帝,乜都佢啱曬

珍珠宮

回覆樓主:

自從有小朋友後已經好少幫襯茶餐廳,一來坐得唔舒服,二來唔多啱小朋友嘅口味

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

回覆樓主:

叫碗粉2份食,剪剪剪追住餵見唔少呀我係老細至憎

呢間我食過仲等人坐左好耐冇事,幾好食

大宅

meko~ 發表於 17-8-28 19:32
叫碗粉2份食,剪剪剪追住餵見唔少呀我係老細至憎

呢間我食過仲等人坐左好耐冇事,幾好食

真係講得好岩 剪剪剪追追追

子爵府

小金名 發表於 17-8-28 17:26
係人鋪頭唔食得外來野係常識⋯ 個個入黎都食餅仲得了⋯

咁有時小朋友扭計,我無理由俾粒星星餅安撫佢都話外來食物呀?去四季都唔會有人喝你啦,係哩啲小店懶臭串一啲人情味都無

公爵府

回覆樓主:

係邊架!唔敢去囉

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

laisausau 發表於 17-8-28 16:48
你囡囡一定乖乖好可愛,我出街食野第一步入食店,要阿女大大聲叫d叔叔姨姨,出名串到爆 ...

我覺得佢好曵!不過佢成日都主動同人 Hello~、Thank you、唔該晒..... 成日想撩人講嘢!

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

wingyan008 發表於 17-8-28 16:54
好多年前開過食店,試過一家四口(兩大一小童一b)坐四人枱仲有bb車,入來食一碗$20飯,作為店家真的無語問 ...

哩D...... 我真係做唔出!

珍珠宮

bigyanb 發表於 17-8-28 17:13
上次4大一細塞個酸菜比個Bb,又唔知原來20蚊一個,係我表姐㨂埋D咁嘅嘢,貴夾唔飽,冇下次
...

試過有晚去小西灣某酒樓食飯!我地4大1細 (3歲),人地開茶開咭果位問我,我答5位,佢問我係咪計埋啊B,我過係,佢要咭寫4位茶!
隔離枱之後入咗1家人,5大1細(7、8歲),侍應問佢幾位,個太太答5大1B,侍應望咗一陣,問佢要唔要BB櫈,個太太再問個細路坐唔坐...... 個侍應再話「即係6個啦!」

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

回覆樓主

呢間野除左態度麻麻,d粉少到暈,食完好似冇食咁,我都唔會有下次

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

baby_chu 發表於 17-8-28 20:38
試過有晚去小西灣某酒樓食飯!我地4大1細 (3歲),人地開茶開咭果位問我,我答5位,佢問我係咪計埋啊B, ...

咁7,8歲計又正常喎⋯⋯我覺得上小學要計啦

珍珠宮

王國教室勳章

LedTV 發表於 17-8-28 18:56
我就覺得好一般

我成日去路德圍食嘢

我覺得自己造個貢丸真材實料好食過好多雪貨,另外,酸辣米線都好食。
不過好多人話四五十蚊食碗麵好唔扺

珍珠宮

aaaiqc 發表於 17-8-28 20:41
咁7,8歲計又正常喎⋯⋯我覺得上小學要計啦

重點.... 不在人地計佢茶錢!係佢..... 7、8歲,入座人地問佢幾位,佢都仲大大聲話果位係BB!人地話即係6位,佢個面黑咗一黑!

男爵府

edwinl 發表於 17-8-28 15:13
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20170828/bkn-20170828130352721-0828_00822_001.html

講明係大哂。但如我帶个得个歲半真係唔会入去。冇可能吃2碗吧。

珍珠宮

回覆樓主:

其實叫多碟嘢咪搞掂囉,唔係一碟菜都食唔到吓嘩?係咁細食,就咪鬼去有最低消費啦!

首頁
45678...10

尾頁

跳至