自由講場

跳至

首頁
45678...23

尾頁

子爵府

回覆樓主

一定要講,我仔都試過有個高一級同屋苑既同學,係校車打我仔幾巴,係學校見到我仔專登伸腳kick佢,仲仆低埋,我老公嬲到直接係等校車時警戒佢,其實你都要直接警戒佢

珍珠宮

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

一定要追究,有心定冇意,差天共地,咁細就心地咁壞,再大D不得了,

男爵府

1.我唔明点解不肯定是固意就不收理,固然与否係要查,
2.我估個女仔可能有D hyper,有時行為不受控,自己都唔知自己做緊乜.
3.我會去捉住個女仔嚴厲警告佢.

男爵府

Fishqqma 發表於 17-10-27 22:38
未睇過段片

你睇過?

子爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

其實只要樓主堅持,警察一定要做嘢,況且有前科,不能以一句意外完結,而且有驗傷嗎?醫生診斷結果呢?當然,事主唔追究,所有事情就簡單得多

子爵府

我囡小一時比隔離位成日攪佢, 一時打下腰, 一時跌佢腳, 一時掉佢d文具落地再同老師講話我囡掉落地, 同老師投訴4-5次都無用, 之後我送囡返學等果位同學, 我2隻手拍住佢膊頭問佢做咩打我囡, 佢媽都係度一齊問, 佢都話無, 我話老師都知, 唔會無, 之後就無再打我囡。

大宅

回覆樓主:

好過份,十歲一定知道自己做梗d乜,好明顯特登,一定要通知家長

伯爵府

回覆樓主

如果係我個女,我老公應該會鏟左上學校開拖都似

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主

陰公,心痛c囉

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

回覆樓主:

一定要對方家長處理不論係有心定係貪玩都要認真處理
真人真事,以前一位女性朋友,初中時因男同學貪玩係樓梯推佢,出事、碌左落樓梯令呢位女性朋友身體受損(永久性)需要定期返醫院。而呢位朋友原先讀書係好叻,最後因身體咁樣而影響到學業
所以一定要對方家長正視問題同處理,以免日後佢女做出其他事情傷害你女

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

有d 大人就係咁,最中意覺得人地阻住佢就推開人
可能個細路女只係有樣學樣

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

carrie_1102 發表於 17-10-28 01:00
如果係我個女,我老公應該會鏟左上學校開拖都似

X2

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

心痛,我仔小學時,成日被同學欺凌佢,有次我老公忍無可忍,帶仔返學時,直接入學校搵校長處理(當時我老公話,D 同學日日都推跌佢張檯,佢既文具及書包跌晒野出來,我仔去執返 D 野,仲再推張檯撞佢個頭,我真係可以去報警,咁副校長親自處理,再加埋老公打電話比社工幫手,因我仔係 special need,之後情況好少少啦!同學只出口唔敢出手)

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

回覆樓主

你堅持落案,再去醫院驗傷,警察一定要做野架,可以令你個女整到咁傷,無可能唔係故意囉!咁大個點可能仲會玩推人岀馬路架,有車經過咪條命都無囉!一定要正視呢件事!

子爵府

tyz1234 發表於 17-10-27 11:02
10歲,推跌我囡之后走佐去,當無事發生
What the?!
If she knocked your daughter down by accident and not on purpose, she would've helped pick your daughter up.

This is crazy!
Display Picture from Rita et Machin

子爵府

tyz1234 發表於 17-10-27 10:35
琴日放學行去巴士站,比個女同學在后面推跌佢,牙齒松佐,嘴唇腫佐,額頭有成三cm既皮傷1口,鼻子腫佐都有1 ...

睇到都心痛,祝你女早日康復。首先我會同學校講,要學校安排同對方家長見面,保證唔會發生類似事件,要同學向你女道歉。學校唔處理,就同學校講會揾EDB。第二,會親自揾個同學,警告佢唔好再攪你個女。如果家長唔合作,我會揾律師民事告佢,告唔告得入我唔理,起碼比d麻煩佢,等佢驚下,希望佢唔好再攪你個女。

男爵府

回覆樓主

搵埋爸爸亞叔舅父,
直接去兇個女仔,
最好見到佢父母兇埋佢父母
我個仔之前都試過,
但個個男仔咩人都蝦,
我老公送返學
個男仔又撞佢。
我老公即刻係個男仔耳邊兇佢,
叫佢唔好再搞我個仔,
唔係你同你老豆我一齊打鑊金
再狠啤個男仔老豆
(我老公個樣都幾唔善男信女,又高大)
個男仔老豆本來扮睇唔到個仔撞我仔,
即時開口叫個仔唔好再撞,唔好搞佢
正賤精!

有時對啲賤人唔可以講道理,
跟規矩
人善被人欺

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

好恐怖! 有無即時鬧個女仔? 一定要通知校方?! 一而再, 再而三, 推出馬路剛有車咁點?? 要嚴懲!!
睇字都心痛死!
放下自在

男爵府

回覆樓主:

我嘅爆點反而係警察d做野態度,我不清楚報案過程,是否由一個警察決定應否受理?有冤無路訴嘅感覺好恐怖

首頁
45678...23

尾頁

跳至