時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

支持

珍珠宮

好媽媽勳章

yiyiau02 發表於 19-7-15 04:18
樓主有冇人選推介?
我覺得“辣手神探”鐘志明幾好 但唔知退左休未?

是但求其一個都好過佢,佢真係廢到一個點

過去香討睇一睇,原來都勁多人支持廢聰落台

ggnn    發表於 19-7-15 13:45
ggnn    發表於 19-7-15 13:45
自由.自由,多少罪惡假汝之名以行

別墅

sumlam 發表於 19-7-15 04:31
是但求其一個都好過佢,佢真係廢到一個點

過去香討睇一睇,原來都勁多人支持廢聰落台

我見好多出黎做訪問交待案情都講得麻麻,係唯一有印象“辣手神探”出黎講過淘大四級火同旺角呀媽斬女依兩單

不過一哥的確太令人失望,有d好新好後生嘅幫辦做訪問都答得好過佢

大宅

sumlam 發表於 19-7-14 22:37
盧偉聰就係廢!
廢物下台!!! 推前線去死自己背後涼冷氣
睇住黎丫, 記者問佢, 佢又叫人揾警察投訴科架喇出賣 ...

咪淨係識講強烈譴責呢4隻字囉

~~MAG~~

大宅

pkmama 發表於 19-7-15 07:48
咪淨係識講強烈譴責呢4隻字囉

嘆住冷氣去睇班手足去死,然後做場戲去醫院探下,其實佢係咪無間道?

伯爵府

回覆樓主:

支持盧偉聰......下台

侯爵府

2024年龍年勳章

Giant 發表於 19-7-14 22:47
見住下屬不斷捱打都無動於衷,高薪廢物一件,我係警察就心死,集體請病假。
...
我都係咁話,都係出份糧,做乜要攞條命嚟博呀!咪由班暴玩飽佢囉!

大宅

回覆 pigtwo 的帖子

要強硬啲

男爵府

回覆樓主:

昨天既決定真係好錯...
應該係商場門口standby 一到11點 啲人如果主動衝擊玩野先再捉佢地...宜家比位人入哂..
下星期示威 ,由佢地班人自己擾民,咁市民就會輿論佢地,警察最基本保護市民模式就可以,如有打架就拉人,如有衝擊就拉人,同埋啲cam 24小時影住,係有市民衝擊,警方先驅趕

侯爵府

https://www.msn.com/zh-hk/news/localnews/%e3%80%90%e9%80%83%e7%8a%af%e6%a2%9d%e4%be%8b%e3%80%91%e6%8c%87%e8%ad%b0%e5%93%a1%e8%a8%98%e8%80%85%e9%98%bb%e8%ad%a6%e9%96%8b%e8%b7%af-%e9%a6%99%e6%b8%af%e8%ad%a6%e5%8b%99%e7%9d%a3%e5%af%9f%e5%8d%94%e6%9c%83%e7%b1%b2%e6%b2%89%e9%bb%98%e7%9a%84%e5%a4%a7%e5%a4%9a%e6%95%b8%e6%94%af%e6%8c%81%e8%ad%a6%e9%9a%8a/ar-AAEj1qb

議員 記者 阻警開路 香港警務督察協會籲沉默的大多數支持警隊

《逃犯條例》修訂引發連場示威,而昨日的「光復上水」示威行動以及今日的沙田反修例遊行亦出現警民衝突情況。香港警務督察協會發公開信,呼籲市民支持香港社會及支持香港警隊。

香港警務督察協會向市民發公開信,指近日一連串破壞香港法治的暴亂,已到一個不受控制的地步,並指「不難從媒體畫面上看到警務人員在處理有關的公眾活動期間被嘲諷、被挑戰、被推撞、被毆打的畫面;加上某些偏頗、失實和預設立場的報導,往往將事件真相扭曲」。公開信又指,「當警務人員努力為大家重開道路、回復社會運作和秩序的同時,阻攔我們的就是那些尊貴的議員與及部份正在執行職務的記者媒體朋友」。

公開信續指,香港警隊在過去一個月為應付破壞社會安寧和秩序的公眾集會,要安排警務人員長期長時間工作,並承受各種「莫須有」的壓力,並指「縱使多加了額外任務,香港警察仍然如常為香港市民提供優質的服務,沒有絲毫缺減」。公開信又直斥,「那些支持暴亂、引發警民衝突的惡棍,就是要推倒警隊,唱衰香港,其心可測」。

另外,協會又呼籲,「社會上沉默的大多數要支持香港社會、支持香港警隊,讓管理層繼續有勇氣、有承擔、有決心,以不偏不倚,無懼無私的態度,去支持警務人員執行法律上賦予的權力及責任。」
尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

男爵府

可以點
做嘢又話黑警,唔做嘢又比人鬧

我支持警方嚴正執法,反正都比人話黑警咁耐,不如如暴徒所願

大宅

回覆 pigtwo 的帖子

大宅

支持佢下台

大宅

最憎佢淨係識譴責... 譴責... 強烈譴責...同追究到底

立法會咁大件事連講聲係暴動都唔敢

大宅

回覆 myshadow 的帖子

嘆住冷氣去睇班手足去死,然後做場戲去醫院探下,聽講佢重俾受傷警員問候

大宅

ICbaby 發表於 19-7-15 02:21
林鄭和一哥 龜縮!
正一廢物!

只會譴責和推前綫警員去送死,真係超廢

公爵府

其實尋日應該要開槍啦,警方太善良。

侯爵府

支持, 一啲領袖風範都冇

不過佢好似仲有幾個月就退休了
永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。

子爵府

sumlam 發表於 19-7-14 22:11
盧偉聰下台
你領導無方, 推前線送死, 唔該下台!!!

呢個一哥做野真係好唔掂又冇決斷,比著以前禿鷹,一早落order趙佢哋班暴徒

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

譴責... 譴責... 強烈譴責..[/s :
而家覺得仲難聽過粗口

首頁

尾頁

跳至